Сторінка 1 з 2

Пророщені зерна

ПовідомленняДодано: 12 березня 2010, 12:32
mari
Чи ви їсьте пророщені зерна? Поділіться досвідом! Хочу спробувати? Де взяти екологічно чисте зерно в Тернополі?
http://stroiniashka.ru/publ/64-1-0-1131

Re: Пророщені зерна

ПовідомленняДодано: 12 березня 2010, 12:56
happymami
В мене коліжанка так пробувала худнути... Протрималася недовго :lol: . Вони специфічні такі. Я не пробувала. Але для мене взагалі важко їсти те, що не є приємним на запах. До сироїдства мені ше далеко. Гидоту - легко, якшо вона сольона, приправлена, солодка, чи ше шось. А траву - шось не надто. Хоча в мандрівках їла і слимачка і жабку пробувала, але всьо має бути в соусах, чи приправлене. А от паростки... А може з них шось готують, Маріє?

Моя коліжанка років 2 тому купувала в аптеці шось там з тими паростками. На вулиці Чорновола. Якшо спиною до вокзалу, то по лівому боці вулиці

Re: Пророщені зерна

ПовідомленняДодано: 12 березня 2010, 14:50
мешканка
Я колись робила вдома, ще як вагітною ходила, а тепер планую дітям до салатів додавати. Самі вони-не дуже на смак, але, як до салату-то класно, а головне дуже корисно. Я купляла на ринку, в жіночок з села, що продавали зерно на посів. Тепер якраз збираюсь знову тим зайнятися.

Re: Пророщені зерна

ПовідомленняДодано: 12 березня 2010, 17:53
Natalinda
Екологічно чистого зерна, як на мене, то взагалі зараз нема, і не те що в Тернополі. :dash: Я не пробувала і не дуже сильний хімік, але мені здається як стільки раз те зерно марганцівкою промиєш, то там ніц не лишиться. :unknown:
Знаю інший варіант їх отримання: зерна добре промимти, залити водою на 8-12 год. (щоб вода повністю покривала зерно), зливши воду розприділити зерно на тарілці шаром до 5 зерен, прикрити кришкою. Через добу-дві зявляться проростки, треба слідкувати щоб зерно не пересихало. Після того, як проростки зявляться, поставити тарілку на нижню поличку холодильника. Використати протягом тижні-півтора

Re: Пророщені зерна

ПовідомленняДодано: 12 березня 2010, 23:11
мешканка
Я робила трохи схоже: зерна замочувала на ніч, потім на велику тарілку стелила марлю, змочувала її водою, насипала тоненьким шаром зерно, зверху накривала марлею, теж мокрою. Зрошувати марлю треба кожен день. От тільки недолік, як зерна вже більше проростають, то важко їх виплутати з тої марлі. :?

Re: Секрети жіночої краси і поради

ПовідомленняДодано: 31 березня 2010, 12:56
lore1ei
mari написав:Во,нарешті, пшеницю де берете?

alenka написав:о і мені цікаво, ви пшеницю самі пророщуєте може? чи як?

купую на базарі у вже знайомої жінки.
часом буває тато привезе з якогось села, в нього просто робота позволяє таке, він с/г технікою займається.

промиваю зерна, ставлю на дно посуду марлю, сиплю промите зерно, заливаю водою, накриваю марлею і ставлю в темне тепле місце.
промиваю раза 2 протягом доби.
зимою за дні 2, літом і одного хватає, щоб зерно проросло.
найкорисніше їсти зерно з паростками до 2 мм.
ну або самі паростки, коли підростуть.

ще пророщую насіння соняшника.
технології та сама, але пророщується довше, днів 3-4.

їм пшеницю саму, або з медом.дуже смакує)

Re: Секрети жіночої краси і поради

ПовідомленняДодано: 31 березня 2010, 14:21
мешканка
Я теж так роблю, але, перший раз-то намочую зерна на ніч, потім зливаю всю воду, висипаю на марлю, накриваю марлею і скроплюю щодня марлу водою. І ставлю в темне місце (якраз порція зараз вирощується...) А діткам ще можна потовкти в ступці і додавати до їжі. Головне, щоб не проходило термічної обробки. Моїм з йогуртом та творогом смакує.

Re: Секрети жіночої краси і поради

ПовідомленняДодано: 31 березня 2010, 17:14
mari
Ну все- починаю істи. Куплю зерна і вперед.

Re: Секрети жіночої краси і поради

ПовідомленняДодано: 31 березня 2010, 17:30
alenka
дуже дякую за подробиці, теж буду пробувати, завжди знала про користь пророщеної пшениці, а щось ніколи не задумувалася про те як то її проростити

Re: Секрети жіночої краси і поради

ПовідомленняДодано: 01 квітня 2010, 12:58
lore1ei
mari написав:Ну все- починаю істи. Куплю зерна і вперед.


Натхнення вам)))