Сторінка 1 з 24
Риба маринована

Додано:
13 вересня 2012, 10:24
nadusha
Хто вміє маринувати скумбрію? Поділіться рецептиком... Будь-ласка :)
Re: Рецепт на замовлення

Додано:
13 вересня 2012, 12:53
irinka
nadusha тут можеш подивитись рецепти, є для запікання і є просто маринована.
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!
Re: Рецепт на замовлення

Додано:
13 вересня 2012, 19:19
ksana
nadusha тримайте. Мені така риба дуже сподобалася.
Домашня солена риба: скумбрія.
2 середні скумбрії (або філе з 2х рибин)
2-3 ст.л. солі
1/2 ч.л. меленого коріандру (за бажанням)
1 середня цибулина
2-3 ст.л. соняшникової олії
1 ч.л. яблучного оцту
1/8 ч.л. сухої меленої гірчиці (за бажанням)
поліетиленовий пакет
1. Рибки почистити (відрізати голову, хвіст, , видалити нутрощі, кістки), розділити на філе.
2. Кожне філе добре посолити, посипати коріандром, скласти рибку в пакет і ретельно загорнути, максимально випускаючи повітря. Покласти пакет в якусь посудину, залишити на кілька годин при кімнатній температурі, на ніч поставити в холодильник.
3. Засолене філе розділити на шматочки, додати покраяну півкільцями цибулю і залити олією з оцтом та сухою гірчицею. Можна одразу подавати до столу або залишити промаринуватися на кілька годин - рибка стає тільки смачнішою!
Таким способом можна готувати іншу рибу, горбушу чи лосося. Оселедець сам по собі мені щось не надто смакує, а скумбрія якраз в міру жирненька і смачненька. Я робила, поки що тільки скумбрію.
Re: Рецепт на замовлення

Додано:
14 вересня 2012, 10:50
nadusha
Велике спасибі вам, дівчата, що відгукнулись! Вже записані ваші рецепти... Я шукала щось типу такого, щоб порізати на шматочки, залити маринадом і на день-два в холодильник. Колись таку робила, але згубила рецепт... Знайшла в
Неті такий рецепт:
2 кг мороженої риби (скумбрії або оселедця)
1 л. води
100 г. солі
50 г. цукру
50 г. оцту
перець чорний і духмяний горошком
лавровий листок
приправа для маринування оселедця
З усіх інгредієнтів зварити сироп-маринад, в кінці додати оцет. Рибу почистити, нарізати шматочками, скласти в банку (напевне 2літрову), залити маринадом. Поставити в холодильник, через 2 дні рибку можна їсти.
Хоча рецептам з Нету довіряю на 80%, але мабуть спробую...
Re: Рецепт на замовлення

Додано:
23 вересня 2012, 23:08
irinka
Знайшла ще ось такий рецепт риби маринованої:
Знадобиться:
Для маринаду на 0,5 літра води:
0,5 склянки солі
0,5 склянки цукру
3/4 склянки оцту.
А також нам знадобиться: лавровий лист, чорний перець горошком, ріпчасту цибулю, коріандр (можна і без нього) і олія.
Тушку риби почистити, помити, обсушити і порізати порційними шматками, товщиною 1-1,5 см. Якщо рибу різати товстішими шматками , вона може не промаринуватися всередині. Я розрізаю кожен шматочок ще й навпіл. Рибу скласти в посуд. Приготувати маринад: у киплячу воду додати сіль і цукор, проварити кілька хвилин, додати оцет і відразу ж зняти з вогню. Остудити і залити рибу маринадом. Залишити рибу в маринаді на 12-16 годин. Після цього злити маринад і перекласти рибу шарами з порізаним півкільцями ріпчастою цибулею, чорним перцем, коріандром (за бажанням) і подрібненим лавровим листом. Зверху залити олією. Рибу можна скласти або в банки або в каструлю. Зберігати рибу потрібно в холодильнику. Через дві години рибка готова. Цим маринадом можна маринувати тостолоба і скумбрію. На 2 кг риби (вже очищеної та порізаної) я використовувала літр маринаду.
Смачного!
Re: Риба маринована

Додано:
26 грудня 2012, 21:28
irinka
Домашня маринована риба.інгредієнти:
3 свіжоморожених скумбрії
Маринад - 1 літр води,
3 столові ложки без верху солі,
півтори столові ложки цукру,
2 столові ложки сухої заварки чорного чаю,
2 жмені цибулиння.
Приготування:
Рибу вичистити, вимити, видалити голови і хвости.
Приготувати маринад: у каструлю з водою покласти сіль, цукор, заварку і лушпиння цибулі. Довести до кипіння, остудити і процідити.
Підготовлені тушки риби викласти в ємність, залити приготовленим розсолом, накрити кришкою і залишити при кімнатній температурі на 4 дні, щодня зранку і ввечері рибу перевертати. Витягнути рибу з розсолу, перекласти в іншу ємність і зберігати в холодильнику. Смакота!

Re: Риба маринована

Додано:
26 грудня 2012, 21:50
flower
irinka ти готувала таку рибу? мені здається шо з копченою у неї нічого спільного, але цікавить думка тих хто готував.
Re: Риба маринована

Додано:
26 грудня 2012, 21:56
mariana
Чесно кажучи в всіх смаки інші, і не хочу нікого образити, але ми готували минулого року таку рибу, чомусь нікому не сподобалась, на смак -як оселедець з чайним присмаком.
Re: Риба маринована

Додано:
26 грудня 2012, 21:59
Dribchuk
моя свекруха часто готує, смак не той що з магазину, мені не подобається.
Re: Риба маринована

Додано:
27 грудня 2012, 10:08
irinka
flower написав:irinka ти готувала таку рибу? мені здається шо з копченою у неї нічого спільного, але цікавить думка тих хто готував.
Так мама готує інколи(тільки чаю не додавала) там мало бути не копчена а маринована. Звичайно що з копченою не зрівняти, але на смак добра, навіть чимось нагадує оселедець.