гра з вогнем написав:а шо саме не треба? не пригадую, де саме і стосовно чого я писала "не треба".
мої дописи стосувалися виключно того, що подолання комплесів за допомогою відвідин салонів та шопінгу насправді є лише мішурою, можливо хибним шляхом у роботі над собою.
працювати над собою, це не лише намалювати нігтики, вдягнути нові бусики й сісти виглядати з моря погоди, а значно більша праця, яка потребує залучення не лише зовнішніх, але і внутрішніх ресурсів.
впевненість, яка можливо здобувається вишуканим одягом насправді ілюзорна, якщо вона зникає одночасно із вечірнім туалетом.
____
мені видається, що інколи занадто сильно акцентують на зовнішності, на зовнішніх змінах, забуваючи про внутрішній світ людини.
мені здається головне не закупитися шмотками, а прийняти себе такою як є. полюбити себе і свій стан, свої руки, ноги, вибрики...
полюбити себе навіть з котуляшками у волосі! і тоді оточуючі теж почнуть поважати!
Та ніхто не забуває про внутрішній світ.
Ти просто говориш загальними фразами типу "полюбити себе",а практичних порад не даєш як це зробити.
Я не ставлю зовнішність на перше місце,але й ці психологічні автотренінги до дупи,якщо вона залишиться після них страшилкою .Може про неї будуть говорити ,ооо! яка харизматична особа,або яка вона добра чи розумна ,але це вже після того як поспілкуються,взнають краще,а до того цій людині потрібно постійно щось комусь доводити.
Тоді чому в розумних ,успішних ,часто не дурних і з глибоким внутрішнім світом чоловіків(я не говорю зараз про звичайних жлобів) всеодно жінки красуні ?Чому у самовпевненої запущеної жінки(ги ,таких в світі не густо

Хоча,що не кажіть також по мірі можливості намагаються обрати чим розумнішу і красивішу,ну а якщо сам нічим не блєщет ,то бере вже що є.Бо це природньо для чоловіка обирати гарного партнера для продовження роду.
Ясно ,що самі шмотки не спасуть,і якщо всередині пустота і людина не цікава,то їй і автотренінги і ковиряння в своїх мозгах не допоможуть.
Але якщо людина з багатим внутрішнім світом,їй є що сказати ,вона вміє і не боїться самовиражатись у вузькому колі серед своїх,де знає ,що її будуть розуміти,але боїться і почувається невпевнено серед чужих та незнайомців саме з причин незадоволення власною зовнішністю (це було сказано і причини були перераховані),то чому не можна ці причини просто усунути?
І що не кажи в гарно одітої ,доглянутої жінки випрямляється постава,змінюється хода,зявляється блиск в очах ,впевненість в голосі та вчинках,бо вона ловить на собі захопливі погляди оточуючих.
Так це простіший шлях,але він не оманливий,він також дієвий,просто не треба на цьому зациклюватись що це панацея.І впадати в крайнощі,щоб самооцінка залежала лиш від цього.Я через це свого часу прошла .І може все так і лишилось,якби не мій чоловік,хоч він звернув на мене увагу в кращій оболочці,але не розчарувався побачивши іншою,і не вимагає бути такою постійно.
Але мій колишній хлопець із Маскви ,в мені ці комплекси розвивав порадами типу ,тобі треба схуднути,давай купимо тобі щось з одягу,ти би була ідеальною жінкою,якби не твій зріст.Уявляєте ,я вже думала ,що звєзда але виявилось,що лиш на провінційному рівні

І при цьому не можу сказати,що в пешу чергу він звернув на мане увагу не через зовнішність.
Я знала і бачила тих жінок ,що на нього зазирались і ровесниці і молоді ,може навіть і симпатичні,але закомплексовані молі,які були йому не цікаві ,бо хоч розумом ти десь і усвідомлюєш,що з неї вийшла б ідеальна дружина,добра,мила покірна,але лиш від одного погляду на неї стає сумно

Тому я за гармонію внутрішнього та зовнішнього
У кого з зовнішністю все гаразд,треба тоді зазирати всередину,і навпаки.Наприклад одна з моїх подруг не має впевненості в собі навіть при марафеті.
При тому ,що має ідеальну фігуру ,зріст,симпатична,гарно вдягається,короче все при ній,але її самооцінку постійно понижає власний чоловік.І що тут поробиш ,я їй не можу нічим допомогти :( .