Глобальні оголошення!

Симптом "західного сонця"...

Модератори: TaniaPicaSSo, Галина, олеся

Симптом "західного сонця"...

Повідомлення flower » 23 листопада 2011, 23:12

що це таке? чи в когось таке було? якшо є якась інфа киньте ссилку будь ласка!
Зображення
Зображення
flower Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2899 раз.
Подякували: 2983 раз.
Діти: Веронічка- 20.06.2011
Матвій- 2.09.2015

Re: Синдром "західного сонця"...

Повідомлення мешканка » 24 листопада 2011, 10:05

Ось що нарила:
| +
Інша назва - "симптом західного сонця", Коли дитина ніби опускає очі вниз так, що білки видно над рогівкою - наче сонце сідає за лінію горизонту. Може бути при незрілості нервової системи (відповідно, пройде само, швидше за все), може бути при внутрішньочерепному тиску, який іноді потрібно лікувати. Це не діагноз, це синдром.
Диференційно-діагностичне значення симптому Грефе вельми обмежене, оскільки він може бути фізіологічним явищем у недоношених дітей та дітей з затримкою внутрішньоутробного розвитку, а також у ряду дітей (і не тільки дітей) є конституціональної особливістю.

і ще трохи
| +
Синдром Грефе - це важке спадкове захворювання, зустрічається дуже рідко. Швидше за все симптом Грефе. У нас таке теж було з народження: оченята опускалися і з'являлася біла смужка. Якщо один симптом Грефе і все, то це допустимо, може бути конституційна особливість і т.д., а якщо в сукупності з іншими ознаками, напр. тремор, опора з зажимом пальчиків, відрижки, і т.д., то це перинатальна гіпоксія або ПЕП. Треба просто пролікуватися у невролога і до року або раніше повинно все пройти. У нас симптом Грефе пішов в 4 місяці, а в 6 сказали в лікуванні не потребує..
мешканка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 2726 раз.
Подякували: 2986 раз.
Діти: Дві донечки і маленький хлопчик!

Повідомлення flower » 24 листопада 2011, 10:52

Дякую! Чото я переживати стала чи пройде, 2 рази робили узд голови то все добре, нам поки нічого не казали робити і в 7 міс до невропатолога...
Зображення
Зображення
flower Офлайн

Я тут живу

випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Матвій- 2.09.2015

Повідомлення georginochka » 24 листопада 2011, 10:57

flower написав:що це таке? чи в когось таке було? якшо є якась інфа киньте ссилку будь ласка!

я колись багато про то читала, бо в малого були проблеми по неврології. Кожен невропатолог питався чи є в нас той симптом. В нас не було, хоч внутрішньочерепний тиск був трошки збільшений (а то ніби може бути через таке). Якщо УЗД нічого не показало, то може у вас просто особливість така :? Мої, наприклад, поки немовлятами були, то перед засинанням очі періодично догори "закочували."
Зображення
georginochka Офлайн

Впевнено спілкуюся

Дякував (ла): 484 раз.
Подякували: 351 раз.
Діти: Хлопчик і дівчинка

Повідомлення flower » 24 листопада 2011, 11:07

це не догори, це коли дитина широко відкриває очі від здивування наприклад то зверху над райдугою ока видно білок, а його не має бути видно. Внутрішньочерепного тиску в нас не було, але були і інші симптоми, залишилось лише те що ще не стає на ножки так як має бути і очна симптоматика, то нам заборонили ходулі (хоть я і сама проти них). якби мені про той синдром не сказали лікарі я й би не замітила, бо дитина нормально ніби розвивається, але тепер якось боюсь, а шо як не пройде :? і як то позначиться дальше...
Зображення
Зображення
flower Офлайн

Я тут живу

Матвій- 2.09.2015

Повідомлення Русік » 24 листопада 2011, 11:30

Якщо УЗД нічого не показує, то заморачуватись немає чого. Вважай це особливістю твоєї дитни, як колір очей чи хвилясте волосся.
тим більше, що за твоїми словами це з"являється тільки періодично, тобто залежно з якого ракурсу подивитись.
У нас був симптом Греффе, то його було видно неозброєним оком, з будь-якої точки і постійно.
Головне, що
flower написав:дитина нормально ніби розвивається

Все інше (тремор, низький чи підвищений тонус м"язів) - то все фігня.
Повір мені, якби у вас були хоч найменші симптоми неврологічних відхилень, вам би 200% призначили лікування - наші невроологи це ОХ як люблять (навіть без причин).

georginochka написав:Кожен невропатолог питався чи є в нас той симптом.

Щож про нього питати, як справжній симптом Греффе видно за кілометр!
Дорогу осилит идущий!
Русік Офлайн

Почуваюся, як вдома

Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (2)
Дякував (ла): 896 раз.
Подякували: 1209 раз.
Діти: Козаки Микола та Сашко + козачка Катерина

Повідомлення мешканка » 24 листопада 2011, 11:37

от і я підтримую на 100% якщо дитина здорова і нормально розвивається то не треба вишукувати всяких болячок. А неврологію діагностують у 100% дітей, які звертаються до невропатолога, хоча більшість із тих "скарг" самі діти переростають.
мешканка Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)

Повідомлення georginochka » 24 листопада 2011, 11:41

flower, я знаю як це виглядає. В той час десь була знайшла фотографії. Хотіла переконатись, що в нас не таке.
У вас все буде добре :) Донечка ще зовсім маленька і якщо вас дивляться лікарі то, думаю, ще до року, все минеться :emphaty:
Зображення
georginochka Офлайн

Впевнено спілкуюся

Повідомлення мешканка » 24 листопада 2011, 11:42

flower Виправляю назву темку, а то у вас не "Синдром", а "симптом" а то дуже різні речі.
мешканка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення georginochka » 24 листопада 2011, 11:56

Русік написав:Повір мені, якби у вас були хоч найменші симптоми неврологічних відхилень, вам би 200% призначили лікування - наші невроологи це ОХ як люблять (навіть без причин).

То й справді, якщо вам не призначили "конячонго" лікування, то причин хвилюватись небагато.
Я от коли побачила діагноз свого малого і почитала про нього - посивіла :scare: Але здоровий глузд переміг - дитині явно нічого особливо не бракувало, розвивались в межах норми, та й лікували нас масажем і коренем петрушки. То просто ті всі симптоми і синдроми звучать страшно. Але дивитись треба оп дитині.
Зображення
georginochka Офлайн

Впевнено спілкуюся

Далі

Повернутись до Перші неприємності зі здоров'ям (до року)

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 7 гостей