Сторінка 1 з 27

Авокадо

ПовідомленняДодано: 07 березня 2012, 21:41
Галина
Дівчата, купила авокадо а що з ним робити не знаю... На разі їм так.
Поділіться рецептиком.

Re: Авокадо

ПовідомленняДодано: 07 березня 2012, 22:45
krapk@
в салати з куркою-але це не для посту

Re: Авокадо

ПовідомленняДодано: 08 березня 2012, 10:15
mari
та чому ж, можна і не так строго постити, м"ясо не їсти лише по середах-п"ятницях, окрім першого і останнього тижня Посту

Re: Авокадо

ПовідомленняДодано: 08 березня 2012, 10:21
mari
Ось рецепт дуже смачного на мій погляд соусу, який я вперше спробувала 3 роки назад в Мексиці і з того часу авокадо їм лише так.

Соус ГУАКАМОЛЕ
склад:

авокадо - 1 шт,
помідор - 1 шт,
ріпчаста цибуля - 1 невелика
перець болгарський -половина або чілі(чуть-чуть)
лимон - 1/3-0, 5 штуки,
сіль, перець, трішки часнику(половина малої дольки)
оливкову чи рослинну олію - 1 ч. ложка,
кінза- півпучка (дехто якщо не має кінзи або дає трішки петрушки або нічого натомість не дає)

Приготування:

Авокадо вимити, обсушити.
Плід авокадо розрізати вздовж на 2 частини і видалити кісточку.
Ложкою вийняти м'якоть з половинок авокадо, залишаючи шкірку (вона не використовується) і скропити лимонним соком.
Помідор вимити й обсушити.
Цибулину розрізати на кілька частин.
Цибулю, помідор, перець, кінзу і м'якоть авокадо помістити в блендер і подрібнити до пюре.
Готовий соус посолити і заправити соком лимона або лайма і оливковою або рослинним маслом.

Їсти можна з рисом, просто мастити на чорний хліб а в і деалі- з мексиканськими кукурузяними чіпсами.

Їм- просто так- мажу на хліб. Мені дуже подобається, чоловік- терпіти не може. Не любить сиру цибулю.
Єдине- колір такий не дуже, зеленуватий,..... але ж весна:)


• Лучше всего для гуакамоле подходит авокадо сорта пинкертон (как на фото). Их плоды имеют толстую кожу с пупырышками, которая легко чистится и, как в нашем случае, лучше подходит для оформления «лодочек». К тому же у пинкертонов мякоть нежнее и кремообразнее, чем у других сортов.
• Спелый плод авокадо должен быть ровного темно-зеленого или коричневого цвета, без пятен. При осторожном надавливании мякоть прогибается, но вмятины быстро сглаживаются. Не стоит брать авокадо, на котором остаются вмятины — такой плод, скорее всего, долго лежал на прилавке. Лучше купить зеленый авокадо и положить его вместе со спелыми фруктами, тогда плод быстро дозреет (достаточно двух дней).
Лук, перец, кинзу и помидор порубить кубиками. Авокадо разрезать посередине и разделить на две половины. Десертной ложкой вынуть мякоть, хорошенько отскабливая ее от бортиков. Вынуть косточку .Не спешите выбрасывать косточку! Мякоть авокадо на воздухе очень быстро окисляется и покрывается неаппетитной коричневой пленкой, но если косточку оставить рядом с мякотью, этот процесс значительно замедляется. Мякоть авокадо посолить, полить соком 1/2 лимона и размять вилкой до однородной консистенции. Соединить з другими компонентами. Получившееся пюре не должно быть слишком гладким, остальные ингредиенты, обычно мелко нарубленные.
Для пюрирования и измельчения могут использоваться как просто вилка и нож, так и блендер. Некоторые предпочитают гуакамоле с мелкими кусочками исходных продуктов и пюрируют авокадо вилкой, добавляя мелко нарезанную зелень и овощи. Другие же предпочитают пюре и используют блендер.

Re: Авокадо

ПовідомленняДодано: 08 березня 2012, 13:11
flower
я додаю авокадо до салату з морепродуктими, така смакота...ммм

Re: Авокадо

ПовідомленняДодано: 17 березня 2012, 19:08
irinka
Салат з Авокадо та тунця
Інгредієнти: Авокадо 2 шт, тунець консервований 1 банка, огірок 1 шт, майонез, часник. Авокадо розрізаємо на дві частини, ложкою виймаємо мякоть і дрібно нарізаємо. В миску викладаємо тунець. Огірки нарізаємо соломкою, залишивши кілька дольок для прикраси. Часник видавити. Зєднати всі інгредієнти, заправити майонезом і перемішати. Готовим салатом наповнити половинки авокадо, прикрасити дольками огірка. Смачного!

Re: Авокадо

ПовідомленняДодано: 17 березня 2012, 20:55
Shalimar
разрезаю пополам, удаляю косточку, не вынимая мякоти, режу ее до жкурки ножом на квадратики, посыпаю сахаром, поливаю соком лимоном, даю настояться ии ..... слюнки потекли))))

Re: Авокадо

ПовідомленняДодано: 17 березня 2012, 21:19
олеся
krapk@ написав:в салати з куркою
Напиши рецептик, будь ласка :wink:

Re: Авокадо

ПовідомленняДодано: 18 березня 2012, 13:39
krapk@
ой що я вже туда лиш не кидаю, але основа така:
Інгредієнти: знадобиться один авокадо, 200 грам курячого м'яса вареного, пучок петрушки, червоний перець.
Для соусу: сік половини лимона, натуральний йогурт, сіль, перець.
Приготування. М'ясо поріжемо на шматочки, перець почистимо, помиємо і поріжемо соломкою. Авокадо очистимо і дрібно наріжемо. Перемішаємо курку, порізану зелень, авокадо і перець.
Для соусу змішаємо йогурт і сік лимона, приправи перцем, сіллю. Заправимо салат, прикрасимо його перцем і відразу подаємо на стіл.

Re: Авокадо

ПовідомленняДодано: 18 березня 2012, 13:42
олеся
А що ще туди даєш? Я не люблю петрушки і не дуже в захваті від великої кількості червоного перцю....