Сторінка 1 з 26

Домашнє масло

ПовідомленняДодано: 13 грудня 2011, 08:47
Milichka
Nymydora написав: Я роблю масло сама, що не з'їдається - запихаю в морозилку.


Nymydora, розкажи, будь ласка, як робиш? Де береш сметану?

А домашнє масло не кисле? Гарно маститься на хліб? А то в мене спогади з дитинства не дуже смачні :( . І робити його довго ....по спогадах...

Re: Маргарин чи спред?

ПовідомленняДодано: 14 грудня 2011, 11:44
Галина
Milichka написав:
Nymydora написав: Я роблю масло сама, що не з'їдається - запихаю в морозилку.


Nymydora, розкажи, будь ласка, як робиш? Де береш сметану?

А домашнє масло не кисле? Гарно маститься на хліб? А то в мене спогади з дитинства не дуже смачні :( . І робити його довго ....по спогадах...


Знаю, що то до Nymydora, але напишу як я роблю.
Я міксером збиваю. В мене такий з стояком і чашкою, то заливаю сметану включаю міксер і за 10-15 хв масло готове.
А часом чоловік в банці бовтає, але то ну дуже довго.
Ми сметану в селі в сусідки купляємо. Раз на ринку купили, то вона постояла в теплі і зробилося окремо молоко (чи рідка сметана не знаю) і порошок (крупинки плавали).

Re: Маргарин чи спред?

ПовідомленняДодано: 14 грудня 2011, 15:20
Milichka
Галина,дякую. А на смак яке? Не кисле? І ти в креми додаєш, збивається?

Re: Маргарин чи спред?

ПовідомленняДодано: 14 грудня 2011, 15:32
Галина
Якщо гарна свіжа сметана, то не кисле, але тверде, треба трохи потримати в теплі перед тим, як на хліб намазувати.
В креми даю, збивається нормально, знову ж таки, коли в теплі постоїть спочатку. Правда в креми я частіше масло від молокії даю, домашнє ми з"їдаємо швидко.

Re: Маргарин чи спред?

ПовідомленняДодано: 14 грудня 2011, 15:43
олеся
Галина написав: Раз на ринку купили, то вона постояла в теплі і зробилося окремо молоко (чи рідка сметана не знаю) і порошок (крупинки плавали).

Та то деякі "добрі" продавці дають до сирого молока загущувач той самий що сметану можна робити для кремів густішою і таке от продають :scare:
А скільки масла виходить з сметани?

Re: Маргарин чи спред?

ПовідомленняДодано: 15 грудня 2011, 16:44
Milichka
Сьогодні робила домашнє масло, вийшло справді смачне, має невелику кислику, але добре.

Била міксером, не засікала скільки часу, мені здавалось 20-30хв. Думала, що нічого не вийде, але получилось. На майбутнє, буду знати, що треба посуду з високими бортика, а то коли вже відокремлювалась водичка і масло, то і я і вся кухня була в маслянці :grin: .

З 0,5л домашньої збираної сметани вийшло 200г масла.

Ніхто не пробував масло робити в комбайні, як думаєте зіб"ється?

І ще питання, я на ситце постелила марлю і відкинула туди масло з маслянкою, так стоїть стікає, правильно чи по іншому треба робити?

Re: Маргарин чи спред?

ПовідомленняДодано: 15 грудня 2011, 16:49
Галина
Олеся, з 1 л. сметани виходить до 0,5 кг масла. Я думаю, що то ще від сметани залежить. Бо пробувала з сепараторної, то виходить майже в 2 рази більше.

Re: Маргарин чи спред?

ПовідомленняДодано: 15 грудня 2011, 17:04
Nymydora
Галинка все гарно написала.
Напишу ще я - для певності )))
Беру в преревіреної молочниці літру сметани, тримаю через ніч на столі, бо зимова сметана не така добра, як літня і перед збиванням має трохи підкиснути або, принаймні, не стояти в холодильнику. Б'ю міксером. У мене теж такий, що сам б'є, у мами - такий, що тримати. Час збивання - від 20 хв. до години, залежно від сметани. Сметану беру збирану. З літра виходить 400 гр масла + маслянка, яку дуже добре пити: смачно і корисно (моя дитина п'є із задоволенням).
Масло можна давати всюди, як і звичайне, магазинне. хіба що у випічку трохи менше, ніж в рецепті.
Я не відкидаю на ніяку марлю. Просто, коли відійшла маслянка, ложкою стискаю масло докупи, а маслянку зливаю. Потім ще трохи збиваю, і знов зливаю маслянку (через широке чайне ситечко прямо в банку). ПОтім руками формую масло - і в масляничку. Моя мама ще промиває, а я ні, бо люблю трошки кисленьке. От і все.
Не набагато дорожче, ніж в магазині, зате смачно і натурально!

Домашнє масло

ПовідомленняДодано: 15 грудня 2011, 17:09
Milichka
Галина, Nymydora дякую :roses: :roses: :roses:

А в комбайні не знаєте, чи можна збивати? Прбувала збивати сметану на крем, то не збивається - рідне. А на масло :? ?

У мене міксер ручний - трохи надоїло мені там стояти :(

Re: Маргарин чи спред?

ПовідомленняДодано: 15 грудня 2011, 17:10
Nymydora
хм.. навіть не знаю. теоретично - якщо навіть в банці збивалося - то можна. А от практично.... :?