Глобальні оголошення!



Як доглядати за побутовою технікою (кухонною)

Модератор: irinka

Як доглядати за побутовою технікою (кухонною)

Повідомлення Melisa » 10 квітня 2010, 23:07

Холодильник

Його величність холодильник. Навколо нього крутиться усе кухонне життя. Адже більшість смакоти зберігаються саме в його прохолодному череві. Догляд за холодильником не так вже складний, проте вимагається почати його відразу ж після купівлі.
* Транспортувати новенький холодильник краще вертикально. Не варто сильно його нахиляти. Якщо це неможливо - придивіться до упаковки. На ній обов'язково повинно бути позначено на який бік варто класти прилад. Іноді буває так що маркіровка розміщується на компресорі. Коли ви нахиляєте холодильник - може почати текти масло з компресора. Причому, потече воно не "назовні", а туди, де повинен циркулювати холодогент. Потім ви включите новенький холодильник і масло, вже разом з холодогентом, продовжить свою подорож по надрах приладу. Цього краще не допускати - засмітиться капіляр (частина конструкції холодильника). Звичайно, вам доведеться його міняти. За свій рахунок оскільки ніяка гарантія на подібну безладність не поширюється.
* Після того, як холодильник доставлений - його слід правильно розмістити. Не ставте його біля батареї або інших нагрівальних приладів, у тому числі і біля плити. Не забудьте також і про те, що цьому "лицареві холодного образу" обов'язково потрібний доступ свіжого повітря.
* Не включайте холодильник відразу після установки. Нехай півтора-дві години просто постоїть на новому місці (особливо, якщо його занесли "з морозу"). За цей час ви можете його помити.
В процесі експлуатації холодильник треба чистити усередині, зовні і ззаду.
* Внутрішню частину приладу, ту, де зберігаються продукти, бажано протирати звичайною ганчіркою або губкою, змоченою в розчині теплої води і дезинфікуючого засобу. Крім того, нині продаються спеціальні засоби для обробки внутрішніх поверхонь холодильника. У великих магазинах техніки і електроніки ви навряд чи зустрінете неякісні засоби. Проте краще все ж придбати ті, що виробляються під маркою фірм, що випускають побутову техніку. Взагалі чудово - якщо користуватиметеся продукцією тієї ж компанії, яка виробила ваш холодильник. Ці ж засоби, до речі, покликані боротися з неприємними запахами, які виникають в холодильнику. Втім, бувають моделі зі вбудованими системами очищення повітря. Якщо така у вашому холодильнику не передбачена - купіть спеціальний ароматизатор або поглинач запахів (з вугільним фільтром).
* Вода в процесі миття холодильника не повинна потрапляти під плафон освітлення, а також в температурний перемикач, наявний усередині або на верхній зовнішній панелі, якщо у вас модель з електромеханічним управлінням. Випарник, а також гуму на дверях (ущільнювач), бажано взагалі мити без всяких чистячих засобів - просто теплою водою.
* Чищення зовні. Вам знадобиться волога губка. Змочіть її в розчині соди. Милом краще не користуватися. При першому митті це не актуально, а взагалі - приділяйте увагу ручкам холодильника і іншим областям, де залишаються відбитки жирних пальців.
Окрема пісня - холодильники з нержавіючої сталі. Не обов'язково, що прилад цілком і повністю з неї, це можуть бути окремі зовнішні і внутрішні елементи. Проте з цим матеріалом, у будь-якому випадку, треба поводитись дуже обережно. Краще обійтися без самодіяльності, ознайомитися з тим що радить виробник в керівництві по експлуатації приладу. Зазвичай в ньому завжди є рекомендації по догляду. У тому неймовірному випадку, якщо їх там немає - дивитеся сайт фірми, що випустила ваш холодильник.
* Як правило, для догляду за нержавіючою сталлю використовується спеціальний засіб. У деяких моделей холодильників воно є в комплекті постачання. Але не усі виробники такі щедрі. Багато хто пропонує придбати його окремо. Краще відразу поцікавитися у консультанта наявністю оного при купівлі холодильника.
* Коли миття закінчене - протріть холодильник усередині і зовні сухою тканиною - добре, якщо це буде фланель. Задню частину агрегату треба кілька разів в рік очищати від пилу. Не обов'язково робити це вручну, можна акуратно скористатися пилососом.
* Розморожування. Якщо холодильник без системи No Frost - з морозилки іноді треба видаляти сніг і лід. Не робіть цього за допомогою ножів, ножиць або інших гострих предметів. Мало того що ви можете зламати холодильник (стінки випарника досить тонкі - проткнути їх не так вже складно), так ще і ризикуєте власним здоров'ям: холодагент з проткнутої вами діри може потрапити вам в очі - адже він знаходиться під тиском. Краще акуратно користуватися спеціальними пластиковими лопатками, які, як правило, є в комплекті постачання холодильника.
Melisa Офлайн


Я тут живу
 
Повідомлень: 1981
З нами з: 14 листопада 2009, 20:44
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 1656 раз.
Подякували: 2019 раз.

Re: Як доглядати за побутовою технікою (кухонною)

Повідомлення Melisa » 10 квітня 2010, 23:16

Плитка

Плитка - королева кухні. Слід сказати, що і догляду вона вимагає майже королівського. Почнемо із звичайних газових і електричних плит.
* Як тільки закінчили готувати - не лінуєтеся, витріть плиту. Приберіть крихти, видалите губкою "заводи", що утворилися. Не забудьте і про панель управління. Можна, якщо плями не відтираются, використовувати рідину для миття посуду або спеціальний засіб для чищення плит. Народний спосіб - розчин теплої води і оцту. Терти плиту "залізною" мочалкою не варто.
* У будь-якому випадку, навіть якщо ви гідний наслідування чистьоха і наводите блиск після кожного готування - все одно доведеться іноді проводити і більш генеральне прибирання плити. Треба мити надконфорочні підставки і інші знімні частини. Можна робити це в посудомийній машині, якщо керівництво по експлуатації печі не забороняє. Також піклуйтеся і про ручки управління - знімайте їх і мийте в гарячій мильній воді. Тільки нагрівальні диски з електроплити знімати не варто.
* Бувають плити, у яких знімна верхня частина. Відкривайте кришку (тільки уточніть в інструкції, як правильно це зробити) і акуратно вичищайте нутрощі. Це можна робити губкою, змоченою в мильному розчині. Не забудьте видалити усі залишки піни і постарайтеся витерти, щоб усе було сухе.
* Газові плити потребують чищення кришок пальників і грат. Для цього, знову ж таки, підійде губка, змочена в мильному розчині. Чи використовуйте особливо якщо бруд "не здається" - спеціальні засоби для боротьби з жиром (продаються в магазинах). Якщо кришки пальників не знімаються - вичистите отвори за допомогою звичайної товстої швацької голки. У електроплит прибирайте залишки продуктів з нагрівальних дисків (коли ті охолонуть, звичайно) - вам в допомогу пропонуємо наших старих знайомих - губку і мильний розчин. Якщо бруд не хоче відмиватися - розведіть оцет.
* Не варто забувати про духовку. У сучасних плитах догляд за духовою шафою максимально полегшений. Залежно від моделі система очищення може бути каталітичною, паровою або піролізною. У першому випадку - духовка покрита жиропоглинающою емаллю - ви просто протираєте її вологою ганчіркою. Правда, з часом емаль втрачає свої властивості.
* Парова система - духовка покрита супергладкою емаллю. Наливаєте воду в піддон і влаштовуєте щось типу лазні в окремо взятій духовці. Бруд просто відвалюється від стінок.
* Піроліз - в цьому випадку, із-за високої температури (близько 500є С) залишки їжі просто згорають в духовці. Під час цієї процедури, що триває не менше двох годин, двері духової шафи блокуються. Яка б система очищення не була передбачена конструкцією вашої духовки - обов'язково дотримуйте рекомендації по відходу, дані в керівництві по експлуатації приладу.

Тепер декілька слів про догляд за склокерамічними варильними панелями.
* Бруд із склокераміки відтирается легше, ніж із звичайних емальованих плит. Краще, якщо ви чиститимете подібну варильну панель часто - хоч би два-три рази в тиждень. Тим більше що "чистити" - занадто голосно сказано. По суті, просто протирайте її ганчіркою з мильною водою, а потім насухо витирайте. Не варто користуватися абразивами, а також пластиковими або металевими щітками або мочалками. Для відтирання бруду, що міцно пристав, існую спеціальні шкрябання - вони можуть бути з металу або пластика. Крім того, є в магазинах і окремі засоби для догляду за склокерамікою. Ну а з не занадто сильним забрудненням впорається і звичайний засіб для миття посуду.
Melisa Офлайн


Я тут живу
 
Повідомлень: 1981
З нами з: 14 листопада 2009, 20:44
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 1656 раз.
Подякували: 2019 раз.

Re: Як доглядати за побутовою технікою (кухонною)

Повідомлення Melisa » 10 квітня 2010, 23:20

Витяжка

На щастя, догляд за витяжкою не такий різноманітний, як за її сусідкою по кухні - плитою.
* Головне, за чим слід дивитись у витяжці - це за фільтри. Вірніше, саме дивитись (мити) треба, тільки якщо в неї встановлений металевий (як правило, алюмінієвий) жиропоглинаючий фільтр, який задіяний, якщо витяжка налаштована на роботу в режимі відведення повітря. Чистити його можна вручну - теплою водою із звичайним засобом для миття посуду або віддати на "розтерзання" посудомийній машині (якщо це дозволено інструкцією витяжки). Як дізнатися, що прийшла пора мити фільтр? Просто - подивившись на спеціальний індикатор. Якщо конструкція його не передбачає - доведеться виймати і вивчати його стан самостійно. Інші фільтри - вугільний, для режиму рециркуляції або нейлоновий жиропоглинаючий - не чистять, а міняють на нові.
* Корпус витягу також треба протирати вологою губкою - від пилу і жиру, що "втекли", або кіптяви. Бажано акуратно чистити панель управління.
Melisa Офлайн


Я тут живу
 
Повідомлень: 1981
З нами з: 14 листопада 2009, 20:44
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 1656 раз.
Подякували: 2019 раз.

Re: Як доглядати за побутовою технікою (кухонною)

Повідомлення Melisa » 10 квітня 2010, 23:26

Посудомийна машина

Тепер про догляд за тією, яка сама покликана доглядати чистоту нашого посуду. Посудомийний агрегат, загалом, не такий вже примхливий в обслуговуванні.

* Найпростіше - раз на тиждень протирайте дверки посудомийки вологою тканиною, нехай вона буде змочена в легкому мильному розчині. Якщо машина з нержавіючої сталі - використовуйте спеціальний засіб для її очищення. Будьте обережні з панеллю управління - протирайте її лише трохи вологою губкою - від зайвої вологи вона може зламатися. Потім - обов'язково витріть усе насухо.
* Якщо внутрішня поверхня вашої посудомийної машини виконана з нержавіючої сталі - вона не сприйнятлива до плям, на відміну від пластика. В цьому випадку доглядайте її згідно інструкції до приладу, користуючись спецзасобами.
* У випадку, якщо нутрощі пластикові - плями можливі. З'явилися коричневі? Це скупчення кальцію і заліза. Можна використовувати для боротьби з ними звичайну лимонну кислоту. Налийте її в резервуар для миючого засобу і включите апарат на повний цикл. Не забудьте перед цим витягнути посуд. Після цього ще раз запустите, але вже з миючим засобом.
* Якщо на внутрішньому покритті посудомийки з'явилися червоні плями - винні швидше за все, продукти, що містять томати. Виводити їх слід лише звичайними чистячими засобами (без абразивів!). Може статися так, що ви взагалі не зможете відтерти таку пляму. З часом вона лише стане блідою. Краще просто не ставити в посудомийний агрегат тарілки і каструлі, не очищені від соусів.
* Зелені плями, патьоки. Вони, як не дивно, з'являються не через продукти, а через миючі засоби, які ви використовуєте в посудомийній машині. У них, іноді, знаходиться фарба, колірні пігменти. Поміняйте миючий засіб!
* Білий наліт (чи "накип"). З ним можна справлятися за допомогою лимонної кислоти. Проте краще всього зовсім позбавитися від цієї проблеми - встановити систему пом'якшення води. До речі, в деяких моделях посудомийних машин така система передбачена.
Melisa Офлайн


Я тут живу
 
Повідомлень: 1981
З нами з: 14 листопада 2009, 20:44
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 1656 раз.
Подякували: 2019 раз.

Re: Як доглядати за побутовою технікою (кухонною)

Повідомлення Melisa » 11 квітня 2010, 22:07

Мікрохвильова піч

Мікрохвильова піч давно вже стала звичним приладом на наших кухнях. Воно і зрозуміло - в ній зручно готувати або розігрівати їжу. Доглядати за СВЧ-піччю не складно. Головне - не забувати це робити.
* Передусім, варто потурбуватися про те, щоб забруднення виникали як можна рідше - готуйте їжу в спеціальному посуді або контейнері, накритому кришкою. До того ж, їжа так швидше приготується.
* Не лінуєтеся протирайте камеру мікрохвильової печі кожного разу після закінчення процесу приготування. Це можна робити за допомогою м'якої вологої ганчірки або губки. Поворотний столик бажано акуратно промити в теплій мильній воді і, витерши, повернути на місце. Повірте, багато часу це не займе, але пекти у результаті прослужить довше.
* Якщо піч "забруднилася", поки готувалася їжа (розбризкався жир, приміром), а відразу привести в порядок ви її не змогли, - спочатку поставте в неї чашку або іншу ємність з водою (можна з шматочком лимона), включіть прилад на деякий час. При нагріві почнуть виділятися водяні пари - бруд розм'якне, вам буде легше чистити пекти. Відразу дверці не відкривайте - нехай гаряча вода постоїть усередині хвилин п'яти.
* Мікрохвильова печьВнутренние поверхні в сучасних мікрохвильових "печах", як правило емальовані. Не мийте їх порошковими чистячими засобами - емаль може ушкодитися. Для миття використовуйте губку, змочену в розчині води і рідини для миття посуду. Після цього обробіть поверхню чистою водою. Якщо щось не відмилося - використовуйте розчин соди (дві столові ложки на літр води). Обов'язково витріть усе насухо.
* Якщо зсередини піч з нержавіючої сталі - для чищення можна використовувати м'які абразиви. Наносіть їх нейлоновою мочалкою або губкою. Не забудьте потім ретельно обробити усе чистою водою, витерти.
* Видалення запахів. Якщо після чищення печі вона декілька годин стояла з відкритими дверима, а неприємний запах все одно залишився - візьміть склянку води, півстакана лимонного соку і п'ять їдалень ложок соди. Змішайте усе це і підігрівайте в мікрохвильовій печі хвилини дві-три. Потім - залиште відкриту дверку на три години. Запах повинен знакнути.
* Дверку мікрохвильової печі можна обробляти губкою, змоченою в розчині рідини для миття посуду. Панель управління краще очищати від забруднення м'якої і лише злегка вологою тканиною. Контролюйте, щоб волога не затікала в щілини, які бувають між корпусом і кнопками або поворотними перемикачами. Обов'язково переконаєтеся в тому, що піч абсолютно суха, перш ніж починати її експлуатацію.
Melisa Офлайн


Я тут живу
 
Повідомлень: 1981
З нами з: 14 листопада 2009, 20:44
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 1656 раз.
Подякували: 2019 раз.

Re: Як доглядати за побутовою технікою (кухонною)

Повідомлення Melisa » 11 квітня 2010, 22:11

Кухонний комбайн, блендер, міксер, соковижималка

Догляд за цією групою приладів, один з яких вже точно є в арсеналі будь-якої сучасної хазяйки, зовсім не складний.

* Усі з"ємні частини кухонного комбайна, блендера або міксера можна мити як завжди - теплою водою, з губкою і спеціальним засобом для миття посуду. Абразиви краще не використовувати. Нагадаю, що з"ємні частини можуть бути трьох основних видів: пластикові, металеві (з нержавіючої сталі) і скляні (чаша класичного блендера, приміром). Швидше за все, їх можна мити і в посудомийній машині. Проте не завжди - уточніть це в інструкції по експлуатації приладу. Завжди витирайте, ретельно сушите усі з"ємні частини подібної техніки.
* Стосовно соковижималки. У звичайної (не "цитрусовою") соковижималки завжди є деталь - ситечко. Просто губкою у воді його відмити складно. У комплекті постачання може бути спеціальна щіточка для його очищення. Якщо виробник не такий великодушний - можна використовувати стару зубну щітку.
* А ось те, що залишається - базова частина приладу, де розміщується мотор, краще взагалі не мити, а протирати вологою тканиною. Якщо вологи буде багато, вона може просочитися на двигун, що викличе його вихід з ладу. Звичайно, прилади ці, в основному, сконструйовані так, щоб не допустити такої ситуації, але все таки не варто ризикувати.
Melisa Офлайн


Я тут живу
 
Повідомлень: 1981
З нами з: 14 листопада 2009, 20:44
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 1656 раз.
Подякували: 2019 раз.

Re: Як доглядати за побутовою технікою (кухонною)

Повідомлення Melisa » 11 квітня 2010, 22:14

Тостер

Один з найпростіших у догляді приладів. Головне - не намагайтеся протерти його зсередини.
* Щоб тостер почував себе на вашій кухні добре, треба не забувати робити два правила: витрушувати піддон з крихтами і протирати корпус приладу. Перше зовсім вже легко - витягнув піднос і висипав в нього крихти. Якщо піддону немає - просто потрясіть захололий тостер "вниз головою".
* Та і друге не складно. Корпус тостера може бути пластиковим металевим (нержавіюча сталь), є моделі з декоративними хромовими або скляними вставками. Мити тостер не варто - заллєте водою - можна викидати. Протирайте його вологою тканиною. Якщо є давніші плями, що запеклися, - залиште на них тканину, просочену звичайним чистячим засобом - забруднення розмокне, і ви легко його ліквідуєте. Абразиви не використовуйте. Хром і скло заблищать від склоочисника.
Melisa Офлайн


Я тут живу
 
Повідомлень: 1981
З нами з: 14 листопада 2009, 20:44
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 1656 раз.
Подякували: 2019 раз.

Re: Як доглядати за побутовою технікою (кухонною)

Повідомлення Melisa » 11 квітня 2010, 22:32

Електром'ясорубка

За м'ясорубкою доглядати також не складно. В принципі, догляд за нею майже ідентичний догляду за кухонним комбайном & Co. Проте є декілька моментів, які варто виділити.

* М'ясорубка - один з приладів, догляд за яким слід починати ще до початку експлуатації. Мова про правильне транспортування. В процесі перевезення з магазину в будинок м'ясорубці краще не лежати "вверх ногами". Інакше, якщо в моделі є редуктор і він (так буває) негерметично закритий, масло може витекти. Якщо це все ж сталося - долийте масло до рівня спеціальної мітки. Не варто включати прилад без масла.
* Якщо ножі в м'ясорубці не самозаточуючі, їх треба буде іноді гострити або взагалі міняти. Коли саме? А ось це доведеться визначати самостійно: оглянете ніж - якщо на ньому, особливо на різальних поверхнях, виникли які-небудь нерівності - прийшла пора. Крім того, звертайте увагу на якість фаршу - це теж показник міри зношеності ножа. Якщо фарш виходить пом'ятий, а не як зазвичай - рубаний, значить, вимагається заточування або заміна ножа. Щоб ножі тупилися повільніше - міцно завертайте обідок при зборці м'ясорубки.
* Мити м'ясорубку (усе, окрім двигуна, природно) можна так само як і насадки для комбайна або міксера - теплою водою і засобом для посуду. Чи в посудомийній машині. М'ясорубка легше відмиється, якщо перед цією процедурою пропустити через неї голівку цибулі або шматочок хліба.
Melisa Офлайн


Я тут живу
 
Повідомлень: 1981
З нами з: 14 листопада 2009, 20:44
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 1656 раз.
Подякували: 2019 раз.

Re: Як доглядати за побутовою технікою (кухонною)

Повідомлення Melisa » 12 квітня 2010, 23:40

Електрочайник, пароварка

Чайник є на будь-якій кухні. Іноді, правда, деякі недбайливі хазяї забувають вчасно його чистити і наливають гостям чай разом з накипом. Це неправильно, несмачно і неестетично.
* Накип з електричного чайника віддаляється елементарно. Найпоширеніший спосіб - чайна ложка лимонної кислоти на літр води. Прокип'ятити і залишити, приміром, на ніч. Уранці вилити розчин з чайника і ретельно його промити. Можна купити і використовувати спеціальний засіб від накипу. Ще один варіант - застосувати оцет. Деяким не жаль напій "Спрайт" (не рекомендую чистити ним). У будь-якому випадку, варто відмітити, що очищати чайник від накипу дуже бажано. Хоч би раз в місяць-два (залежить від частоти використання і якості води, причому накип рано чи пізно утворюється, навіть якщо ви використовуєте фільтровану або бутильовану воду). Інакше чайник швидко вийде з ладу, та і чай з шматочками винищити пити як вже говорилося, не занадто приємно і корисно.
* Зовнішню поверхню чайника краще протирати вологою губкою, використовуйте звичайний гель для мятья посуду. Якщо вона (поверхня) з нержавіючої сталі - можна застосовувати спеціальний засіб. Стежите, щоб волога не потрапляла на електричний роз'єм. Обов'язково витирайте чайник після вологого чищення.
* З пароваркою усе майже те ж саме. У інструкції до неї вам, швидше за все, запропонують чищення оцтом. Її необхідно проводити після 10 використань приладу. Наливаєте в ємність для води 2 склянки оцту (5%), потім додаєте води до максимальної відмітки. Встановлюєте піддон, ставите поверх нього паровий кошик (усе - не обов'язково), закриваєте усе це кришкою і включаєте хвилин на 15. Зазвичай цього часу вистачає. Потім даєте розчину остигнути, зливаєте і промиваєте резервуар проточною водою.
Melisa Офлайн


Я тут живу
 
Повідомлень: 1981
З нами з: 14 листопада 2009, 20:44
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 1656 раз.
Подякували: 2019 раз.

Re: Як доглядати за побутовою технікою (кухонною)

Повідомлення Melisa » 12 квітня 2010, 23:46

Кавоварка, кавомашина

Кава взагалі напій вередливий, прилади для його приготування - теж. Тут приведено лише декілька загальних рекомендацій.
* З фільтраційною кавоваркою (готує "американську каву", її ще називають "краплинною") усе просто - вона легко розбирається і збирається. Мити знімні частини можна теплою мильною водою, не забувши після цього обов'язково просушити. На рахунок можливості миття в "посудомийці" - як завжди, читайте інструкцію.
* Побутова кавоварка-эспрессо складніша у догляді. Чистити її треба обов'язково, але у кожного апарату можуть бути свої конструктивні особливості, які слід враховувати при догляді. Крім того, у таких кавоварок досить багато відділень, куди дуже не бажане попадання води. Отже давайте обійдемося без народних способів, а заглянемо краще в керівництво по експлуатації. У ньому завжди є пункт про відхід за цією конкретною моделлю. Чітко слідуйте усі рекомендації, в цьому випадку кавоварка-эспрессо довго радуватиме вас ароматним напоєм, що бадьорить. Ну а догляд за нею, який, можливо, спочатку видасться складним, ви швидко доведете до автоматизму.
* В дорогих моделях кофеварок-эспрессо, а також в більшості кавомашин передбачена система самоочищення. Останні, до того ж, часто самі нагадують власникові про те, що настала година профілактики (спалахує спеціальний індикатор). Проте на відміну від бюджетних кавоварок-эспрессо, вручну вам нічого робити не доведеться. Кладете спеціальний чистячий засіб туди, куди вказує інструкція, і натискаєте на кнопку. Результат - машина вимиє себе сама. По суті, ви активуєте той же самий процес, що і під час приготування кави, тільки без самої кави, замінивши його чистячим засобом. Для декальцинування користуйтеся спеціальною пігулкою, яку треба класти замість чистячого засобу.
Крім того, стежте за станом фільтрів. Якщо конструкція кавоварки або кавомашини передбачає їх заміну - вчасно міняйте. Чи робите чистку. Каві дуже бажано готувати з бутильованої або фільтрованої води - смак напою буде кращий, та і для приладів, що його готують, так краще.
Melisa Офлайн


Я тут живу
 
Повідомлень: 1981
З нами з: 14 листопада 2009, 20:44
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 1656 раз.
Подякували: 2019 раз.

Далі

Повернутись до Кухонна техніка та посуд



Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей