Сторінка 1 з 3
Курка під соусом карі

Додано:
09 червня 2012, 23:12
гра з вогнем
Дуже вже мені сподобалася ця страва! Хотіла б зробити.
Може хтось робив? Поділіться рецептиком?
Особливо цікавить склад приправи

Re: Курка під соусом карі

Додано:
10 червня 2012, 00:37
mariana
Я колись робила під зеленим каррі, вже точно не пам"ятаю, які приправи входили. але дуже багато, і кокосове молоко теж. Ну страва получилась на любителя чесно кажучи, хоча я не сильний спеціаліст в азійській кухні. Знаю що роблять ще з червоним соусом Каррі, продається готовий в банках( в нас не бачила), ну плюс кокосове молоко і спеції всякі. В неті можна найти думаю.
Re: Курка під соусом карі

Додано:
10 червня 2012, 00:42
гра з вогнем
ага я вот теж читаю шо з кокосовим молоком роблять.
але я такий цінитель. шо навряд чи відчую смак того молока. якшо купити цілий кокс
а в консервований гуму якута дають. то не дуже хочу
Re: Курка під соусом карі

Додано:
10 червня 2012, 00:45
mariana
Ну власне кокосове молоко - це не кокосовий сік. а це рідина яку виготовляють якимось чином із мякоті кокосу, і купити думаю свіже те молоко можна хіба в Південно_Сх.Азії.
Re: Курка під соусом карі

Додано:
10 червня 2012, 00:49
гра з вогнем
я завжди називала так кокосовий сік. то шо в середині. чим зеленіший горіх тим його більше :)
а виварювати мякоть, знаю є таке. але то зовсім інша пара калош :)
Re: Курка під соусом карі

Додано:
10 червня 2012, 00:56
mariana
З Вікіпедії:
- | +
- Кокосове молоко - молочно-біла солодка рідина, що виготовляється з м'якоті дозрілого кокосового горіха. Використовується як компонент для приготування різних страв східної кухні. Кокосове молоко слід відрізняти від кокосової води (кокосового соку) - натуральної рідини, що знаходиться всередині кокосового горіха. Вміст жирів в кокосовому молоці в середньому становить 27%, вуглеводів - 6%, білків - 4%. Крім цього, молоко містить вітаміни В1, В2, В3, З [1].
На відміну від кокосової води, кокосове молоко отримують штучним шляхом, змішуючи подрібнену м'якоть кокоса і воду.
Re: Курка під соусом карі

Додано:
10 червня 2012, 00:57
гра з вогнем
нє. таке я не люблю :)
ясно тепер чого у багатьох рецептах коксова стружка йде :)
може і я собі на мякоть кокоса заміню :)

Re: Курка під соусом карі

Додано:
10 червня 2012, 00:59
mariana
Та чого, воно на смак смачне. Я би може частіше що пробувала з нього робити. якби трохи дешевше було в нас.
Re: Курка під соусом карі

Додано:
10 червня 2012, 01:03
гра з вогнем
у нас як пошукати то можна знайти нормалне. але більшість мають в складових ту гуму (типу як загущувач і консервант) і з нею воно не смачне :(
а сік я люблю, якщо охолоджений. смачний. а як не охолоджений то як мило і не люблю зовсім

))
в кит ресторанах тут популярна страва курка в кокосово-медовому сосі з сезамом, смачно!
Re: Курка під соусом карі

Додано:
10 червня 2012, 01:06
mariana
Ну кокосовий сік я теж люблю. особливо в пінаколаді

А сезам- то кунжут?