гра з вогнем » 16 липня 2010, 18:14
не знаю...
є певно якісь норми. ми не вживаємо вітамінів поки що.
хоча мені би напевно кальцій не завадив... просто ліньки ті таблетки пити.
всім, хто скептично ставиться до вітамінів хотілося б сказати, що певні потреби у вітамінах є, тому варто слідкувати за збалансованим харчуванням та відразу не відкидати можливу потребу в вітамінах.
мій дідусь. коли служив, мав цингу.
напевно якщо є хвороби від нестачі вітамінів, то є й якісь усереднені значення скільки тих вітамінів потрібно, щоб хвороби не було.
хоча мене теж дивує для чого всім підряд призначають вітамін д. а з іншого боку в америці після того як усе молоко почали збагачувати вітаміном Д практично зникли випадки рахіту серед дітей.
інший приклад, не з вітамінами і з "другим кінцем палки". знову ж таки в америці.
там ніхто не знає, що таке мастит. навіть якщо ви подивитися матеріали ЛЛЛ, там ні словечка не має про мастити, начебто їх в природі не існує. якось я хотіла знайти інформацію, практично немає статей про мастити у лікарських виданнях за останні роки.
лактостази - є, але щоб лактостаз навіть за неспиятливих умов перейшов в мастит - нема.
відповідь криється у антибіотиках в милі, в інших засобах гігієни, та не тільки засобах гігієни.
про другий кінець цієї палки поки не говоримо.
це я про те, що норми все таки є. не такі страшні вітаміни як їх малюють.
колись, коли про вітаміни не знали, смертність була в рази вища (звісно не тільки через вітаміни, а й тому що рівень нтп був іншим).
хто визначив ці норми? маю підозру, що ті норми не однією смертю, каліцтвом чи важкою хворобою писані, як би це не було прикро.