Сторінка 1 з 3

Гарбузові рецепти

ПовідомленняДодано: 03 березня 2012, 23:17
mari
У невелику каструлю викласти дрібні кубики половину середнього гарбуза, а всередині зробити ямку і викласти рис-0, 5 стакану.
Залити 1 скл. води і варити протягом 15-20 хв. під кришкою.
Додати вершки (сметану) і цукор та варити, поки рідина не випарується, додати масло і перемішати. У піст краще без вершків і масла – смачно буде з родзинками, фініками, курагою, горіхами, свіжими ягодами, ваніллю, корицею.
Подавати з медом,варенням.
Смачного!

Re: Гарбузові рецепти

ПовідомленняДодано: 03 березня 2012, 23:25
Lusik
А ми всі усі любимо ось такий салатик:
відварити моркву і гарбуз. Моркву натежти на крупній тертці, гарбуз нарізати кубиками середньої величини і змішати до купки. Додати до моркви і гарбуза зелений консервований горошок, олію (дуже смачно з нерафінованою - соняшниковою), травички різні до смаку і сіль-гарненько вимішати. І можна споживати.

Ми найчастіше їмо цей салатик з печеною картопелькою:))Смакота!!!!!!!

Re: Гарбузові рецепти

ПовідомленняДодано: 03 березня 2012, 23:37
Lesya
Я люблю гарбузову кашку з рисом, яблуками і родзинками. Відварити гарбуз нарізаний кусками до півготовності, + рис і яблуко. Можна трохи молока. В кінці ізюм.

Re: Гарбузові рецепти

ПовідомленняДодано: 04 березня 2012, 01:30
flower
Для запіканки з гарбуза вам знадобиться:
• 1 кг очищеного і нарізаного крупними кубиками гарбуза
• 100 г (5 ст. л.) манною крупи
• 500 г сиру ніжної консистенції без грудочок
• 8-10 (1 кг) крупних кислих яблук
• 2 яйця
• 3 ст. л. мелених білих сухарів
• 4–6 ст. л. цукру
• 10 г ванільного цукру
• 2 ст. л. меленою кориці
• сок 1/2 лимону
• вершкове масло для обмазки форми
• панірувальні сухарі для обсипання форми
Спосіб приготування:
1. Зваріть гарбуз до м’якості, але не переваріть. Відкиньте зварений гарбуз на друшляк і зцідіть всю рідину.
2. Змішайте 2-3 ст. л. цукру і манну крупу. Розімніть гарбуз з цією сумішшю, прагнучи не допустити утворення манних грудочок. Дайте постояти 20 хвилин, щоб манка розбухла.

3. В окремий посуд видушіть трохи лимонного соку. Почистіть яблука і покришіть їх шматочками середньої величини в цей посуд. Періодично перемішуйте яблука з лимонним соком, щоб вони не потемніли. Додавайте сік, якщо необхідно.

4. Форму для випікання (можна використовувати роз’ємну) щедро змастіть вершковим маслом і обсипте панірувальними сухарями.

5. В гарбузову масу додайте ванільний цукор, 1 яйце і 3 ст. л. мелених білих сухарів.

6. Потушкуйте яблука декілька хвилин на сухій розігрітій сковорідці, щоб вони стали м’якими, але не розповзлися.

7. Викладіть гарбузову масу у форму рівним шаром. Посипте 1 ст. л. кориці.

8. Покрийте гарбузову масу шаром яблук. Посипте яблука 1 ст. л. кориці.

9. Візьміть яйце, що залишилося, і відокремте жовток від білка. Білок покладіть в холодне місце. Розітріть сир з 2-3 ст. л. цукру і жовтком.
10. Білок збийте в міцну піну і додайте в сирну масу. Обережно, але ретельно все перемішайте.

11. Викладіть сирну масу на яблука і відразу ж відправляйте в духовку. Випікайте 25 хвилин в розігрітій до 200°С духовці. Якщо верх запіканки почне рум’янитися дуже швидко, прикрийте його листом пергаментного паперу.

12. Дайте запіканці охолонути, прикрасьте шматочками яблук, политими цукровим сиропом, і подавайте до столу.
6 порцій
Смакота. Раджу спробувати! Для себе я цей рецепт трохи спростила, нелюблю складних і довгих рецептів і ще як є родзинки завжди додаю.

Re: Гарбузові рецепти

ПовідомленняДодано: 04 березня 2012, 03:48
Nymydora
гарбузова каша смачніша набагато не варена, а запечена в духовці, особливо в горщику.
дуже смачно давати в салат сирий гарбуз - до моркви, квашеної і просто капусти, пророщеної пшениці
гарбузяний сік - напій гаррі поттера ))) хто не любить того присмаку, то можна змішати з моркв'яним - максимум користі.

Re: Гарбузові рецепти

ПовідомленняДодано: 04 березня 2012, 16:42
Natalinda
Нимидора як правильно запікати?

Re: Гарбузові рецепти

ПовідомленняДодано: 04 березня 2012, 20:46
Nymydora
Наталінда, а маю глиняний горщик, кришу туди гарбуз, даю ложку крупи - рису чи пшона і заливаю гарячою водою. Накриваю кришкою і ставлю в нагріту (180 приблизно) духовку. І на 40 хвилин забуваю. Води можна неповну, навіть, щоб не накривала гарбуз, бо все одно сік пустить. ПОтім розминаєш, масла даєш і їсиш. Сьогодні робила ще з іюмом - теж добре. Я не не солоджу, але можна ще цукру чи меду за смаком кинути.

Re: Гарбузові рецепти

ПовідомленняДодано: 05 березня 2012, 03:26
Natalinda
Я от боюся як то з водою вгадати шоб не пригоріло....

Re: Гарбузові рецепти

ПовідомленняДодано: 05 березня 2012, 03:29
гра з вогнем
думаю води стандартно по кількості крупи тре дати

Re: Гарбузові рецепти

ПовідомленняДодано: 25 вересня 2012, 23:43
Pipochka
хочу поділитися дуже смачним рецептом гарбузово-яблучної кашки (мені дуже сподобалася).
У горщик для запікання на дно ріжемо кубиками гарбуз,
потім посипаємо манкою (сирою),
зверху кубиками (я просто порізала пластинками) яблука, посипати їх цукром.
Тоді знову гарбуз кубиками, манка, яблука, цукор.
Запікати 1-1,5 год. (ніякої води додавати не треба)