Хочу розказати вам про дві хвороби на які хворіли мої діти, якби не дай Боже у ваших з"явились схожі симптоми, то хоча б будете знати, що то таке.
Одна з них - вірус Коксакі або ще називають "синдром руки-ноги-рот".
В моїх хлопців проявлявся вірус висипкою на стопах і зап"ястях. Висипка специфічна, щось схоже на везикули при вітрянці, але глибше, так ніби під шкірою. У нас обійшлось маминим переляком, що за дивна висипка і постановкою діагнозу інфекціоністом. Після нас ще декілька знайомих діток хворіли, дехто мав температуру, у декого були ранки і в роті.
І от відносно недавно хворіли "п"ятою хворобою" або еритема п"ятого типу. Ця хвороба взагалі дуже дивна. Почала проявлятись дууууже червоними щоками у обох хлопців, ніби хтось по обличчю відшмагав. Без температури, чисте горло. Далі по тілі почала з"являтись висипка досить рясна. За три дні все минуло. Але до правильної постановки діагнозу ми з лікарями йшли важко і довго (і скарлатина, і алергія). Через два дні обсипало мені всі ноги. Наступних кілька днів дуже боліли суглоби, по сходах і зі спуску важко було йти. Але ця "п"ята хвороба" ослабила дітей, хлопці захворіли через декілька днів на ГРВІ і тоді вже пішло ускладнення - лікували і запалення легень і обструкцію