Сторінка 1 з 26

Томатний сік

ПовідомленняДодано: 21 серпня 2012, 20:09
Natalinda
Дівчонки, діліться своїми рецептами :help: бо помідори пропадають)))))))
Хтось може робить з морквою і яблуками....

Re: Томатний сік

ПовідомленняДодано: 21 серпня 2012, 21:07
Любов
і мені би згодився класний рецептик томатного соку. Щоб не пропадали, то я покищо помідорки тоненько ріжу і сушу в сушці. Потім такий смачний хлібчик печеться з базиліком і сушеними томатами.

Re: Томатний сік

ПовідомленняДодано: 21 серпня 2012, 22:06
okcana
В мене рецепт дуже простий (можливо комусь підійде): душу сік, дадаю сіль і цукор до смаку (інколи додаю чорний мелений перець), кипячу. Наливаю в банки і стерилізую (1,5 літрову банку стерилізую 40 хв.)
В мене усі дуже люблять томатний сік, той що я закрутила вже допивають, буду ще крутити.

Re: Томатний сік

ПовідомленняДодано: 21 серпня 2012, 22:09
олеся
А як саме ти дусиш сік?

Re: Томатний сік

ПовідомленняДодано: 21 серпня 2012, 22:58
Natalinda
okcana тобто холодним розливаєш?
А сік залишаєш сам сік, без кісточок?

Я ошпарюю помідори, знімаю шкірку, перемелюю в блендері, доводжу до кипіння і десь хв 10 варю, потім через сито перетираю, щоб кісточки відійшли, ще раз ставлю щоб закипів, гарячим заливаю в банки і стерелізую півторалітрову 10 хв.

Re: Томатний сік

ПовідомленняДодано: 22 серпня 2012, 13:53
okcana
Помідори мию, сік душу на соковижималці, в банки наливаю кипяток

Re: Томатний сік

ПовідомленняДодано: 22 серпня 2012, 14:54
Kskz
Любов написав:і мені би згодився класний рецептик томатного соку. Щоб не пропадали, то я покищо помідорки тоненько ріжу і сушу в сушці. Потім такий смачний хлібчик печеться з базиліком і сушеними томатами.


І я так роблю, тільки не хліб, а запіканки різні, ще болгарський перець сушу, то в випічці аромат супер!

А щоб швидкий томатний сік, то я з помідор знімаю шкірку (попередньо заливаю окропом на 5-10 хв), в кастрюлю, збиваю блендером, добавляю сіль, цукор і корицю трошки. Пропорцій не скажу, то треба пробувати. І гарячим розливаю в теплі стерилізовані банки (в духовку ставлю пусті , чисті банки на 20-25 хв при 120C) і закриваю кришками (кипячу 5 хв). Він правда з кісточками, але зато швидко, я потім ці помідори використовую для тушення м'яса, овочів, та і так смачно, як сік можна :wink:

Re: Томатний сік

ПовідомленняДодано: 22 серпня 2012, 15:28
Natalinda
Ой ви мені ше про сушку понарозказуйте))))))))
Всього хочеться.

Re: Томатний сік

ПовідомленняДодано: 24 серпня 2012, 00:41
svetla
Kskz, розкажи яку сушку маєш,і за якими критеріями вибирала.
Пробачте шо не в тему. Якшо є така то перенесіть мій допис...

Я ми нулого року сік томатний закривала без рецепта. Просто доводила до кипіння і заливала в банки стерилізовані (з духовки брала) і закатувала кришками з кип'ятка. Одну партію солила. Номально і так і так.

Re: Томатний сік

ПовідомленняДодано: 27 вересня 2012, 23:55
nelly
я цього року пробувала два варіанти душення соку: 1- соковижималкою (залишилося дуже багато відходів -певно поганенька вона в мене); 2- перемолола в комбайні, довела до кинпіння, чуть простигне і цідила через капронку ( відходів получається дуже мало), потім довела до кипіння, солі і варила 15 хв. Наливала гарячий в стерилізовані банки, кришки теж простерилізувала. Получилося супер і часу багато не треба.