Пішла я міняти оправу в оптику і лікар, котрий мене перевіряв лиш разок шлянув на малого - сказав іти до дитячого окуліста. Я прийшла - і нам поставили діагноз астегматизм. Так як малий ще замали до окулярів, бо бігає, шпортається, падає, то сказав дохто прийти по окуляри через рік а наразі лікувати вправами. От в мене питання - шо то таке той астегматизм, чи є шанс мати добрий зір дитині і звідки воно береться?
У нашому випадку швидше за все то спадкове від мене. Але вчора в оптиці перевіряли і мене. Сказали - рідкісно ідеальні очі БЕЗ АСТЕГМАТИЗМУ!!! Лікар ше сам дивувався шо в мене його нема. Видко при такому діагнрозі як в мене, він мав би бути. Так от - як тоді то по спадковості передалося???
Крім того нам сказали не їсти нічого солодкого, чаїв, кампотів, яєць, шоколаду, цукерків, тощо... Не дивитися телевізора (хоч ми і не дивимося), малювати сидячи, не лежачи...
Але я дуууже противник окулярів. Як на мене - раз вчіпиш і будуть на все життя. Тому переживаю, чи взагалі треба ті окуляри Хто з таким стикався?