Глобальні оголошення!

Слінгобій

Модератори: TaniaPicaSSo, Tajga

Re: Слінгобій

Повідомлення Anyri » 16 червня 2011, 21:53

Чому проблеми не бачу?
Бо ношу дитину у слінгу. Не щодня, але регулярно. Іноді цілий день з витягуваннями на розім"ятись і поповзати. Пару раз (3 чи 4) було по 3-4 години, але тоді дитина спала і мені шкода було його будити.
Так, як я ношу дитину у слінгу то знаю - довго неспляча дитина сидіти в ньому не буде. Навіть найспокійніша. Мій синочок з тих дітей, яких де посадиш, там і грається. То навіть мій найспокійніший зі всіх знайомих синочок за півгодини-годину-півтора дає знати, щор йому набридло. Тоді часом забавляю, часом витягаю.
І чесно кажучи вважаю, що більшість мам з головою на плечах, намагаються відчувати свою дитину і не робити гірше дитині заради міфічних понтів.
Та й спина мамина не залізна.
І ще раз повторяю - до вчора я в читаних мною спільнотах не бачила, щоб хтось подібним хвалився. Побачила в Кілерах (до речі дякую за посилання :roses: ) суперечку про міфічних мам, що носять з ранку до вечора дітей на собі (міфічних - бо жодної конкретики, жодного посилання не було, все на рівні "одна сусідка сказала") і в сусідній темі. Осуджувати TanenRom не буду, бо як уже писала Sawwku:
Sawwku написав:може тому, що кожна слінгомама має за собою такий "грішок", як носіння більше 2 годин. як тоді можна засуджувати інших, і в той час виправдовувати себе?
Anyri Офлайн

Повідомлення гра з вогнем » 16 червня 2011, 22:03

Ця тема не для осуду конкретного форумчана. а для того щоб розібратися в явищі, як такому.

Скажімо так у мене є автокрісло (всі знають, а хто не знає, тому кажемо, воно фізіологічне). я пристебнула дитину і вожу за собою 6-8 годин.
Мені скажуть, що я трохи забулася чи похвалять і скажуть ой як кльово, мабуть дитині дуже подобається автокрісло?! А якої у вас фірми? Я собі таке ж куплю!

Зараз у нас ситуація, що в спільноті любителів автомам мені кажуть " ой який у тебе малюк хорошенький, а твоє автокрісло просто чудо, такі кольори!"
А в іншій спільноті ті ж самі автомами кажуть: "ні одна поміркована автомама такого не зробить"

Одні і ті ж люди, одна і та ж ситуація, відрізняється лиш оточення.
Я в цьому вбачаю прояв конформізму і негласні правила спілкування у спільноті автомам.

Що в цьому бачите ви?
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Повідомлення Sawwku » 16 червня 2011, 22:18

я бачу дві крайнощі. як і в будь-чому жодна з них не несе істину!
поки не буде чіткої аргументації за-проти, доти і будуть такі пусті суперечки. ті ж самі 2 години на основі чого така цифра? може якби були проведені масштабні дослідження і викладені отримані результати, це дало б кращий ефект, ніж запеклі суперечки хто прав хто віноват :?
Sawwku Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 837 раз.
Подякували: 912 раз.
Діти: маленьке сонечко Анютка
01,01,2011

Повідомлення гра з вогнем » 16 червня 2011, 22:23

я не можу зараз рити нет в пошуках пруфлінків, але якщо виробники слінгопродукції дають цю цифру. якщо її називають адепти слінгоносіння. значить на неї можна орієнтуватися.
мені глибоко все рівно чи це 2. чи 3 чи 6 чи півгодини.

Питання в тому, що слінгери знають про х годин, але бачачи зловживання в 3х, 4х, 5х годин - мовчать, якщо повідомлення розміщене у профільній спільноті ви висловлюють обурення (щиро здивування неприпустимістю подібного), якщо - розміщено де-інде
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Anyri » 16 червня 2011, 22:31

В автокріслі ми не відчуваємо дитину, а в слінгу відчуваємо. Коли дитині просто нудно вона вертиться не так як тоді, коли втомилась бути в одній позі. У мене є знайомі, які кажуть: "нащо ти витягуєш дитину з коляски, коли вона плаче? Я так свою дитину не балувала, пару раз покричала, а потім привикла їздити в колясці поки не приїдемо додому де я дам їй цицю". Я мовчки киваю головою, витягую дитину з коляски, забавляю або даю цицю на найближчій лавочці. В кожного своя правда. Діти в "кенгурушках" мені здаються більшою проблемою, аніж пару годин дитині в слінгу. Але мовчу, бо думаю, що їх батьки з певних міркувань вибрали цей пристрій, радились з кимось, читали... і вирішили що прямо зафіксована спина важливіша розведених ніжок. У них своя правда. Я роблю те, в що вірю. А вірю - що тих пару раз, коли я носила малючка більше 2-х годин не принесли йому шкоди. Я його тормошила, масажувала, гралась, танцювала, так що дитина не була повністю нерухомою. І вірю в здоровий глузд інших мам :)
Anyri Офлайн

Повідомлення гра з вогнем » 16 червня 2011, 22:36

Anyri, це дуже гарна відповідь!
Я цілком погоджуюся.

Але, як показує практика. мами можуть не знати про те. що не варто зловживати слінгоносінням. Якщо вони не отримають навіть тактовного зауваження, це ж може призвести до того, що тривале носіння сприйматиметься як норма.

А що говорити про чукчів читатєлів, таких як я?
Я була щиро здивована подвійним підходом.

Я розумію, що ситуації бувають різні, буває, що не можеш передбачити ситуації, буває що сьогодні ніяк. Але, коли інфо подається про тривале носіння,то частіше я там бачу гордість і вихвалянння, а в коменнтуючих захоплення і підтримку.
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Повідомлення taranjka » 16 червня 2011, 22:41

думаю як би якась мама писала щодня що вона сьогодні проносила стіки то годин (4,5...) своє дитьо, то їй би щось сказали. а коли це пишеться "рєдка да мєтка" то не бачу проблеми. але я не читаю спільнот :?
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Повідомлення Dashko » 16 червня 2011, 22:47

Я заплуталася :? Можна спочатку :oops:
Звідка ця офіційна рекомендація?
гра з вогнем написав:офіційна рекомендація щодо слінгів - не носити довше 2 годин

Я на консультаціях кажу, що важливо робити паузи в носінні. А в загальному немає обмеження на час носіння. А паузи: коли дитина не спить треба робити частіше, а коли спить - можна і довше носити. В хвилинах-годинах навіть не можу сказати. :?

А, якщо застосовувати метод кенгуру для недоношених, дитина 24 години знаходиться біля мами. :?

А ще цікаво було б побачити лінки на теми, де мами хваляться, що довго носять в слінгу безперервно, причому видно, що вони роблять так постійно, а не похвалилися, як одного разу їх виручив слінг.
КУМКА працює в форматі шоу-руму за адресою Лисенка 8, відкрита: середа та субота 11:00 - 13:00 або за домовленістю, тел. 097-981-97-23
Dashko Офлайн

Консультант з грудного вигодовування

Нагороди: 7
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) жіночі посиденьки (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 1488 раз.
Подякували: 1891 раз.
Діти: Яся (30.08.05)
Ярослав (11.10.07)
Марко (9.03.11)
Микита (23.12.13)

Повідомлення гра з вогнем » 16 червня 2011, 22:54

Я думаю дві години шукати там же, де і метод кенгуру :(
а якщо серйозно, я відповідала вище про дві години. Справа не в прив'язці до цифри, а втому, що існують певні обмеження. Недотримання цих обмежень в одній компанії обговорюється в одному руслі. в іншій компанії - в діаметрально, ладно, в просто, протилежному.

Навіть якщо слінг їх виручив одного разу, дитина пробула в слінгу, безвилазно 6-8(!) годин, і на це немає ніяких зауваг, то особисто в мене подібне викликає подив.
особливо зважаючи на залізний аргумент слінгомам "поставити себе на місце дитини". чому цей аргумент не використовується в такому випадку.

Чому, навіть ти, Дашо, знаючи, що потрібно робити перерви, підтримуєш тривале слінгоносіння за необхідності. Невже слінг-виручалочка дозволяє нехтувати грубо кажучи "технікою безпеки" і комфортом малюка? Невже комфорт мами повинен бути на першому місці?
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Sawwku » 16 червня 2011, 23:09

Sawwku написав:ну мабуть залежить ще від того, як це було сказано.
якщо це спроба вихваляння, що от я така мать-героїня прям (чи там отєц-героїн), що 5 годин не давала дитині свободи, хоч вона і впиралася, но Я заставила сидіти :!: , то тут тра зняти штани і надавати по морді

ну не всидить дитина так довго в слінгу!!! навіть новонароджена захоче рухатися і зчинить гвавт. якщо мама має вуха і трохи клепки, то зреагує на це.
як мінімум за тих 6-8 годин дитя захоче їсти. доведеться витягнути.
Sawwku Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 837 раз.
Подякували: 912 раз.
Діти: маленьке сонечко Анютка
01,01,2011

Поперед.Далі

Повернутись до Найпоширеніші питання

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей