Спочатку хочу побажати всім діточкам і їхнім батькам здоров'я!
І хочу розповісти про цю жахливу хворобу, щоб завжди бути на сторожі.
Спочатку мала втратила апетит. Нічого крім грудей не хотіла. Я особливо не переживала, бо списувала на активне прорізування зубів.
Крім того ми здали аналіз крові, він показав гемоглубін 130.
Через тиждень ранкова сеча стала неприємно пахнути, а потім приєдналась температура 37.5.
Я подзвонила в поліклініку, розказала симптоми, лікарка сказала що зуби. А запах сечі то може бути від нічної зубної температури, типу мала потіє, волога зменшується, кон центрація сечі збільшується.
Але я з дитинства знайома з пієлонефритом, тому все таки наполягла щоб дати мені направлення на сечу.
То якраз припало на травневі вихідні, і аж у вівторок лікарка дзвонить і повідомляє про жахливий аналіз сечі.
Ми оперативно поїхали в лікарню, УЗД, повторні аналізи, дитячий гінеколог.
Сказали початки вульвіту і від цього почався запальний процес у нирках.
В лікарню нас не ложили, 4 дні по 2 рази ми їздили на уколи антибіотиком цитофаксин, плюс канефрон, плюс свічки по рецепту і плюс багато пити(клюквиний морс,узвар, ізмна вода).
Ну за 2 тиждні лікування аналізи стали нормальні, дитина почала їсти, і далі радіти життю(а мама ше більше).
Вела нас Філюк Алла Петрівна, дитячий нефролог з обласної дитячої лікарні, дуже хороша лікарка.