Malavka » 12 квітня 2013, 08:42
В своєму випадку я б ставила питання іншим раком - як вашій дитині зручніше - в возику чи в слінгу?))) Бо наша слінгоісторія почалася власне з того, що бебі плювати хотіла на візок. Я ж в силу не знаю, якоїсь шматовитості психологічної абощо була інертна в плані спробувати щось нове, мала коляску, доцька народилась в січні, відповідно перші два-три місяці надворі спала собі тихенько на морозі, дурника смокчучи (мама була дурочка(()з настанням же весни лялька зрозуміла, що надворі спати - гріх і просто марна трата часу, і почала проситись на руки. В нас на той час був самошитий слінг з кільцями, який активно юзався вдома, проте для тривалого користування на вулиці був мені незручний, після години носіння всього-навсього 5 кіло найріднішого щастя плече нило несамовито(( Та й вигляд він вже свій був втратив, ібо тканина була неслінгова зовсім, а навпаки, скатертинна набивного фарбування і несамовито полиняла під час прання)))) Так я промучилась до 4,5 чи то 5 місяців, тому ситуація "мама з дитям в одній руці і візком в іншій", яку бачу щодня і хочеться відкрити людині очі, та виховання не дозволяє - до болю мені знайома і де були мої мізки. Я собі знала, що існують в природі п"ятиметрові шмати, в які віртуозно мотаються якісь святі горшколіпи, а мені точно не вийде, тому тоді спинилась була на варіанті ергорюкзака, а оскільки його (за тодішніми рекомендаціями) можна з 4-х місяців, то я мужньо тримала візок одною рукою (ну і дурненька, скажу-но я вам) (((. Десь в 4,5 місяці ми пересіли в суперзручний ерго від Аннабель - до речі, рекомендую!) Особливо його зацінив наш татко, та зрештою, на ньому він і зупинився. А мені через два місяці носіння в ерго просто захотілось розмаїття. Два рюкзаки - то мені здавалось якось занадто, а от рюкзак і шарф - чому б ні))) Чоловік казав - купуй ще один рюкзак, а в ті шмати хай індуси обмотуються)))))) Але я не послухала, і, щоб не надто витрачати бюджет, який тоді наполегливо співав сумних українських пісень, зважилась на вафельну Лелю "на спробувати". Дами, мені світ відкрився в той момент))) Зі старшою донею не вдалося спробувати багато різного, тому в придане для молодшої лялі лишилася та ж Леля, яка після використання в хвіст і в гриву включно з дачами-лісами досі чудово виглядає і носить нашого племінника, оршанський грузовозик з дельфінчиками, і сестри бамбукобавовняна райдуга Ленні (з доцькою ми її теж поносили, при нетяжкій дитині чудовий шарф). Після 1,5 року доця, правда, дозволила возити себе в прогулянковому візочку, правда, на той момент проти була вже я)) Тому по справах, де треба було бути мобільною, ми їздили тільки в слінгу, а візок був для походів до батьків, куди ми брали повну корзину речей якихось абощо. Тобто корзина під візком була єдиним чинником, який мене спонукав його використовувати, у випадку, коли рюкзак не вміщав все необхідне, в іншому дитя було в ХНК спереду, на спині рюкзак, і ми їдемо на ринок на маршрутці чи тролейбусом, що для мене неприпустимо з візком, бо просити допомоги в мурловитих недомужчин я не вмію, а справжніх чоловіків чомусь мені рідко траплялось зустріти в потрібний момент, то ж я, хоч і зі спортом дружу, але плюнула заносити-зносити візок в транспорт. А якщо вдавалося обійтися сумкою через плече, це ж ще краще, подвійне ребозо наше все)
А возика, якого ми дали сестрі для племінника, навіть забирати не планую - дитя буде літнє, будемо часто ходити до батьків, які живуть в приватному секторі, то буде там собі спати під калиною чи під яблунею, а гуляти в нім зі старшою хуліганкою за руку я не планую зовсім).