Глобальні оголошення!

Чим знімаєте стрес??

Модератор: Галина

Re: Чим знімаєте стрес??

Повідомлення Lesya » 22 вересня 2012, 16:50

А я себе ввожу в ностальгію близьку до депресивного стану, а потім міняю різко обстановку чи заняття. Головне переключитися на щось зовсім інше. Алкоголь, тортики, шоколод вже не допомагають, тільки гірше.
Зображення
Lesya Офлайн

Аптекар (провізор)

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 548 раз.
Подякували: 1086 раз.
Діти: Синочок і дві лапочки дочки

Повідомлення krapk@ » 22 вересня 2012, 16:55

Не секрет, що в наш неспокійний час небезпеку втратити нормальна психологічна рівновага досить велика. Тим більше, якщо робота пов'язана із значними інформаційними перевантаженнями. Для того, щоб не втратити остаточно душевну рівновагу, досвідчені люди пропонують декілька нескладних рад, які, ми упевнені, допоможуть вам з честю вийти з поєдинку із стресом.

1. Почніть з того, що зупинитеся хоч би на мить і осмислите те, що відбувається
Поставте собі питання, чи дійсно ваше життя саме така, якій ви б хотіли її бачити? Подумайте над тим, що б ви хотіли в ній зрадити і як цього краще всього досягти. Психологи радять періодично упорядковувати думки, мети, бажання, погоджуючи їх один з одним. Розкладете все по поличках Вашого внутрішнього будинку, викинете непотріб, що накопичився, зробіть генеральне прибирання і гарненько провітріть всі кімнати.

2. Купіть, нарешті, собі те, що ви хочете
Іноді навіть яка-небудь симпатична дрібниця на зразок брилка або веселої листівки може підняти настрій. Надрукуйте свою кращу фотографію, де ви зображені з променистою усмішкою на тлі квітучого саду і поставте в рамку. Постарайтеся, щоб Вас оточували тільки приємні вам речі. Можете без розкаянь совісті відправити на звалище історії стародавній усохлий букет, дарований колись екс-коханим, якщо один його вигляд наганяє на вас сумні спогади.

3. Дозвольте собі добре відпочити
Можна побалувати себе. Приготуйте своє улюблене блюдо, прийміть ванну з ефірними маслами, запаліть в кімнаті ароматичні свічки і включите приємну музику. Створіть атмосферу затишку, в якій Вам би хотілося просто відсторонитися від зовнішнього світу. Займіться любов'ю. Добре допомагають тривалі прогулянки на природі. Насолодіться ароматом соснового лісу, прілого листя і моху, терпким запахом прохолоди вечірнього лугу або берега! Відчуйте тихе дихання вітерця у волоссі, смак яблук в роті, відчуйте життя навколо.

4. Приведіть в порядок свій раціон
Фахівці радять харчуватися приблизно через кожні чотири години і помалу. Як не дивно, тут Вам допоможуть вуглеводи. Невеликі порції багатої вуглеводами їжі сприяють виробленню більшої кількості серотоніна і підняттю настрою.

5. Завжди пам'ятаєте про фізичні вправи
Наприклад, захопіться танцями або займіться плаванням. Вода допомагає тілу відпочити і розслабитися, підвищуючи тонус і настрій. Крім того, можливість нещасного випадку або травми при плаванні мінімальна, на відміну від багатьох інших видів спорту. Прагніть не піддаватися нав'язливій думці пошкодувати себе. Станьте на деякий час трудоголиком, займіться тим, що б допомогло вам відвернутися від нав'язливих думок. Займіться домашніми справами, сходіть в магазин, вигуляйте собаку. Будьте активні!

6. Як би це ні було важко, навчіться прощати і забувати
Таким чином Ви позбавитеся роздратування і мстивих відчуттів, які руйнують в першу чергу нас самих. Крім того, сердившись на когось або щось, Ви зберігаєте зв'язок з ним. Відбувається зациклення на минулих образах і засмученнях. Полегшіть себе прощенням, забудьте те, що вже пройшло, і рухайтеся далі!

7. Відносьтеся до життя простіше
Спробуйте хоч іноді пустити справу на самоплив, перестаньте контролювати всіх і вся. У житті завжди є місце подвигу, але потрібен він далеко не завжди. Спробуйте жити одним днем, прагніть зосередитися на тому, що ви робите в дану хвилину. Результат Вас приємно здивує.
Постарайтеся стати реалістами, не перебільшуючи значення невдач. Завжди пам'ятаєте стародавню східну приказку про те, що якщо 15 днів в місяці темні і сумні, то інші - радісні і щасливі. Станьте оптимістично, навчіться відноситися до подій, що відбуваються в житті, і ситуацій об'єктивніше. Можливо, вони зовсім не такі безнадійні, як вам здається під впливом емоцій. А може, все, що відбулося, і є дорога до кращого? Адже те, що сьогодні здається трагедією, завтра викличе усмішку.
Зображення
И дай вам Бог того вдвойне,чего желаете вы мне.

Может, у кого-то жизнь и как зебра: полоса черная, полоса белая.А у меня как радуга и сейчас мне фиолетово
krapk@ Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1369 раз.
Подякували: 1663 раз.
Діти: В нас вдома Юрський період- всіма заправляє синочок Юрчик

Повідомлення flower » 22 вересня 2012, 17:05

ну якщо чесно то в мене немає якогось такого методу. буває шо хочеться стрес заїсти чимось смачним, а буває, що кусок в горло не лізе. буває шо хочеться піти розвіятись, купити щось і це допомагає. буває, що нікуди не хочеться іти, а хочеться глянути якийсь фільм випити чуть алкоголю і поплакати. але в основному після народження дитини, вона і є моїм знімачем стресу (якщо звичайно вона чемна, бо якщо плаче і неможу зрозуміти причини тоді ше гірше стає). а так то гляну на те сонечко, і зразу переключаюсь, починаю тішитись нею, її приколами і т.д і у мене з'являється усмішка. особливо зараз мені подобається її вік, вона стала мені цікава.
Зображення
Зображення
flower Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2899 раз.
Подякували: 2983 раз.
Діти: Веронічка- 20.06.2011
Матвій- 2.09.2015

Повідомлення malyshka1612 » 22 вересня 2012, 17:57

flash-ka написав:мене ще заспокоює миття посуди. Думаю скоріше як тече вода, але заодно і посуд чистим стане...

аналогічно, читала що всіх тортики спасають, то аж подумала, що зі мною щось не то, а тут є все таки "друг по нещастю" :wink:
malyshka1612 Офлайн

Повідомлення olgakr » 22 вересня 2012, 18:28

Мені допомагає шоколад, почитати гарну книжку(в тиші) , прогулянка на природі, прибирання в шафі, подивитись якусь комедію- посміятись від душі, ну і звичайно гарний секс класно знімає стрес!
olgakr Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 6
випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 421 раз.
Подякували: 342 раз.
Діти: дівчинка ,хлопчик і ще раз дівчинка,і ще раз хлопчик..,і ще раз дівчинка...

Повідомлення ІВАНОЧКА » 09 липня 2013, 08:48

а я коли в мене закипають мозги :ireful: починаю прибирати :cleaning: , щось мию, складаю, викидаю що непотрібне, ... в результаті заспокоююсь :pardon: і в дома чистота.
ІВАНОЧКА Офлайн

Повідомлення flash-ka » 09 липня 2013, 10:21

ІВАНОЧКА написав:а я коли в мене закипають мозги :ireful: починаю прибирати :cleaning:

у мене така ж картина.....помітила,що прибирання (а особливо миття посуду) заспокоює..... :wink:
Зображення
flash-ka Офлайн

Почуваюся, як вдома

випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 1125 раз.
Подякували: 1186 раз.
Діти: донечка Вікторія

Повідомлення stella123 » 09 липня 2013, 16:42

Шопінг то вещ на 100% виводить зі стресового стану мене, коли дуже глибокий і затяжний той стан. Ще миття посуду дуже заспокоює мої нерви. А ще мені дуже помагає похід до майста манікуру або до перукаря. Мене це розслабляє.
Зображення
Якщо зараз дуже погано, то в найблищому майбутньому буде дуже добре.
stella123 Офлайн

Впевнено спілкуюся

випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 199 раз.
Подякували: 124 раз.
Діти: дівчинка Полінка 23.09.2012

Повідомлення Liza » 09 липня 2013, 19:26

мені допомагає рідкісний (на жаль) вихід в люди. але обов"язково з якоюсь метою, хоча б дрібничною, бо якщо десь зрідка колись тинялась без мети, то не рада була потім такому вириванню з дому. ще гірше робилося.
двічі ходила в кав"ярню "Карма Кава". там куштувала шоколад і какао. дуже сподобалося. скоро вже піду на власне КАВУ, якої ніколи особливо не любила, але маю симпатію до неї і хочу скуштувати смачну і зрозуміти її краще.
мама-спецназ
Liza Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 7
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 3424 раз.
Подякували: 893 раз.
Діти: Святослав (06.09.2009),
Дарина (20.03.2012),
Ждан (22.11.13).

Повідомлення irinka » 09 липня 2013, 19:30

flash-ka написав:а я коли в мене закипають мозги :ireful: починаю прибирати :cleaning: , щось мию, складаю, викидаю що непотрібне, ... в результаті заспокоююсь :pardon: і в дома чистота.

Іванночка, респект тобі! Я б так не змогла 100%, в мене навпаки кругом бардак в той момент :aggressive: :crazy: ))
Зображення

Навіть якщо ти янгол, то знайдуться люди, яким не подобається шелест твоїх крил
irinka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 3448 раз.
Подякували: 1929 раз.
Діти: Хлопчик)

Поперед.Далі

Повернутись до Психічне здоров'я

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей