Глобальні оголошення!



Риба маринована

Модератор: irinka

Риба маринована

Повідомлення nadusha » 13 вересня 2012, 10:24

Хто вміє маринувати скумбрію? Поділіться рецептиком... Будь-ласка :)
Дозвольте собі йти по шляху, який робить вас щасливим, не засуджуючи і не картаючи себе за зроблений вибір.
nadusha Офлайн


Я тут живу
 
Повідомлень: 1898
З нами з: 16 лютого 2012, 15:50
Нагороди: 1
за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 2381 раз.
Подякували: 2212 раз.
Діти: два синочки

Re: Рецепт на замовлення

Повідомлення irinka » 13 вересня 2012, 12:53

nadusha тут можеш подивитись рецепти, є для запікання і є просто маринована.
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!
Зображення

Навіть якщо ти янгол, то знайдуться люди, яким не подобається шелест твоїх крил
irinka Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 3455
З нами з: 15 листопада 2011, 11:08
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 3448 раз.
Подякували: 1929 раз.
Діти: Хлопчик)

Re: Рецепт на замовлення

Повідомлення ksana » 13 вересня 2012, 19:19

nadusha тримайте. Мені така риба дуже сподобалася.

Домашня солена риба: скумбрія.
2 середні скумбрії (або філе з 2х рибин)
2-3 ст.л. солі
1/2 ч.л. меленого коріандру (за бажанням)
1 середня цибулина
2-3 ст.л. соняшникової олії
1 ч.л. яблучного оцту
1/8 ч.л. сухої меленої гірчиці (за бажанням)
поліетиленовий пакет
1. Рибки почистити (відрізати голову, хвіст, , видалити нутрощі, кістки), розділити на філе.
2. Кожне філе добре посолити, посипати коріандром, скласти рибку в пакет і ретельно загорнути, максимально випускаючи повітря. Покласти пакет в якусь посудину, залишити на кілька годин при кімнатній температурі, на ніч поставити в холодильник.
3. Засолене філе розділити на шматочки, додати покраяну півкільцями цибулю і залити олією з оцтом та сухою гірчицею. Можна одразу подавати до столу або залишити промаринуватися на кілька годин - рибка стає тільки смачнішою!

Таким способом можна готувати іншу рибу, горбушу чи лосося. Оселедець сам по собі мені щось не надто смакує, а скумбрія якраз в міру жирненька і смачненька. Я робила, поки що тільки скумбрію.
ksana Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 1566
З нами з: 25 жовтня 2010, 01:27
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 1
Мамуся-творець (1)
Дякував (ла): 883 раз.
Подякували: 1043 раз.
Діти: ще немає

Re: Рецепт на замовлення

Повідомлення nadusha » 14 вересня 2012, 10:50

Велике спасибі вам, дівчата, що відгукнулись! Вже записані ваші рецепти... Я шукала щось типу такого, щоб порізати на шматочки, залити маринадом і на день-два в холодильник. Колись таку робила, але згубила рецепт... Знайшла в
Неті такий рецепт:
2 кг мороженої риби (скумбрії або оселедця)
1 л. води
100 г. солі
50 г. цукру
50 г. оцту
перець чорний і духмяний горошком
лавровий листок
приправа для маринування оселедця
З усіх інгредієнтів зварити сироп-маринад, в кінці додати оцет. Рибу почистити, нарізати шматочками, скласти в банку (напевне 2літрову), залити маринадом. Поставити в холодильник, через 2 дні рибку можна їсти.
Хоча рецептам з Нету довіряю на 80%, але мабуть спробую...
Дозвольте собі йти по шляху, який робить вас щасливим, не засуджуючи і не картаючи себе за зроблений вибір.
nadusha Офлайн


Я тут живу
 
Повідомлень: 1898
З нами з: 16 лютого 2012, 15:50
Нагороди: 1
за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 2381 раз.
Подякували: 2212 раз.
Діти: два синочки

Re: Рецепт на замовлення

Повідомлення irinka » 23 вересня 2012, 23:08

Знайшла ще ось такий рецепт риби маринованої:
Знадобиться:
Для маринаду на 0,5 літра води:
0,5 склянки солі
0,5 склянки цукру
3/4 склянки оцту.
А також нам знадобиться: лавровий лист, чорний перець горошком, ріпчасту цибулю, коріандр (можна і без нього) і олія.
Тушку риби почистити, помити, обсушити і порізати порційними шматками, товщиною 1-1,5 см. Якщо рибу різати товстішими шматками , вона може не промаринуватися всередині. Я розрізаю кожен шматочок ще й навпіл. Рибу скласти в посуд. Приготувати маринад: у киплячу воду додати сіль і цукор, проварити кілька хвилин, додати оцет і відразу ж зняти з вогню. Остудити і залити рибу маринадом. Залишити рибу в маринаді на 12-16 годин. Після цього злити маринад і перекласти рибу шарами з порізаним півкільцями ріпчастою цибулею, чорним перцем, коріандром (за бажанням) і подрібненим лавровим листом. Зверху залити олією. Рибу можна скласти або в банки або в каструлю. Зберігати рибу потрібно в холодильнику. Через дві години рибка готова. Цим маринадом можна маринувати тостолоба і скумбрію. На 2 кг риби (вже очищеної та порізаної) я використовувала літр маринаду.
Смачного!
Зображення

Навіть якщо ти янгол, то знайдуться люди, яким не подобається шелест твоїх крил
irinka Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 3455
З нами з: 15 листопада 2011, 11:08
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 3448 раз.
Подякували: 1929 раз.
Діти: Хлопчик)

Re: Риба маринована

Повідомлення irinka » 26 грудня 2012, 21:28

Домашня маринована риба.
інгредієнти:

3 свіжоморожених скумбрії
Маринад - 1 літр води,
3 столові ложки без верху солі,
півтори столові ложки цукру,
2 столові ложки сухої заварки чорного чаю,
2 жмені цибулиння.

Приготування:

Рибу вичистити, вимити, видалити голови і хвости.
Приготувати маринад: у каструлю з водою покласти сіль, цукор, заварку і лушпиння цибулі. Довести до кипіння, остудити і процідити.
Підготовлені тушки риби викласти в ємність, залити приготовленим розсолом, накрити кришкою і залишити при кімнатній температурі на 4 дні, щодня зранку і ввечері рибу перевертати. Витягнути рибу з розсолу, перекласти в іншу ємність і зберігати в холодильнику. Смакота!
Зображення
Зображення

Навіть якщо ти янгол, то знайдуться люди, яким не подобається шелест твоїх крил
irinka Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 3455
З нами з: 15 листопада 2011, 11:08
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 3448 раз.
Подякували: 1929 раз.
Діти: Хлопчик)

Re: Риба маринована

Повідомлення flower » 26 грудня 2012, 21:50

irinka ти готувала таку рибу? мені здається шо з копченою у неї нічого спільного, але цікавить думка тих хто готував.
Зображення
Зображення
flower Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 4364
З нами з: 25 січня 2011, 20:54
Нагороди: 6
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2899 раз.
Подякували: 2983 раз.
Діти: Веронічка- 20.06.2011
Матвій- 2.09.2015

Re: Риба маринована

Повідомлення mariana » 26 грудня 2012, 21:56

Чесно кажучи в всіх смаки інші, і не хочу нікого образити, але ми готували минулого року таку рибу, чомусь нікому не сподобалась, на смак -як оселедець з чайним присмаком.
mariana Офлайн


Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 841
З нами з: 12 листопада 2010, 01:31
Нагороди: 2
Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 335 раз.
Подякували: 637 раз.
Діти: Хлопчик

Re: Риба маринована

Повідомлення Dribchuk » 26 грудня 2012, 21:59

моя свекруха часто готує, смак не той що з магазину, мені не подобається.
Господи дай нам глаза, которые видят в людях лучшее,
Сердце, которое будет прощать худшее,
Ум, что забывает плохое,
И душу, которая никогда не теряет веру.
Dribchuk Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 1813
З нами з: 27 березня 2012, 15:30
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 808 раз.
Подякували: 1487 раз.
Діти: Донечка.

Re: Риба маринована

Повідомлення irinka » 27 грудня 2012, 10:08

flower написав:irinka ти готувала таку рибу? мені здається шо з копченою у неї нічого спільного, але цікавить думка тих хто готував.


Так мама готує інколи(тільки чаю не додавала) там мало бути не копчена а маринована. Звичайно що з копченою не зрівняти, але на смак добра, навіть чимось нагадує оселедець.
Зображення

Навіть якщо ти янгол, то знайдуться люди, яким не подобається шелест твоїх крил
irinka Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 3455
З нами з: 15 листопада 2011, 11:08
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 3448 раз.
Подякували: 1929 раз.
Діти: Хлопчик)

Далі

Повернутись до Рецепти



Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість