Коли розумієш для чого робляться перерви, легше зрозуміти як часто їх робити.
Кожна людина може деякий час проводити в одній позі, але ніяк не весь день в одній позі. Байдуже в чому - слінгу, кенгурушці, колясці, візку, колисці, автокріслі, звичайному кріслі і т. п. Навіть дорослим людям, котрі мають сидячу роботу, рекомендується щокількагодин вставати і рухатись, розминатись. Але ж це не означає, що крісло біля комп"ютера (водійське крісло, крісло бухгалтера, диван перед телевізором...) має протипоказання по використанню. Просто дорослий (якщо над головою не стоїть начальник або творча робота по читанню форумів не захопила) може сам регулювати час свого перебування в одній позі. А дитина не може. Тому батьки мають контролювати час перебування дитини в одному положенні. Тут для мене слінг і коляска мають спільне - щокількагодин з них дитину треба витягати і розинати-повзати-ходити-рухатись.
А 2 години я думаю написали для дотошних починаючих мамів, які не мають досвіду і сумніваються чи відчують що дитині забагато сидіти на мамі. Коли починаєш носити (ІМХО) відчуваєш без інструкцій. :)