Глобальні оголошення!

Молочниця

Модератори: TaniaPicaSSo, Галина, олеся

Молочниця

Повідомлення Mary Awa » 28 вересня 2011, 13:47

У нас білий нальот на язичку і вже переходить на щічки. Що ви використовували при таком? Порадьте щось ефективне. Лікарка казала намотувати на палець бинт, макати в розчин соди і протирати після кожного годування. Але та сода не допомагає :( Порадили так само обробляти, але водним розчином метиленового синього. Ніби стає трошки краще, але синочок, як гот :grin: з синіми губами :grin: Подруга своїй 2міс доці рота мазала зеленкою і все пройшло, а я боюсь зеленкою, це ж все ж таки спиртовий розчин. Педіатр виписала таблетки Фуцис (1.4таб розвести у ч.л.води і заливати дитині в рот), але там стільки побічних ефектів :crazy:
Mary Awa Офлайн

Re: Молочниця

Повідомлення Tajga » 28 вересня 2011, 16:00

Mary Awa, в нас в перший місяць таке було з синочком. Правда було декілька плямок на внутрішній частині нижньої губи і трохи на щічці зсередини. Витирала бінтиком з розчином соди, розчин соди кожен раз новий і бінтик також.. Метиленового синього в аптеці не було, від спиртових розчинів аптекар відмовив, так як ранять слизову оболонку. Трохи витирала, але без фанатизму, а потім, щиро кажучи, через раз... але все пройшло само собою... читала потім статті про молочницю, частіше про неї говорять як про надуману проблему, яка зникає сама з часом. Трапляються "добрі" лікарі, які сприймають її мало не як стоматит... :? Раджу в першу чергу дивитися на дитину, якщо маля добре смокче цицю, не зважаючи на нальот, гарно грається і не виказує занепокоєння (хникає, тягне пальці до ротика, бере та кидає груди, а видно, що молоко є і що голодний, наприклад), то на мою думку, краще не мучити малечу процедурами, а трішки зачекати.
Думати не боляче. Вірити не страшно. :)

Бережи, Господи, мою родину, щоб єдність і злагода панували в ній.
Tajga Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2646 раз.
Подякували: 3280 раз.
Діти: Давид 19.10.2007
Тереза 7.8.2009
Лев 16.11.2011
Маргарита 8.11.13

Повідомлення Mary Awa » 01 жовтня 2011, 09:16

Tajga написав: якщо маля добре смокче цицю, не зважаючи на нальот, гарно грається і не виказує занепокоєння (хникає, тягне пальці до ротика, бере та кидає груди, а видно, що молоко є і що голодний, наприклад), то на мою думку, краще не мучити малечу процедурами, а трішки зачекати.

Йому ніби й не заважає :? Але так негарно виглядає, коли він сміється чи балакає, язичок весь білий :( Вчора порадили такий спосіб: таб.ністатину розтерти і розвести в ампулі віт.В12 і глюкозі, і цим розчином обробляти ротик. Будем пробувати...
Mary Awa Офлайн

Повідомлення taranjka » 21 жовтня 2011, 22:27

підкажіть, в малечі на піднебінні три маленькі білі крапочки. кажися стерти їх не можу. язик і щічки не білі, ніяких налльотів. дитьо то не турбує. то молочниця?
в лікарні я того не бачила лікарка практично дитини не оглядала то тож ніц не казала, нашої дільничої нема (приходило "шось" закумарене і убіте життьом, шо і лікар назвати не назвеш), а медсестра :dash:
протирати розчином соди? а як її розводити :?
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Повідомлення TanenRom » 21 жовтня 2011, 22:30

taranjka у нас на язику був такий конкретний наліт як 50 копійок - також його не могла стерти розчином соди - десь після місяці він почав сам сходити.
Зображення

Сім'я-це маленька країна, в якій ТАТО -президент, МАМА-міністр фінансів, міністр охорони здоров'я, міністр культури та надзвичайних ситуацій в сім"ї.А ДИТИНА-це народ, який постійно щось вимагає, обурюється і влаштовує страйки!!!!! !
TanenRom Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 5
за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1) Чемпіон (2)
Дякував (ла): 3113 раз.
Подякували: 3186 раз.
Діти: Дві донечки - Дана та Даяна

Повідомлення Nymydora » 21 жовтня 2011, 22:31

Mary Awa написав:
Tajga написав: якщо маля добре смокче цицю, не зважаючи на нальот, гарно грається і не виказує занепокоєння (хникає, тягне пальці до ротика, бере та кидає груди, а видно, що молоко є і що голодний, наприклад), то на мою думку, краще не мучити малечу процедурами, а трішки зачекати.

Йому ніби й не заважає :? Але так негарно виглядає, коли він сміється чи балакає, язичок весь білий :( Вчора порадили такий спосіб: таб.ністатину розтерти і розвести в ампулі віт.В12 і глюкозі, і цим розчином обробляти ротик. Будем пробувати...

а ти не боїшся якісь такі страшні речі на дитині пробувати? я б не робила...
ми протиралися содовим розчином і воно минулося з часом. просто без пропорцій насипала трохи соди у воду та й калатала, щоб розчинилося.
Зображення
Зображення
Мрії збуваються
Nymydora Офлайн

Я тут живу

Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2120 раз.
Подякували: 3049 раз.
Діти: Троє

Повідомлення musya » 22 жовтня 2011, 11:11

Mary Awa, нам допоміг розчин натрію тетраборату у гліцерині. Купляється в аптеці, коштує в районі 5 грн. Береш бинт, намотуєш на палець, мочиш в цей розчин і протираєш в ротику. В нас все пройшло за два дні.
musya Офлайн

Повідомлення Mary Awa » 22 жовтня 2011, 12:50

Nymydora написав:а ти не боїшся якісь такі страшні речі на дитині пробувати? я б не робила...

Та, ніби не дуже страшні :) Це ж просто протигрибкова таблетка, вітамін і глюкоза, щоб солодко було :) Допомогло, але ненадовго :( Через 2тиж знову язик побілів і здається,що ще більше:(
Nymydora написав:ми протиралися содовим розчином і воно минулося з часом. просто без пропорцій насипала трохи соди у воду та й калатала, щоб розчинилося.

Тепер тоже так роблю - просто знімаю наліт з язичка після кожного годування...

musya написав:Mary Awa, нам допоміг розчин натрію тетраборату у гліцерині.

Навіть, не чула такого :? Це вам педіатр порадив?
Mary Awa Офлайн

Повідомлення pan_kotskyy » 22 жовтня 2011, 14:17

taranjka написав:підкажіть, в малечі на піднебінні три маленькі білі крапочки. кажися стерти їх не можу. язик і щічки не білі, ніяких налльотів. дитьо то не турбує. то молочниця?

скоріше всього що ні, в мого малого були на деснах, саме там де нижні зуби мали прорізуватис дві точечки білі, ну вигляд як мацюпусінькі прищики чи що, тому і думала, що зможу стерти як сильніш натисну, з'явились десь на місяці третьому. Стерти їх не могла, потім якось самі зникли, не турбували зовсім.
Сусідка як побачила то в малого, то казала що і в її таке було, і їй лікарка порадила бинт на палець намотати, на бинт таблетку розтовчену(кажись стрептоцид, можу помилятись) і так потерти. Я чесно кажучи, такого не робила, просто спробувала пальцем в бинті потерти. Але чи не дуж сильно терла, вопшем, вирішила не чіпати, оскіко нового нічого не з'являлось, то не турбувало, зникло само собою.
ЗображенняЗображення
pan_kotskyy Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1925 раз.
Подякували: 1575 раз.
Діти: хлопчик, дівчинка

Повідомлення musya » 22 жовтня 2011, 14:56

Навіть, не чула такого :? Це вам педіатр порадив?

Так це радив педіатр, казав, що це найкраще помагає і головне, що воно не на спирту.
musya Офлайн

Далі

Повернутись до Перші неприємності зі здоров'ям (до року)

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 5 гостей