А я хочу похвалитися. Система флайледі, короче, не ідеальна для нас, мамочок. Вона надто марудна і надто глянцова. А от система флаймама - сууупер. Там всьо з розрахунку на життя мами з дитиною. І там нема обов'язкових пунктів, як у флайледі. Флаймама просто розрахована на те, що ти кожен свій день, місяць, рік, плануєш індивідуально і окремо собі від інших днів/місяців/років. Це дуже зручно.
Рекомендую вічнозайнятим чи забудькуватим мамусям спробувати. Я спробувала (звучить як промова свідка єгови

) і моє життя змінилося :grin: . Я не переживаю, що чогось не встигну. Я все розписую погодинно, якшо маю багато справ. І якшо бачу шо годин в добі не хватає - шось викидаю і відкладаю на завтра. То для мене покрокова інструкція. Так дуже зручно і мозги відпочивають, а не постійно варять, мол, ой, шо я ще нині мала зробити, ой, а чи я все зробила шо планувала, ой шось забула, ой туди не встигла...
Короче, спробую розпланувати за цією системою собі рік, подивлюся, чи вдасться. Наразі планую лише по днях. І то не щодня, лише коли багато завдань маю. От перед НР то було дууууже помічне. А зараз не планую. Нащо?
Ше кльово тим, що там радять не просто писати "Зварити обід", ну бо це для затурканої мамусі теж може бути штопором. А рекомендують розділяти чітко по пунктах - почистити картоплю, помити моркву, нарізати цибулю, посмажити цибулю, тощо. Відповідно так мамусі легше викреслювати покроково і навіть якшо дитя прокинеться і мамі тре втікати з кухні, то вона бачить, шо і як тре продовжувати.
А ще там радять ділити список щоденних справ на 4 колонки. Типу Сім'я, домашнє господарство, Робота, ше тамшось. І якшо ви зробили ось з однієї колонки і вам стало скучно, то ви легко переключаєтеся на справи з іншої колонки, і так далі. Для мене, холєрика, це ідеальна порада. Типу, роблю уборку в серванті, зробила одну полку, набридло, дивлюся по списку в колонці "Робота" - намалювати візитку. йду малюю, надоїло, дивлюся шо ше не зроблено, ага, з дітьми клеяти сніжинки, добре, поклеяли, пішли їсти варити, зварили, дітей гуляти а сама знов шось по роботі... Ну тобто, легко переключатися і не скучно за весь день. Правда, наразі я лише кілька днів за весь час планувала на 4 колонки. Зазвичай просто пишку весь список справ на одному маленькому листочку, який всюди ношу з собою, як карту, чи як інструкцію. Дуже помічне. Ы шо кльово, шо вын ыд рукою. Бо раныше пробувала в дыловий щоденник записувати - толку мало. Він тупо лежить на полці і я в нього забуваю дивитися. А так накупляла типу стікерів тіко без клею, і відриваю по листочку і кладу коло компа.
А ті плани, які мають бути за тиждень-два, день-два, просто записую в листочок, де на цілий місяць клітинки. Просто потім звідти переношу на свої маленькі листочки. Правда, таке діло тре робити або ввечері перед днем, або зрання. Шоб бачити всю картину
:гуд: :гуд: :гуд:
Були там ще поради завести цілу папочку, де стікерами клеяти на один бік - сьогоднішні справи ітермінові, а на іншу сторону клеяти то шо не термінове, або на зватра, або на післязавтра, тощо. Но я ще до того рівня не доросла)))) Та й стікерів гарних не купила. Якісь ті шо в мене є - відліпляються, відпадають і мене то нервує
Общім - пробуйте, діліться враженнями. Бо я в захваті, мене ця система надихАє, і я стала спокійнішою і більше встигаю і не пропускаю обіцянки
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!