Я відкрила для себе таку чарівну та смачнющу штуку як солод! Робила з ним хлібчик, аромат незабутній!
Ще добралась накінець до клейковини. З нею хлібчик з житньою мукою виходить пишний і високий.
Ділюся рецептиком хлібчика "Домашнього":
Пряжене молоко - 330 мл
Олія - 1,5 ст.л
Пшеничне борошно - 380 гр
Житнє борошно - 100 гр
Клейковина - 20 гр
Дріжджі сухі швидкорозчинні 1,5 ч.л
Сіль 1,5 ч.л.
Цукор - 1 ст.л.
Муку обох видів пересіваємо, змішуємо разом із клейковиною.
Молока мені видалося багато, я взяла 280 мл. Мусіла додати ще 2 ст.л. Але вийшло туге тісто. Треба було напевне давати всі 330 мл. Але ви дивіться по тісту, звичайно, краще хай буде більше рідини і додавати в неї борошно, ніж навпаки.
Та хлібчик все одно вийшов добрий. Пряжене молоко дало кремовий колір і аромат.