Глобальні оголошення!

Хлібопічка та рецепти

Модератор: irinka

Re: Хлібо-пічка

Повідомлення oksana.tesliuk » 12 серпня 2011, 11:26

А шо обговорювати?! Прикольна штука. Мої батьки мали.
Мене найбільше вразило, що в ній не тільки хліб можна пекти, а ше й варення варити.
А, ше в інструкції з користування є дійсно багато рецептів хліба - звичайного, з різних видів зернових, здобного...
oksana.tesliuk Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 3
випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 804 раз.
Подякували: 1014 раз.
Діти: Андрій 23.11.2003
Микола 19.05.2011

Повідомлення Nymydora » 12 серпня 2011, 16:02

ми маємо (вірніше, моя мама, але в одній хаті живемо :grin: )- задоволені неймовірно.
Печу хліб: звичайний білий, сірий з житньою мукою, хліб з цільною мукою, білий на сироватці, з кукурудзяною мукою і приправами, тісто на піцу. З цього тіста також просто безподобні булочки виходять (це ми самі додумались :tipok: ). І здобна булка - дуже добра, як паска на смак. Так що всім рекомендую.
Єдине що - вона в нас прослужила 2 роки і зламалася на наступний день після закінчення гарантії. Ремонтували кілька місяців, але зробили. Печемо далі. Там така об'ємна книжечка з рецептами.
Зображення
Зображення
Мрії збуваються
Nymydora Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2120 раз.
Подякували: 3049 раз.
Діти: Троє

Повідомлення yulia22 » 12 серпня 2011, 17:00

ми якраз купили...то я випробовую..напевне чогось більше даю...бо хліб трохи всерединці падає(((Nymydora проконсультуйте...
yulia22 Офлайн

Добре орієнтуюся

Нагороди: 1
Успішне грудне вигодовування (1)
Дякував (ла): 49 раз.
Подякували: 11 раз.
Діти: Дівчинка

Повідомлення pan_kotskyy » 12 серпня 2011, 17:59

Nymydora написав:І здобна булка - дуже добра, як паска на смак.

Nymydora, а напиши будь-ласка, рецепт цієї булки, в моїх батьків є хлібопічка, але вони поки тільки один вид хлібу печуть :?
ЗображенняЗображення
pan_kotskyy Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1925 раз.
Подякували: 1575 раз.
Діти: хлопчик, дівчинка

Повідомлення Lesya » 12 серпня 2011, 18:41

pan_kotskyy написав:Nymydora, а напиши будь-ласка, рецепт цієї булки, в моїх батьків є хлібопічка, але вони поки тільки один вид хлібу печуть :?

Не думаю, що рецепт допоможе. Недавно читала статтю про хлібопічки, то виходить, що до кожної моделі свої рецепти. Тому пропоную писати, в кого яка.
Зображення
Lesya Офлайн

Аптекар (провізор)

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 548 раз.
Подякували: 1086 раз.
Діти: Синочок і дві лапочки дочки

Повідомлення Nymydora » 12 серпня 2011, 23:40

у нас мулінекс. Мені здається, що основне - це дотримуватися тих пропорцій, які даються в рецепті. Правда, я замінюю часом воду сироваткою або змінюю співвідношення пшеничного і білого борошно. Часом теж не виростає - думаю, винна якість борошна.
Пан Коцький, дам обов'язково, але трохи пізніше.
Зображення
Зображення
Мрії збуваються
Nymydora Офлайн

Я тут живу

Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2120 раз.
Подякували: 3049 раз.
Діти: Троє

Re: Хлібопічка та рецепти

Повідомлення happymami » 05 вересня 2011, 14:58

В Наталі вийшла стаття про хлібопічки
6 здобних правил
1. Не ставте хлібопічку поруч з джерелами тепла (плитою) і на протязі - ці фактори впливають на температурний режим.
2. Усі товари для випічки повинні бути кімнатної температури. Ретельно їх дозуйте і додавайте згідно з інструкцією до хлебопечке.
3. Якщо ви вперше готуєте за новим рецептом, перевіряйте консистенцію тесту через декілька хвилин після початку замісу. На цьому етапі ще можна додати муки, якщо тісто липке, або води, якщо воно сухе і кришиться.
4. Кладіть сухофрукти, горіхи та інші добавки відповідно до рецепта, щоб не порушити консистенцію тесту.
5. Не піднімайте кришку після того, як почався процес підходу і випікання, інакше тісто сяде.
6. Якщо в грубці немає режиму "Тримати в теплі", діставайте готовий хліб відразу після випікання - всередині може утворитися конденсат, і випічка просочиться вологою.

До речі, перші автоматичні хлібопічки з'явилися в 1980 році. Прикиньте, тут є ровесники хлібопічок на форумі :lol:
Навчу комп'ютерної графіки. З сертифікатом чи приватно
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2500 раз.
Подякували: 5212 раз.
Діти: Хлопчик-дівчинка)))

Re: Хлібопічка та рецепти.

Повідомлення Liza » 05 вересня 2011, 17:11

Shalimar написав:скажите, а кто-то делал в хлебопечке основу для пиццы?
у меня получилось на 2 порции, но тесто такое.. интересное) не знаю, как его раскатывать) оно как живое. Поэтому сделали одну пиццу, но пышную.
Это тесто вобще можно раскатывать? а то оно рвётся. Такой один сплошной колобок, который надо нежно распространять по форме для выпечки..

я найчастіше в ХП і роблю основу для піцци, намагаюся не купувати готової. получається на 2 великі порції. не можу сказати розмірів. раскативаєтса майже нормально, трошки "повертається на місце", але не сильно.

("Мулінекс" з багетами).
мама-спецназ
Liza Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 7
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 3424 раз.
Подякували: 893 раз.
Діти: Святослав (06.09.2009),
Дарина (20.03.2012),
Ждан (22.11.13).

Повідомлення mari » 05 вересня 2011, 20:10

Ліза, то я вже на піцу розраховую- спробувати шматочок найближчим часом в "студії життя як воно є"
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Психотерапевт

Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Повідомлення Liza » 06 вересня 2011, 16:41

ну та, було би непогано, якби я таки самоорганізувалася до того... :dash:
мама-спецназ
Liza Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 7
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 3424 раз.
Подякували: 893 раз.
Діти: Святослав (06.09.2009),
Дарина (20.03.2012),
Ждан (22.11.13).

Поперед.Далі

Повернутись до Кухонна техніка та посуд

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 4 гостей