Глобальні оголошення!

Система "Флай-леді". І як вам?

Модератори: олеся, Любов

Re: Система "Флай-леді". І як вам?

Повідомлення Olenka » 31 грудня 2010, 06:27

В мене є одна подруга, яка кілька добрих років живе по цій системі, і в неї все виходить. Каже, що добре робити по їхній регулярній розсилці, вона надихає. Без неї гірше. При чому, починала вона жити по тій системі якраз з маленькою дитиною.
Але ця подруга ідеально вписується в поняття "педант" :zybu: В неї все по графіку, пунктіках, практичне, і вона просто не знає як інакше.

В мене случився ступор при першому пункті викинути 27, чи скільки там, непотрібних речей з хати. Мало того, що я плюшкін, все збираю і ремонтую і чоловік такий самий, та ще й у нас в хаті речі наші, батьків, і брата, який вже купу років в Канаді, хоча ніхто з нами більше не живе. :zybu:
Olenka Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 199 раз.
Подякували: 510 раз.
Діти: Сонячний хлопчик Назарчик

Повідомлення Радмила » 06 січня 2011, 02:12

В мене система закінчилась там, де почалися соплі в дитини. Не можу я сплановано щось робити, коли на мені хтось висить і ниє. А натирати до блиску раковину, коли вопить дитина не в моєму характері.
А так хотілось політати. :gore:
Зображення
Зображення
Щастя є
Радмила Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 3
випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 1321 раз.
Подякували: 1747 раз.
Діти: Старша донечка Менша донечка

Повідомлення mala-karta » 06 січня 2011, 02:27

а я просто тримаю свій стіл в чистоті (ну, замість раковини) :)
і ставлю на місце те, чим покористувался. І як йду в іншу кімнату, то на автоматі шукаю, що туди можна віднести :zybu:

Не флай, але ідеї взяла :)
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Повідомлення happymami » 06 квітня 2011, 03:41

Де знайти час?
Нема часу…. Іноді по кілька разів на день ми вимовляємо цю фразу і скільки ж чуємо її від інших. Наш лексикон уже не можна уявити без цього словосполучення. Тепер модно не мати часу. Той, хто має час, швидше неформал, ніж звичайна людина. Часу не мають всі – бідні й багаті, дорослі й малі, безробітні й робочі. Його постійно не вистарчає. Тобто, він ніби і є, але непомітно втікає.
| +
Одна знайома кілька тижнів скаржиться, що ніяк не може переглянути нової вистави в театрі. Натомість полюбляє годинами теревенити по телефону. Хтось же залюбки вештається магазинами, годинами сидить перед телевізором, переглядаючи енну кількість серіалів, грає ігри на комп’ютері або ж безконечно гортає різні сайти в інтернеті. У кожного є свої «поглиначі» часу.

Що таке тайм-менеджмет?
Коли з’являється нова хвороба, учені шукають проти неї вакцину, нові способи лікування. Так і з часом. Сьогодні написано багато книжок про те, як «правильно» організувати свій час, аби встигати все й усюди, куди треба. Є люди, які стверджують, що вміють це робити й готові поділитись досвідом з іншими через майстер-класи, тренінги, лекції та практичні заняття.
У повсякденному вжитку з’явилося навіть ще одне іншомовне слово тайм-менеджмент, що означає мистецтво управляти власним часом.
Психологи вважають, що вихід з цієї проблеми є – найперше слід захотіти й змінити своє ставлення до часу. Наступний етап – правильне планування часу. Але це ще не панацея від усіх проблем. Треба зруйнувати звички, такі як: лінощі, нерішучість, страх приймати рішення.
Фахівці у сфері тайм-менеджменту рекомендують визначити причини браку часу, його так звані поглиначі. А тоді зайнятись тайм-менеджментом.

Кілька корисних порад
Варто записувати перелік усіх справ у блокнот чи в записник телефону. Але й не треба перегнути палицю з тими списками. Якщо виконання справи займе кілька хвилин, не ефективно її відкладати. Тут діє правило «двох хвилин». Звичайно, що це умовний час, але прибрати на столі, покласти речі на потрібне місце, відписати листа займає кілька хвилин і не потребує додаткових зусиль, а саме через це зазвичай створюється хаос вдома.

Навчіться говорити «ні» іншим, коли маєте важливі обов’язки чи завдання. Треба навчитись делегувати обов’язки ближнім, щоб встигнути зробити головне, адже доба має тільки 24 години.

Коли роботи багато, концентруйтеся на виконанні одного завдання – так краще працює людський мозок. І головне – самоорганізованість.

Тому перед тим як вкотре сказати другові, який запрошує в кіно, мамі, яка просить помити посуд, чи керівникові на роботі зробити додаткове завдання, – «у мене нема часу», варто задуматися, як ми його проводимо і як витрачаємо.
Очевидно, що бракує часу не лише через неправильне планування. Варто зазирнути глибше і знайти корінь проблеми… Якщо ж часу бракує хронічно, час зацікавитися тайм-менеджментом.
«Відповідно до того, як ми думаємо, так і живемо, або живемо згідно з тим як думаємо», – каже народна мудрість. Коли ми навіть підсвідомо собі це навіюємо, воно цілком може стати реальністю. «Мені бракує часу» і «я маю час» рівнозначні в цьому випадку.
Мирослава Лучка http://www.gospodija.osbm.in.ua/
Навчу комп'ютерної графіки. З сертифікатом чи приватно
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2500 раз.
Подякували: 5212 раз.
Діти: Хлопчик-дівчинка)))

Повідомлення oksana.tesliuk » 06 квітня 2011, 09:12

Планувати своє життя звичайно потрібно, але пам'ятаючи народну мудрість "Хочеш насмішити Бога, розкажи йому про свої плани!" ;-) Це особлитво для тих, хто дуже переживає, коли щось іде не за планом.
oksana.tesliuk Офлайн

Почуваюся, як вдома

випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 804 раз.
Подякували: 1014 раз.
Діти: Андрій 23.11.2003
Микола 19.05.2011

Повідомлення happymami » 06 квітня 2011, 09:24

oksana.tesliuk ага. То як я десь вже писала, що психологи кажуть, що якшо людина викреслює хоч пару пунктів - то вже відчуває радість. не так від того шо зробила, як від того, що закреслила ;-)
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)

Повідомлення happymami » 05 січня 2012, 04:35

А я хочу похвалитися. Система флайледі, короче, не ідеальна для нас, мамочок. Вона надто марудна і надто глянцова. А от система флаймама - сууупер. Там всьо з розрахунку на життя мами з дитиною. І там нема обов'язкових пунктів, як у флайледі. Флаймама просто розрахована на те, що ти кожен свій день, місяць, рік, плануєш індивідуально і окремо собі від інших днів/місяців/років. Це дуже зручно.
Рекомендую вічнозайнятим чи забудькуватим мамусям спробувати. Я спробувала (звучить як промова свідка єгови :lol: ) і моє життя змінилося :grin: . Я не переживаю, що чогось не встигну. Я все розписую погодинно, якшо маю багато справ. І якшо бачу шо годин в добі не хватає - шось викидаю і відкладаю на завтра. То для мене покрокова інструкція. Так дуже зручно і мозги відпочивають, а не постійно варять, мол, ой, шо я ще нині мала зробити, ой, а чи я все зробила шо планувала, ой шось забула, ой туди не встигла...
Короче, спробую розпланувати за цією системою собі рік, подивлюся, чи вдасться. Наразі планую лише по днях. І то не щодня, лише коли багато завдань маю. От перед НР то було дууууже помічне. А зараз не планую. Нащо?
Ше кльово тим, що там радять не просто писати "Зварити обід", ну бо це для затурканої мамусі теж може бути штопором. А рекомендують розділяти чітко по пунктах - почистити картоплю, помити моркву, нарізати цибулю, посмажити цибулю, тощо. Відповідно так мамусі легше викреслювати покроково і навіть якшо дитя прокинеться і мамі тре втікати з кухні, то вона бачить, шо і як тре продовжувати.
А ще там радять ділити список щоденних справ на 4 колонки. Типу Сім'я, домашнє господарство, Робота, ше тамшось. І якшо ви зробили ось з однієї колонки і вам стало скучно, то ви легко переключаєтеся на справи з іншої колонки, і так далі. Для мене, холєрика, це ідеальна порада. Типу, роблю уборку в серванті, зробила одну полку, набридло, дивлюся по списку в колонці "Робота" - намалювати візитку. йду малюю, надоїло, дивлюся шо ше не зроблено, ага, з дітьми клеяти сніжинки, добре, поклеяли, пішли їсти варити, зварили, дітей гуляти а сама знов шось по роботі... Ну тобто, легко переключатися і не скучно за весь день. Правда, наразі я лише кілька днів за весь час планувала на 4 колонки. Зазвичай просто пишку весь список справ на одному маленькому листочку, який всюди ношу з собою, як карту, чи як інструкцію. Дуже помічне. Ы шо кльово, шо вын ыд рукою. Бо раныше пробувала в дыловий щоденник записувати - толку мало. Він тупо лежить на полці і я в нього забуваю дивитися. А так накупляла типу стікерів тіко без клею, і відриваю по листочку і кладу коло компа.
А ті плани, які мають бути за тиждень-два, день-два, просто записую в листочок, де на цілий місяць клітинки. Просто потім звідти переношу на свої маленькі листочки. Правда, таке діло тре робити або ввечері перед днем, або зрання. Шоб бачити всю картину
:гуд: :гуд: :гуд:
Були там ще поради завести цілу папочку, де стікерами клеяти на один бік - сьогоднішні справи ітермінові, а на іншу сторону клеяти то шо не термінове, або на зватра, або на післязавтра, тощо. Но я ще до того рівня не доросла)))) Та й стікерів гарних не купила. Якісь ті шо в мене є - відліпляються, відпадають і мене то нервує :dash:
Общім - пробуйте, діліться враженнями. Бо я в захваті, мене ця система надихАє, і я стала спокійнішою і більше встигаю і не пропускаю обіцянки
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!
ЗображенняЗображення
happymami Офлайн

Я тут живу

Повідомлення happymami » 05 січня 2012, 04:44

А ще я підписалася на їхній марафон, де щомісяця буду пробувати планувати згідно запропонованого загального плану і календаря. Не знаю, чи надовго мене хватить. Але якшо там все так само не нудно, як і вся система, то думаю, всьо в мене вдасться. Якшо шо - буду ділитися здобутками ;-) . А якшо не шо, то так і напишу - не для холєриків ця система :grin: :grin: :grin:
ЗображенняЗображення
happymami Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Nymydora » 05 січня 2012, 09:24

а мені щось ліньки то все навіть читати. Не вийде з мене флаймами - занадто лінива
Зображення
Зображення
Мрії збуваються
Nymydora Офлайн

Я тут живу

Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2120 раз.
Подякували: 3049 раз.
Діти: Троє

Повідомлення taranjka » 05 січня 2012, 11:12

мене заклинює одразу на пункті "написати список" :grin: :grin: :grin:
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Поперед.Далі

Повернутись до Домашній затишок

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 8 гостей