Посудомийною машиною користуюсь вже біля 4-ох років (Electrolux). Задоволена, словами не описати.
Якось за день назбируєтсья на повний загруз, особливо в вихідні вдома. Та й в будні взагалі-то теж...
Тепер, коли ностальгія пробиває - дві-три тарілки ще помию руками... але не більше...
Звичайно, щоб посуд не засихав, після їжі найкраще зразу в посудомийку і поставити, є режим полоскання, а мити включаю, коли набереться повна машина, зазвичай ввечері.
Воду економить, бере 9 л на все миття, руками таку гору перемити - піде води значно більше.
Ну звичайно, засоби вартують, але чесно кажучи, я за ті півгодини щось інше зроблю. Тобто, я готова платити за те, щоб мати більше вільного часу на щось інше.
Скажу так, хто звик весь посуд мити одразу після їжі (як в моїх батьків заведено, і я так робила), то посудомийка не потрібна, чи не дуже потрібна.
А в нас з чоловіком не дуже хтось спішив мити посуд одразу, він до того не призвичаєний, а я розслабилась..., тобто для нас це реально вирішення питання чистого посуду.