Liza, шукала в неті за словами "циновка", "рогожка", "сезаль".
Ця штука зветься безворсовий килим. Має ціну за метр квадратний. Є у вигляді готових, фізуально завершених килимів (які мають розмір "по умолчанію", у мене 1,2*1,7), а є у вигляді доріжок, де стала ширина рулона, а ти вже купуєш метри довжини, обрізані краї зарублюють на місці на спецоверлоці. В своїх поневіряннях зустріла тільки двох виробників. Бельгія: має багато дизайнів в рамках трьох лінійок і Турція з порівняно невеликою кількістю дизайнів, але можна вибрати на свій смак. Бельгія дорожче, не зважаючи на те, що 100% штучна сировина, а в турецьких 50Х50, основа - джут, а поверхня нагадує нашу колишню дарничанку. Але пропозиція магазинів, на жаль, залежить від спроможності власника і попиту. Я знайшла свій килимок мало не в єдиному магазині на наше село, практично в одному екземплярі підходящого розміру. Калькуляція підказала, що замовляти в неті обійдеться одне на одне практично, тож я не стала довго думати, по-перше, він мені сподобався, а по-друге, дуже вже хотілось щось змінити.

Гадаю, що в Тернополі з вибором трохи кращіі справи, ніж в нас.