Глобальні оголошення!

Свої бажання чи чужі?

Модератор: Галина

Re: Свої бажання чи чужі?

Повідомлення Nymydora » 06 березня 2011, 02:03

Еней, а куда втекла? на зйомну квартиру? а хто з дитиною допомагає?
Зображення
Зображення
Мрії збуваються
Nymydora Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2120 раз.
Подякували: 3049 раз.
Діти: Троє

Повідомлення krapk@ » 06 березня 2011, 13:22

в мене більше психологічна проблема. Я така як мама і мама така як я. От нам і важко. Вона щось упустила в житті (мала 2ох 6 місячних дочок-немала здоровя пішла на нас) хоче певно щоб я не втратила свій шанс житті щодо кар'єри (як каже чоловіка вже втратила ще науку закинь). Я взагалі не дуже попадаю під вплив людей, а от під її то ДУЖЕ!! Якийсь дуже сильний зв'язок між мною і моєю мамою. А можи не робити з цього трагедії? Життя само розставе крапки?
Зображення
И дай вам Бог того вдвойне,чего желаете вы мне.

Может, у кого-то жизнь и как зебра: полоса черная, полоса белая.А у меня как радуга и сейчас мне фиолетово
krapk@ Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1369 раз.
Подякували: 1663 раз.
Діти: В нас вдома Юрський період- всіма заправляє синочок Юрчик

Повідомлення Радмила » 18 березня 2011, 01:52

Для мене теж актуально. Читаю Крапку, ну як про мене. Я так прийшла до висновку, що такі проблеми виникають у тих, в кого дуже авторитарні батьки. В мене мама "шаг в лево, шаг в право..." Все життя пресує і вчить як жити. Я тепер як мене пресують, кажу дякую, я врахую твою думку, але буду робити по-своєму. Часом після такого зі мною два дні не балакають. І направду тяжко коли не підтримують. А може це оте дитяче бажання завоювати любов. От така маніпуляція "будь слухняна дівчинка і мама тебе буде любити". Якось випадково вслухалась, як була в гостях з малими "не роби так, як ти так робиш, то я тебе не любитиму, ти не моя онучка". І хоч мама в них душі не чає, але так різонуло. Ось де формується умовна любов. Звідти повзуть усі комплекси.
В мене не має проблеми відстояти свою думку. Як каже мама "та ти взагалі сама собі на умі, нікого не слухаєш".А от знайти свою думку. Зрозуміти, що вона моя, а не чужа, не нав'язана, так чи інакше. Часом думаю, і чого я в тому житті хочу, і чи хочу ще чогось взагалі? Ой , щось депресія підкочує. :?
Зображення
Зображення
Щастя є
Радмила Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 3
випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 1321 раз.
Подякували: 1747 раз.
Діти: Старша донечка Менша донечка

Повідомлення Перлинка » 18 березня 2011, 02:31

Радмила написав: А може це оте дитяче бажання завоювати любов. От така маніпуляція "будь слухняна дівчинка і мама тебе буде любити". Якось випадково вслухалась, як була в гостях з малими "не роби так, як ти так робиш, то я тебе не любитиму, ти не моя онучка". І хоч мама в них душі не чає, але так різонуло. Ось де формується умовна любов. Звідти повзуть усі комплекси.

Я не знаю,чи через те що далеко живу від батьків,чи я така товстошкіра,але мені вже давно не треба ні їх любові ні турботи ні підтримки.Вірніше не те що не треба,а не вимагаю чи що :? і якщо складається так що хотілося б щоб отут до мене віднеслись по іншому,а виходить ,як виходить,то сприймаю як належне і не ображаюсь і не намагаюсь нічого в них заслужити.Хоча вони в мене хороші ,знаю,що люблять,тільки, мабуть, звикли,що я вже давно самостійна.

Переважно батьки можуть на вас впливати допоки ви від них залежите.Моя мама вже давно не вмішується в моє особисте життя,бо з 20- ти років я сама на себе заробляю,іноді ще й їм допомагала і допомагаю матеріально.Як то кажуть хто платить,той і музику замовляє.І впевнена,що якби зараз попала в залежність від батьків,то мама би також взялась мене повчати.А так вона здебільшого мовчить,навіть як їй щось не подобається.
Хоча не буду сперечатись,що бувають такі хамовитиі батьки ,які намагаються вправляти мозги,навіть коли діти вже абсолютно самостійні.
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення Перлинка » 18 березня 2011, 02:44

Перлинка написав:Хоча не буду сперечатись,що бувають такі хамовитиі батьки ,які намагаються вправляти мозги,навіть коли діти вже абсолютно самостійні.

Я напевно буду такою :oops:
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Радмила » 18 березня 2011, 02:52

Перлинка написав:Хоча не буду сперечатись,що бувають такі хамовитиі батьки ,які намагаються вправляти мозги,навіть коли діти вже абсолютно самостійні.

Навіть коли діти самостійні, то батьки залишаються батьками. І може є такі байдужі, яким все одно, як живе вже доросла дитина. Але більшість таки переживає, і хоче вплинути там, де на їхню думку дитина (яка по віку вже не дитина, але для них назавжди), може оступитись чи зробити щось хибне. Просто кожна людина це робить по-своєму і методи, які вона використиовує, не завжди є принятними для інших.
І гроші тут нідочого. Батьки можуть визгавати самостійність дитини в фінансовому плані і вважати її повним немовлятком і особистому житті, чи абсолютно неграмотною мамою, чи ніякою газдинею, чи .. тут в кожного своє.
Не все вимірюється грошима. Тут особисте бачення батьків щасття дитини. А якщо батьки нічого не радять, навіть якщо їм не подобається, то може їм все рівно? Чи дуже вчасно заткнули рот?
Зображення
Зображення
Щастя є
Радмила Офлайн

Почуваюся, як вдома

випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 1321 раз.
Подякували: 1747 раз.
Діти: Старша донечка Менша донечка

Повідомлення Перлинка » 18 березня 2011, 03:08

Я знаю часто ,що моя мама дуже переживає.Вона може попросити,сказати ,чуєш,я от собі думаю,може тобі краще зробити так то й так то ... Але ніколи не тисне на мене ,може й дійсно тому що знає,що всеодно зроблю як сама вважаю за потрібне.

Тільки так було не все,бо коли мама мала владу наді мною ,тоді вона так легко з моїми рішеннями не мирилась.
Залежність може бути не тільки від грошей.Залежати можна тим,що живете на їх жилплощі.
або навіть якщо зараз грошима не помагають,але зробили багато для вас в житті,допомогли здобути освіту,купили квартиру,меблі,машину,вважають,що ви їм зобовязані цим і тому дозволяють собі вмішуватись .

Незалежній дитині батьки можуть радити,але агресивно навязувати свою думку вже не наважуються,бо немає ричагів впливу,і дитина може наприклад образитись,довго їх не відвідувати,обмежити спілкування.А старі бояться самотності.
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Перлинка » 18 березня 2011, 03:18

Ну і ще часто буває таке(думаю і в моєму випадку також),якщо дитина незалежна,значить успішна,вже чогось досягла,значить йде вірною дорогою,тому батьки не так за неї переживають,бо довіряють,що вона зуміє прийняти правильні рішення в своєму житті,навіть якщо їм самим здається ,що десь щось не так.

Я знаю,що моя мама не хотіла ,щоб я виходила заміж за старшого і розлученого чоловіка,мені здається що її і досі за це серце болить.Хоч мені дивно,бо я незрівнянно щасливіша в шлюбі ніж вона.Але вона вважала,що я заслуговую на краще,тільки про це мені ніколи прямим текстом не казала ,я лиш здогадуюсь,ну і заміж виходити не боронила,хоч я бачила ,що вона тоді разом зі мною не раділа.
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Alisa » 18 березня 2011, 08:43

Я своїм батькам ніколи не розповідала про свої плани. Давно живу за принципом: зробила - сказала, а не навпаки. Я ще студенткою зрозуміла - нема що з мамою радитись. Собі дорожче :lol:

Крапка, якщо ти вирішила замутити маленький підробіток, то в чому проблема?
Гарні бюджетні сукні для Бучача - думаю саме те ( Бо за небюджетними поїдуть в Чернівці -Тернопіль).
Навіщо орендувати приміщення? Продавай вдома.

А дисертацію полюбому треба захищати, хоча б для того, щоб підвищити свій рейтинг на ринку наречених.

П.С. А взагалі, це суто моя особиста думка, тобі треба гроші вкласти не в бізнес, а в себе.
Купити путівку, поїхати на Курорт, завести роман.
Такий собі таймаут. А про завтрашній день і як ростити сина подумаєш вже відпочилим мозком :roses: .
Востаннє редагувалось Alisa в 18 березня 2011, 14:36, всього редагувалось 1 раз.
Зображення
Alisa Офлайн

Я тут живу

випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1395 раз.
Подякували: 1354 раз.
Діти: синуля

Повідомлення krapk@ » 18 березня 2011, 12:39

Alisa от якраз про чоловіків я зараз думаю в останню чергу. А от підробіток то точно хочу, бо реально живу в квартирі батьків, вони за все платять, купують їжу мені і дитині. А мої гроші мама каже відкладай на захист. Захиститися полюбе треба, бо інакше попаду на крупну суму (я державник) і навчалася на замовлення мого вузу для них. А мама моя вона просто дуже переживає по любому поводу і занадто мене опікує, от сестру мою молодшу на 5 років, ніколи так не опікувала, навіть за кордон пустила вчитися в університет. Вона як школу закінчувала, зразу заявила-я вам не Танька, на фіз-мат не піду. Хоч характер в мене як би сильніший, поза межами маминого впливу, а в околі неї, я якась дитина. От я в неї вічно маленька.
Зображення
И дай вам Бог того вдвойне,чего желаете вы мне.

Может, у кого-то жизнь и как зебра: полоса черная, полоса белая.А у меня как радуга и сейчас мне фиолетово
krapk@ Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1369 раз.
Подякували: 1663 раз.
Діти: В нас вдома Юрський період- всіма заправляє синочок Юрчик

Поперед.Далі

Повернутись до Психічне здоров'я

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей