Глобальні оголошення!

Вегетаріанські супчики і всяке таке

Модератор: irinka

Вегетаріанські супчики і всяке таке

Повідомлення Nymydora » 02 березня 2013, 07:25

Спешл фо Шалімарочка ))))
Наші вегетаріанські і здорові (!), бо без зажарки супи. Їх небагато, але ми їх їмо регулярно

1. Овочевий
У киплячу воду даю все, що маю в морозилці чи на городі.
Наприклад: зелений горошок (багато)+цвітна капуста+кабачок (замість картоплі)+ терта на дрібній терці морква+ цибулька дрібно порізана (або виймаю, коли вивариться)+дрібно порізаний солодкий перець+ зелень.Сіль, спеції - за смаком. Я солі не даю. Вариться буквально півгодини. Заправити вже в тарілку можна маслом, сметанкою, олією. Основне, щоб супчик був густий.
Як варіант - додати ще трохи пшона.

Один час практивувала суп-пюре на основі кабачка - багато свіжого кабачка, цвітна або білокачанна капуста, цибулька, можна ложку пшона для густоти. Води небагато, бо інакше рідке буде. Спеції. Варимо до готовносі, потім в блендер. Заправити маслом, посипати сухариками (чорний хліб ріжу на кубики і поки суп вариться - в духовку. Якщо обкачати в спеціях, виходять гарні сухарики), зелень. Мені дуже добре, чоловік спочатку їв із захопленням, а потім вирішив, що пюре не любить )))

2. Круп'яний
Дуже добрий з гречкою - з дитинства люблю. Вода кипить+цибуля+терта на дрібній терці морква+ кабачок замість картоплі+ гречка. Спеції. Зелень. Дуже смачно з маслом і цибулею вприкуску. Аналогічно пшоняний, рисовий.

3. Сочевичний (мій фаворит, на сочевиці зараз готую майже всі перші страви):
Вода кипить, кидаю червону (можна зелену також) сочевицю. Чекаю, коли розвариться - хвилин 15-20. ТОді всі інші інгредієнти. Часто обходжуся тільки сочевицею і морквою. Часом додаю теж кабачок, цвітну капусту, квашену капусту. Спеції. Зелень. Якщо додати ще ложку пшона - замах і смак просто чудесний. З маслом або олією.

4. Аналогічно до сочевичного - квасолевий.

5. Капусняк - ще один фаворит сезону, враховуючи, що кабачки, цвітну капусту, перчик ми вже з'їли...
Все те саме, як овочевий суп чи сочевична юшка, але за 10 хв. до кінця додаю квашену капусту, а ще за 5 хв заправляю сметаною (щоб прокипіло). Ще додати часничок - і вийде дуже смачно.

6. Аналогічно до капусняка - розсольник. Замість квашеної капусти - квашений (не маринований!) огірок.

7. Ну і червоний борщ.
Варю буряк і моркву, квасольку - все разом. Коли буряк-морква вже достатньо м'які, витягаю, щоб натерти на терку. Тим часом кидаю інші складники - що є в хаті: кабачок, цвітну капусту (ага, як є броколі, то даю броколі), Як то все звариться, додаю терті буряк-моркву, квашену капусту. Спеції. Зелень. І до готовності. Заправляю, єстєсссно, сметаною. Як нема квасолі, нормально з сочевицею чи зеленим горошком.

8. Грибний.
Свіжі, морожені або сухі (але я не люблю) гриби - білі, польські - нарізаю кубиками, варю десь біля години з цибулею, потім до того всього додаю ще моркву, кабачок, рис або пшоно, щоб вийшов густенький. Заправляю сметаною і часничком. З печериць добрий суп-пюре - багато печериць, якась крупа для загущення, спеції (печериці самі мало що пахнуть, їх треба присмачити, на відміну від лісових грибів). Зварила, змолола на блендері і з сухариками. ГРибні супи малому не даю. Поки що їв з кашею тільки відвар білих грибів і дала один раз варений білий на пробу, йому сподобалося. З цього літа почну давати перевірені лісові.
Зображення
Зображення
Мрії збуваються
Nymydora Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2120 раз.
Подякували: 3049 раз.
Діти: Троє

Re: Вегетаріанські супчики і всяке таке

Повідомлення taranjka » 02 березня 2013, 11:27

рекламую ще з редькою супи :hi:
п.с. а печериці ви в магазині купуєте? мене налякали, що в них багато всяких шкідливих речовин, через те, як їх вирощують :confused:
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Повідомлення Nymydora » 02 березня 2013, 11:36

так, купуємо в магазині. Але рідко, якраз з тієї причини
Зображення
Зображення
Мрії збуваються
Nymydora Офлайн

Я тут живу

Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)

Повідомлення Shalimar » 03 березня 2013, 01:13

Сечовиця - это чечевица?
Пшено - идея!!!
вопрос: на сколько вег. супы сытные? (у меня малой даже если с мяском и хлебом супом или борщом пообедает, вскоре опять кушать что-то просит...)
вариант - брокколи в супчики, вкусно, особенно, если свежая, а не морож.
«…и вот когда попросили принести самое прекрасное из того, что есть на всем белом свете, ворона принесла свое дитя…»
Shalimar Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
акула пера (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 715 раз.
Подякували: 1892 раз.
Діти: Gent

Повідомлення pan_kotskyy » 03 березня 2013, 01:41

Nymydora, а які спеції використовуєш?
Сьогодні купила сочевицю, буду пробувати суп з неї.
А ще питання по супу-пюре. В блендер, кажись, не можна дуже гаряче заливати, чекаєш поки суп підстигне?
ЗображенняЗображення
pan_kotskyy Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1925 раз.
Подякували: 1575 раз.
Діти: хлопчик, дівчинка

Повідомлення mavpusya » 03 березня 2013, 01:49

Сочевицю можна купувати не зелену, а рожеву, чи жовту, вона вже очищена від луски і розварюється гарно. Я в сочевичний суп даю цибулю-порей і 0,5 ложки куркуми, виходить загадочно ::Р:
Зображення
Свобода волн и злата звон - пиратский дух не побеждён! Зображення
mavpusya Офлайн

Почуваюся, як вдома

Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 4072 раз.
Подякували: 1627 раз.
Діти: Дівчинка

Повідомлення Shalimar » 03 березня 2013, 01:49

я взбиваю уже порционно в блендере... то есть приготовила суп, потом когда насыпаю кушать - наливаю нужное количество в чашу - и взбиваю
«…и вот когда попросили принести самое прекрасное из того, что есть на всем белом свете, ворона принесла свое дитя…»
Shalimar Офлайн

Я тут живу

акула пера (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 715 раз.
Подякували: 1892 раз.
Діти: Gent

Повідомлення mavpusya » 03 березня 2013, 01:50

До речі, в сочевиці заліза більше ніж в яловиччині, у 5 разів здається :yes:
Зображення
Свобода волн и злата звон - пиратский дух не побеждён! Зображення
mavpusya Офлайн

Почуваюся, як вдома

Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 4072 раз.
Подякували: 1627 раз.
Діти: Дівчинка

Повідомлення Dashko » 03 березня 2013, 01:56

Я теж дуже люблю супчики з сочевиці. Хочу поексперементувати - додати перцю чілі дрібно порізаного і гарбузяного насіння підсмаженого.
КУМКА працює в форматі шоу-руму за адресою Лисенка 8, відкрита: середа та субота 11:00 - 13:00 або за домовленістю, тел. 097-981-97-23
Dashko Офлайн

Консультант з грудного вигодовування

Нагороди: 7
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) жіночі посиденьки (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 1488 раз.
Подякували: 1891 раз.
Діти: Яся (30.08.05)
Ярослав (11.10.07)
Марко (9.03.11)
Микита (23.12.13)

Повідомлення Nymydora » 03 березня 2013, 07:36

Шалімар, у мене супи такі, що там ложка стоїть ))))))) Інших мій чоловік не визнає. А якщо враховувати, що на друге я не заморочуюсь, то так зручно. Просто порція велика. А малому часом ще канапочку або сир вприкуску - от і наїдаєтсья. В нас перерви між прийомами їжі - в середньому 4 години. МІж тим ще Денис під'їдає якогось фрукта чи горішки.

ЩОдо спецій - мелене насіння кропу зараз маю, лавровий лист-перчик само собою, часом свекруха намішає чогось такого цікавого - то даю. Раніше купувала в дядечка на базарі, в м'ясному відділі, але зараз вже ні. Магазинних фасованих не купую, бо майже всюди глутамат.

У блендер заливаю гарячим ))))) Поки ніхто не жалівся )))

А ще в сочевиці дуже багато білка.
| +
Зображення
Зображення
Зображення
Мрії збуваються
Nymydora Офлайн

Я тут живу

Далі

Повернутись до Рецепти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість