Сторінка 1 з 3
Як ви закриваєте березовий сік?

Додано:
01 квітня 2012, 10:12
flower
я сьогодні закриваю сочок з апельсинкою і родзинками. а як закриваєте ви?
Re: Свіжий березовий сік

Додано:
01 квітня 2012, 10:22
Dribchuk
Я закривала з лимоном, з апельсинкою, з анісом і з мятою (мій улюблений).
Re: Свіжий березовий сік

Додано:
01 квітня 2012, 10:27
flower
Dribchuk то всі інгредієнти разом? чи окремо сік з анісом і мятою? мята свіжа? бо я буду ще мати сік і хочу шось нове спробувати.
Re: Свіжий березовий сік

Додано:
01 квітня 2012, 10:47
Dribchuk
flower написав:Dribchuk то всі інгредієнти разом? чи окремо сік з анісом і мятою? мята свіжа? бо я буду ще мати сік і хочу шось нове спробувати.
Ні. Окремо з лимоном (2 кільця на 3л.), окремо з анісом (десь одна четверта чайної ложки на 3л.) окремо з мятою. Мяту бажано свіжу, але зараз я не мала, брала сушену, трошки довше кипятила, потім проціджувала і в банки. Ще аніс +лимон, теж смачно.
Re: Свіжий березовий сік

Додано:
01 квітня 2012, 11:23
Anjuta
а я кладу по одному кружельцю апельсину чи лимону, також добре)
ще закривала з цукерками барбарис і дюшес
Re: Свіжий березовий сік

Додано:
01 квітня 2012, 11:25
Sawwku
то ви його пастеризуєте, чи просто в банки і все?
Re: Свіжий березовий сік

Додано:
01 квітня 2012, 12:21
Dribchuk
Sawwku написав:то ви його пастеризуєте, чи просто в банки і все?
Я кипячу сік з цукром, в банки кладу дольки цитрусових чи аніс і тоді заливаю киплячий сік в банки. (банки теж перед тим стерелізую) Закриваю щоб довше трохи постояв бо зазвичай це 60 літрів, а то скоро не випється. Так втрачаються поживні речовини, але що поробиш. А зразу як привозять пємо свіжий сік не кипячений. Його можна зберігати 3-5 діб в скляній тарі в прохолодному темному місці.
Re: Як ви закриваєте березовий сік?

Додано:
01 квітня 2012, 12:56
Sawwku
я от нарила, що заливають в банки чи пляшки, дають ізюм і в темне місце. без стерилізації і тп. то на зиму воно стає як квас, без градусів, но з бульбашками
хтось таке робив?
Re: Як ви закриваєте березовий сік?

Додано:
01 квітня 2012, 15:21
Anjuta
Sawwku написав:я от нарила, що заливають в банки чи пляшки, дають ізюм і в темне місце. без стерилізації і тп. то на зиму воно стає як квас, без градусів, но з бульбашками
хтось таке робив?
пробовала в знайомих - дуже смачне, але сама жодного разу не робила так, бо боюся спортити сік(

Re: Як ви закриваєте березовий сік?

Додано:
01 квітня 2012, 17:51
flower
в мене чоловік робить такого типу як квас, але із ячмінною кавою. але мені подобається березовий сік лише підсолоджений і з добавками лимона чи апельсина, я свіжий сік не п'ю.
а роблю так: доводжу сік до кипіння, додаю цукор, ізюм, апельсин. покипить пару хвилин і заливаю в банки, попередньо пропарені кипятком.