Чи читаєте Ви інструкції до тих ліків, які прописують дітям лікарі? Чи страєтесь Ви вникнути, що і навіщо прописує лікар Вашій дитині? Які процедури призначають і їх доцільність?
Цю тему я вирішила написати, бо деякі препарти, які були приписані деяким форумським діткам, мене просто дивують, якщо не сказати інше.
Перше сама відповім на питання. Так я читаю ЗАВЖДИ. Завжди означає, що перед тим як піти в аптеку, я знахожу інструкцію до препарату в інеті, або ж прошу її в аптеці і ретельно її вивчаю. Це відноситься апсолютно до всіх ліків. Навіть до елементарних капель від нежитю.
А тепер чому я це роблю. Історія моєї старшої дитини.
До шести місяців, мене всі лікарі переконували, що все гаразд. Власне. лікарі були сліпі на одне око, а може і на два. І чомусь їх зовсім не дивувало, що дитина не хоче лежати на животі, а плаче. Мені казали, та вона лінується. А в шість місяців, коли вона почала сідати. раптом почали сіпатись плечики. І проблеми стали очевидні.
Дуже знана невролог, яку я запросила приватно, розписала мені курс лікування і призначила масажі з екзокірітом. (Це тепер я вже знаю. що при наших проблемах екзокіріт - це заборонено). Порадила Свою масажистку і Свого вертебролога.
Після першого масажа і фізкультури, коли дитину крутили вниз головою, що теж як виявилось потім, було зовсім недоречне, в дитини почались перші судоми. Після кількох сеансів, лікарку осенило. і вона відмінила екзокеріт, а заодно назначила протисудомні препарати. Якщо коротко описати, то за 3 місяці лікування в дитини почались дуже сильні судоми. Препарати спочатку були для тих що до 3-х років, потім 6-ти, 12-ти. Остане призначення був препарат при епілепсії, який впливав на печінку, нирки, склад крові. Я прочитала інструкцію (а почавши лікування я їх постійно читала) і відмовилась давати його дитині та поміняла лікаря. Після відміни лікування. Судоми в дитини пройшли і більш не повторювались.
Свій вертебролог правив дитині шийку аж 5 раз. За чималі гроші. Потім сказав, що вже все клас, бо ми пройшли курс. А результату не було. Я потім звернулась до іншого і він зробив нормально за один раз.
Крім того. Дитині виписували препарати при ОРЗ і для глистів, які могли спровокувати судоми і моїй дитині були протипоказані. Просто лікар, яка їх виписувала не знала всіх протипоказань препаратів.
Ще один випадок однієї мамусі. Невролог прописала дитині масажі з електофорезом. Бо дитина кесарська. Для укріплення.... зробили масаж, а дитина перестала дихати. Попали в реанімацію. В дитини алергія на препарати. І не треба було їй тих препаратів. бо вона цілком здорова , як виявилось потім. Але ж лікарці гроші заплачені, хіба вона може піти і просто сказати: у Вас здорова дитина, за шо ж тоді гроші платити?
Ось такі історії.
Окремо для Любаня@. напиши мені в ПП. бо твоє ПП недоступне.