В Наталі вийшла стаття про хлібопічки
6 здобних правил
1. Не ставте хлібопічку поруч з джерелами тепла (плитою) і на протязі - ці фактори впливають на температурний режим.
2. Усі товари для випічки повинні бути кімнатної температури. Ретельно їх дозуйте і додавайте згідно з інструкцією до хлебопечке.
3. Якщо ви вперше готуєте за новим рецептом, перевіряйте консистенцію тесту через декілька хвилин після початку замісу. На цьому етапі ще можна додати муки, якщо тісто липке, або води, якщо воно сухе і кришиться.
4. Кладіть сухофрукти, горіхи та інші добавки відповідно до рецепта, щоб не порушити консистенцію тесту.
5. Не піднімайте кришку після того, як почався процес підходу і випікання, інакше тісто сяде.
6. Якщо в грубці немає режиму "Тримати в теплі", діставайте готовий хліб відразу після випікання - всередині може утворитися конденсат, і випічка просочиться вологою.
До речі, перші автоматичні хлібопічки з'явилися в 1980 році. Прикиньте, тут є ровесники хлібопічок на форумі
