Глобальні оголошення!

Без слінга

Модератори: TaniaPicaSSo, Tajga

Re: Без слінга

Повідомлення Dashko » 21 квітня 2013, 22:45

В цьому повідомлені "колись" - маю на увазі час, коли не було колясок. Коли там перша коляска зявилася?
Звичайно, що і здоровя було більше і екологія краще і все-таке інше. Але все-таки, якщо жінки тисячоліттями носили дітей на руках - то це є природні навантаження.
Звичайно, це дуже поверхові роздуми, в загальному.
КУМКА працює в форматі шоу-руму за адресою Лисенка 8, відкрита: середа та субота 11:00 - 13:00 або за домовленістю, тел. 097-981-97-23
Dashko Офлайн

Консультант з грудного вигодовування

Нагороди: 7
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) жіночі посиденьки (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 1488 раз.
Подякували: 1891 раз.
Діти: Яся (30.08.05)
Ярослав (11.10.07)
Марко (9.03.11)
Микита (23.12.13)

Повідомлення Alisa » 22 квітня 2013, 08:17

Dashko написав:Але все-таки, якщо жінки тисячоліттями носили дітей на руках - то це є природні навантаження. Звичайно, це дуже поверхові роздуми, в загальному.

Жінки колись руками прали, це теж сприймалось як природнє навантаження :wink:
Тригодинну прогулянка з дитиною у візочку не можна сприймати як розлуку з мамою, що здатна завдати психологічної травми.
Зображення
Alisa Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1395 раз.
Подякували: 1354 раз.
Діти: синуля

Повідомлення taranjka » 22 квітня 2013, 12:03

Dashko написав:В цьому повідомлені "колись" - маю на увазі час, коли не було колясок. Коли там перша коляска зявилася?
Звичайно, що і здоровя було більше і екологія краще і все-таке інше. Але все-таки, якщо жінки тисячоліттями носили дітей на руках - то це є природні навантаження.
Звичайно, це дуже поверхові роздуми, в загальному.

посилаючись на міфічні "колись", кажучи, що дітей тільки на руках носили, опускається дуже багато інших деталей. навіть те, скільки часу носили. я не уявляю собі ніякої жінки з минулого, яка носить дитину на руках кілька годин (чи в слінгу) тільки для того, щоб погуляти. але може я собі не правильно уявляю минуле?
я вже питала, коли ті "колись" були, бо я не можу зрозуміти :confused:
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Повідомлення inna6787 » 22 квітня 2013, 12:49

мені з коляскою важче,коли приходиться в якусь маршрутку пхатися, а у всьому іншому - з коляскою для мене тільки плюси. Дитина і сидить і спить , а якщо йду кудись надовше з обома дітьми,то й обоє їдуть в колясці, якщо старший замучиться. Слінгу не маю,але думаю мені було б важко кудись йти надовше (крім маршруток).
inna6787 Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 1
за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 409 раз.
Подякували: 180 раз.
Діти: Два хлопчики: Назарчик (21.12.2009)
Ерік (15.06.2012)

Повідомлення svetla » 22 квітня 2013, 13:37

Я вже вище писала,що малий не хоче зараз у слінгу сидіти: крутиться,вилізти хоче. Як не спить,то важкувато.
І спина останіх два тижні так болить.
То ж я не можу вже дочекатися нашого візка з ремонту.
svetla Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 2
Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 477 раз.
Подякували: 471 раз.
Діти: сестричка Оленка і братик Іванко

Повідомлення Dashko » 22 квітня 2013, 15:09

Жінки колись руками прали, це теж сприймалось як природнє навантаження

Правильно, тому якби сучасна жінка прала руками - вона б теж не захворіла.

Тригодинну прогулянка з дитиною у візочку не можна сприймати як розлуку з мамою, що здатна завдати психологічної травми.

Одноразова - не завдасть.
А регулярні ... я не знаю :pardon: Тут кожній мамі інтуіція підказує. Не думаю, що можна впевнено щось стверджувати.

посилаючись на міфічні "колись", кажучи, що дітей тільки на руках носили, опускається дуже багато інших деталей. навіть те, скільки часу носили. я не уявляю собі ніякої жінки з минулого, яка носить дитину на руках кілька годин (чи в слінгу) тільки для того, щоб погуляти. але може я собі не правильно уявляю минуле?

Думаю в кожного народу в свій час було по-різному. Варто спиратися на найбільш природні варіанти, це не минулі століття, а раніше.
КУМКА працює в форматі шоу-руму за адресою Лисенка 8, відкрита: середа та субота 11:00 - 13:00 або за домовленістю, тел. 097-981-97-23
Dashko Офлайн

Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) жіночі посиденьки (1) багата мамуся (1)
Ярослав (11.10.07)
Марко (9.03.11)
Микита (23.12.13)

Повідомлення Alisa » 22 квітня 2013, 15:37

Dashko написав:Одноразова - не завдасть.А регулярні ... я не знаю Тут кожній мамі інтуіція підказує. Не думаю, що можна впевнено щось стверджувати.

Й про слінг й емоційний комфорт дитини теж нічого не можна стверджувати.
Треба проводити глибокі дослідження, спостерігати за розвитком, емоційним станом, фізичним здоров*ям, дітей, що пересувалися візочком й слінгодітей, залучати спеціалістів... Варто дослідити успіхи, емоційну стабільність, інтелект вже дорослих слінгодітей та візочників.
Справа так би мовити на роки :wink:

Може примотені немовлята думають, блін, коли ж я буду дихати свіжим повітрям, а не потною мамою :ha:
Зображення
Alisa Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1395 раз.
Подякували: 1354 раз.
Діти: синуля

Повідомлення Dashko » 22 квітня 2013, 23:05

Alisa написав:
Dashko написав:Одноразова - не завдасть.А регулярні ... я не знаю Тут кожній мамі інтуіція підказує. Не думаю, що можна впевнено щось стверджувати.

Й про слінг й емоційний комфорт дитини теж нічого не можна стверджувати.
Треба проводити глибокі дослідження, спостерігати за розвитком, емоційним станом, фізичним здоров*ям, дітей, що пересувалися візочком й слінгодітей, залучати спеціалістів... Варто дослідити успіхи, емоційну стабільність, інтелект вже дорослих слінгодітей та візочників.
Справа так би мовити на роки :wink:

[size=50]Може примотені немовлята думають, блін, коли ж я буду дихати свіжим повітрям, а не потною мамою :ha:
[/size]

Мені не треба ніяких досліджень, щоб взяти дитину на руки, коли вона цього хоче :pardon:

Давайте краще по темі поговоримо.

От я ще один момент суттєвої переваги бачу - першу зиму, а то й дві - дитину не потрібно вдягати в теплий одяг (крім шапки і манішки, ну і декілька раз ми вдягали кофтинку теплішу). А так - як дома ходили, так і на вулицю виходили.
Dashko Офлайн

Ярослав (11.10.07)
Марко (9.03.11)
Микита (23.12.13)

Повідомлення гра з вогнем » 22 квітня 2013, 23:14

а я нарешті зрозуміла про шо тема :dance:
(хоча може знову не правильно? :dreams: )

в цій темі прихильниці слінга (фанатички) мають писати як то кльово всюди бути лише зі слінгом
а прихильниці возиків (фанатички) мають заходити і впечатлятися настільки, шоб по мінімуму винести шось корисне. а по максимуму спробувати слінг)

а ви тут балаган розводите))))

але чого тоді тема називається без слінга? :confused:

Даша вибач, шо я стіки уваги приділяю назві теми і першому допису, бо реально не розумію про що тема. що тут писати і чого опять для одного і того ж (в такому вигляді як зараз) ше одну тему виділили :pardon:
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Повідомлення taranjka » 22 квітня 2013, 23:20

Dashko я розумію (я так думаю), як ти собі уявляєш ту "природність". але, скоріш за все, такого ніколи не було. зайти в будь який музей краєзнавчий, і там є кімнатки з інсталяцією житла давніх (таки дуууже давніх) людей. і обовязково там є колиска-люлька, в якій дитина проводила більшість часу, зважаючи на те, що мама 3 роки дикрету не мала, а тата який вернувся з полювання тре годувати, та й здобич тре приготувати :crazy: і одяг пошити, і глечиків\тарілок наліпити...
тобто про те, що такого, щоб постійно мама могла носити дитину, брати її при першому плачі СКОРІШ ЗА ВСЕ, не було. бо жінка мала дофіга іншої роботи, ніж думати про психологічні травми від 5-ти хвилинного плачу.
для мене більш природніми є сьогоднішні часи, коли всю можливу важку роботу я спихну на техніку чи мужа, а сама буду бавити дітей, щоб вони отримали більше моєї уваги.
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Поперед.Далі

Повернутись до Найпоширеніші питання

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей