Сторінка 1 з 29

Пароварка

ПовідомленняДодано: 09 січня 2011, 19:50
pepi
Дівчата ,а хто користується пароваркою? Моя коліжанка користується пароваркою електричною VITEK -каже що хороша річ , треба вдома мати .А ви що готуєте в пароварці поділіться секретами та фірмами якими користуєтесь.

Re: Пароварка

ПовідомленняДодано: 09 січня 2011, 21:31
Anyri
pepi написав:Дівчата ,а хто користується пароваркою? Моя коліжанка користується пароваркою електричною VITEK -каже що хороша річ , треба вдома мати .А ви що готуєте в пароварці поділіться секретами та фірмами якими користуєтесь.

В мене пароварка Elenberg. Користуюсь періодично, для гастрітчиків і худіючих дуже корисна річ. Готувала дієтичні страви - рибу, овочі. Без рецептів - посолила, поперчила і на пару. Планую готувати коли дитина підросте, а зараз чоловік навряд чи буде таке їсти, він в мене любитель смаженого і жирного.

Re: Пароварка

ПовідомленняДодано: 10 січня 2011, 00:32
pepi
Anyri а у вас електрична , чи на газу ?

Re: Пароварка

ПовідомленняДодано: 10 січня 2011, 01:11
Tajga
В мене електрична, Браун. Ось такий: http://www.braun-club.ru/FS20_MultiGourmet
Дуже нею тішуся. Легка в користуванні, тільки механічний таймер. Готую час від часу. Курячі крильця, ніжки і т.д., м*ясо, овочі, рис. Дуже мене виручає, бо, 1) не треба вартувати, щоб не збігло/пригоріло (з малими дітками актуально), 2) готується досить швидко декілька страв за раз (наприклад, в одній чаші крильця, в іншій картопля), 3)звільняється плита для інших справ (дуже актуально на свята), ну і, звичайно, здорова їжа - наше все. ;-)
Дуже сподобалось м*ясо на кшталт запеченого (буженіна?), робили на свята. Підходящий шмат м*яса натирається спеціями, сіллю (можна і без того, хто як любить), начиняється часником, лавровим листом (можна і без того, а хто ще моркву запихає) і - в чашу, вкриту попередньо фольгою, бо треба, щоб сік не стікав у піддон. Час - залежно від шматка, 30 хв - 1,5 години (якщо великий). Потім ніч воно в соці лежить і така смакота!
До речі про сік з продуктів! Він стікає в піддон (важливо, щоб в пароварці він був), з того соку можна робити соус до страви, або просто додавати до супів, каш і т.д. Нічого не пропаде! ;-)
Для любителів смаженого можна просто готові з пароварки страви додатково зарум*янити в духовці або мікроволновці. Я іноді приварюю картоплю нарізану кільцями/дольками, а потім ще запікаю в духовці з м*ясом та сиром.

Re: Пароварка

ПовідомленняДодано: 16 січня 2011, 18:03
mavpusya
У мене філіпс. На разі нічого не готую, але з 19 до 36 тижня провела в лікарні безперервно і мені не можна було багато ходити, а часом і зовсім вставати, то вона мене від голоду спасла. Лежала у лікарні в іншому місті, мені не щодня могли свіжого привезти. Користувалась для підігріву і варки. Готувала овочі на пару, тушкувала кабачки із овочами в сметані, дуже смачно, тільки тоді виходить кабачковий суп, бо волога не випаровується. :) Готувала рибу червону, курку, кукурудзу солодку, молочні каші у чаші. Пражила молоко, інший смак виходив, ніж у кип"яченого. Компоти варила, кисіль. Все готувалось на угад. Єдине, що з кисілем перший раз був прокол, а з усім решту вийшло інтуїтивно добре з першого разу. До речі, в комплекті із пароваркою була книжечка із рецептами, але мені її не привезли, аж вдома знайшла.
Зараз більше запікаю в духовці, та на літо планую вертати її до роботи.

Re: Пароварка

ПовідомленняДодано: 16 січня 2011, 22:19
Anyri
pepi написав:Anyri а у вас електрична , чи на газу ?

електрична

Re: Пароварка

ПовідомленняДодано: 24 лютого 2011, 15:41
Tajga
mavpusya, а розкажи, як молоко пражила і кисіль варила. Що, скільки і як клала... А компоти?.. :)

Re: Пароварка

ПовідомленняДодано: 24 лютого 2011, 17:18
flower
Хочу пароварку!!!!!!!!!!! То електрична краща від тої шо на плиту?????

Re: Пароварка

ПовідомленняДодано: 25 лютого 2011, 22:44
Tajga
flower написав:То електрична краща від тої шо на плиту?????

Краща принаймні тим, чим кращий електрочайник за звичайний: вона сама вимикається! :D Для мами малої дитини (чи двох... чи трьох...), яка ще іноді "така затуркана, така затуркана", то дуже важлива опція! ;-) Не кажу вже про те. що їжа, приготовлена на пару, корисніша за смажену і навіть варену. А ще - нічого не стікає і не пригоряє. Можна навіть столову ложку риса запарити за мінімум часу.

Re: Пароварка

ПовідомленняДодано: 16 вересня 2011, 21:14
Kskz
І в мене Браун. Готую овочі, замість того щоб варити. Рибу, ліниві вареники, раніше запіканки різні робила.