Глобальні оголошення!



Стейки

Модератор: irinka

Стейки

Повідомлення irinka » 30 січня 2013, 13:52

Як правильно смажити стейк? Ступені готовності стейка.

Соковитий, не занадто сильно, але і не дуже слабо просмажений стейк - традиційна страва практично в будь-якому ресторані світу. Посмажити стейк можна і в домашніх умовах, але важливо знати, який повинен бути вигляд у стейків різного ступеня готовності.

Розрізняють три основних ступеня підсмажування: Rare (з кров'ю, 45-50 ° С), Medium (середня, 55-60 ° С) і Well-done (сильно просмажений, 65-70 ° С).

Вважається, що доводити стейк з відбірної яловичини до стану Medium-Well або Well-Done - це злочин! Сильно просмажене м'ясо втрачає весь сік і стає досить жорстким.

У той же час, Прожарення Blue (40 ° С) - це теж на великого любителя. У цьому випадку м'ясо обсмажується тільки зверху, а всередині залишається практично сирим.

Ідеальним вважається стейк, засмажений до стану від Medium-Rare до Medium.
[url=http://великолепный-век.рф/]Зображення[/url]
Зображення

Навіть якщо ти янгол, то знайдуться люди, яким не подобається шелест твоїх крил
irinka Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 3455
З нами з: 15 листопада 2011, 11:08
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 3448 раз.
Подякували: 1929 раз.
Діти: Хлопчик)

Re: Стейки

Повідомлення мама » 30 січня 2013, 13:55

Ооо, мій чоловік так любить стейки! :working:
Тішуся, що можу з вами спілкуватися!
мама Офлайн

Аватар користувача
Добре орієнтуюся
 
Повідомлень: 93
З нами з: 24 лютого 2012, 11:25
Звідки: Івано-Франківськ
Дякував (ла): 12 раз.
Подякували: 92 раз.
Діти: хлопчик

Re: Стейки

Повідомлення flash-ka » 30 січня 2013, 14:36

колись бачила передачу про те, як правильно приготувати стейк. спробувала і дуже сподобалось . чоловік у захопленні.
там є кілька нюансів, якщо смажити на звичайній сковорідці на звичайній кухні.
- товщина шматка не менше 3 см;
- правильний зріз;
- абсолютно суха сковорідка;
- маленький вогонь;
- не накривати;
- не тикати виделкою чи ножем :crazy:
Усім любителям м'ясця смачного!!!
Зображення
flash-ka Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 1391
З нами з: 10 липня 2012, 12:49
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 1125 раз.
Подякували: 1186 раз.
Діти: донечка Вікторія

Re: Стейки

Повідомлення flower » 30 січня 2013, 15:39

тобто ні грама олії?
Зображення
Зображення
flower Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 4364
З нами з: 25 січня 2011, 20:54
Нагороди: 6
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2899 раз.
Подякували: 2983 раз.
Діти: Веронічка- 20.06.2011
Матвій- 2.09.2015

Re: Стейки

Повідомлення Dribchuk » 30 січня 2013, 15:43

flash-ka а скільки часу маринувати стейки? бо я пару раз смажила (теж на звичайній кухні і звичайній сковорідці) то щось не можу знайти "золоту середину". Раз маринувала мясо 2 дні, то воно швидко посмажилося зверху, але було сирувате всередині, а другий раз маринувала пару годин, то смажилося довше, рівномірніше але на смак якесь не дуже.
Господи дай нам глаза, которые видят в людях лучшее,
Сердце, которое будет прощать худшее,
Ум, что забывает плохое,
И душу, которая никогда не теряет веру.
Dribchuk Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 1813
З нами з: 27 березня 2012, 15:30
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 808 раз.
Подякували: 1487 раз.
Діти: Донечка.

Re: Стейки

Повідомлення flash-ka » 30 січня 2013, 16:39

flower ні грамульки
Dribchuk ввечері купую кусок, мию, ріжу по 3 см. і загортаю у плівку, ставлю у холодильник. зранку розгортаю солю,перчу і на сковорідку.
і ще одне - кажуть,що не можна мнути м'ясо. я не мну :crazy:
Зображення
flash-ka Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 1391
З нами з: 10 липня 2012, 12:49
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 1125 раз.
Подякували: 1186 раз.
Діти: донечка Вікторія

Re: Стейки

Повідомлення Dribchuk » 30 січня 2013, 17:00

flash-ka ага, тобто фактично до жарки мясо зі спеціями та сіллю не "контактує"? бо я натирала спеціями сушеними і сіллю задовго до жарки.
Господи дай нам глаза, которые видят в людях лучшее,
Сердце, которое будет прощать худшее,
Ум, что забывает плохое,
И душу, которая никогда не теряет веру.
Dribchuk Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 1813
З нами з: 27 березня 2012, 15:30
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 808 раз.
Подякували: 1487 раз.
Діти: Донечка.

Re: Стейки

Повідомлення irinka » 30 січня 2013, 17:04

Dribchuk написав:flash-ka ага, тобто фактично до жарки мясо зі спеціями та сіллю не "контактує"?


Не завжди, може бути ще що мясо на стейки маринують попередньо, є різні види стейків, головне гарне мясо підібрати і правильно нарізати.
Зображення

Навіть якщо ти янгол, то знайдуться люди, яким не подобається шелест твоїх крил
irinka Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 3455
З нами з: 15 листопада 2011, 11:08
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 3448 раз.
Подякували: 1929 раз.
Діти: Хлопчик)

Re: Стейки

Повідомлення flash-ka » 30 січня 2013, 17:41

irinka написав:головне гарне мясо підібрати і правильно нарізати.


ага,це точно!
а маринують в основному на шашлик ;)
Зображення
flash-ka Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 1391
З нами з: 10 липня 2012, 12:49
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 1125 раз.
Подякували: 1186 раз.
Діти: донечка Вікторія

Re: Стейки

Повідомлення irinka » 30 січня 2013, 18:05

flash-ka а ти не знала що стейки теж маринують? Пошукай в інтернеті :wink:
Зображення

Навіть якщо ти янгол, то знайдуться люди, яким не подобається шелест твоїх крил
irinka Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 3455
З нами з: 15 листопада 2011, 11:08
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 3448 раз.
Подякували: 1929 раз.
Діти: Хлопчик)

Далі

Повернутись до Рецепти



Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей