Глобальні оголошення!

Домашнє масло

Модератор: irinka

Домашнє масло

Повідомлення Milichka » 13 грудня 2011, 08:47

Nymydora написав: Я роблю масло сама, що не з'їдається - запихаю в морозилку.

Nymydora, розкажи, будь ласка, як робиш? Де береш сметану?

А домашнє масло не кисле? Гарно маститься на хліб? А то в мене спогади з дитинства не дуже смачні :( . І робити його довго ....по спогадах...
Якщо дівчинка не Принцеса для свого татка - вона ніколи не буде Королевою для свого чоловіка.
Milichka Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1381 раз.
Подякували: 983 раз.
Діти: Тінулька-симпатюлька і Тамілочка-красотулька

Re: Маргарин чи спред?

Повідомлення Галина » 14 грудня 2011, 11:44

Milichka написав:
Nymydora написав: Я роблю масло сама, що не з'їдається - запихаю в морозилку.

Nymydora, розкажи, будь ласка, як робиш? Де береш сметану?

А домашнє масло не кисле? Гарно маститься на хліб? А то в мене спогади з дитинства не дуже смачні :( . І робити його довго ....по спогадах...

Знаю, що то до Nymydora, але напишу як я роблю.
Я міксером збиваю. В мене такий з стояком і чашкою, то заливаю сметану включаю міксер і за 10-15 хв масло готове.
А часом чоловік в банці бовтає, але то ну дуже довго.
Ми сметану в селі в сусідки купляємо. Раз на ринку купили, то вона постояла в теплі і зробилося окремо молоко (чи рідка сметана не знаю) і порошок (крупинки плавали).
Галина Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3341 раз.
Подякували: 2248 раз.
Діти: 3 дівчинки-красунечки

Повідомлення Milichka » 14 грудня 2011, 15:20

Галина,дякую. А на смак яке? Не кисле? І ти в креми додаєш, збивається?
Якщо дівчинка не Принцеса для свого татка - вона ніколи не буде Королевою для свого чоловіка.
Milichka Офлайн

Почуваюся, як вдома

випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)

Повідомлення Галина » 14 грудня 2011, 15:32

Якщо гарна свіжа сметана, то не кисле, але тверде, треба трохи потримати в теплі перед тим, як на хліб намазувати.
В креми даю, збивається нормально, знову ж таки, коли в теплі постоїть спочатку. Правда в креми я частіше масло від молокії даю, домашнє ми з"їдаємо швидко.
Галина Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)

Повідомлення олеся » 14 грудня 2011, 15:43

Галина написав: Раз на ринку купили, то вона постояла в теплі і зробилося окремо молоко (чи рідка сметана не знаю) і порошок (крупинки плавали).

Та то деякі "добрі" продавці дають до сирого молока загущувач той самий що сметану можна робити для кремів густішою і таке от продають :scare:
А скільки масла виходить з сметани?
Давайте замислимося над своєю поведінкою. Перш, ніж лаяти за поведінку своїх дітей - не забувайте, вони беруть приклад з нас...
олеся Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 1
Мамуся-творець (1)
Дякував (ла): 919 раз.
Подякували: 1074 раз.
Діти: Хлопчик та ще раз хлопчик

Повідомлення Milichka » 15 грудня 2011, 16:44

Сьогодні робила домашнє масло, вийшло справді смачне, має невелику кислику, але добре.

Била міксером, не засікала скільки часу, мені здавалось 20-30хв. Думала, що нічого не вийде, але получилось. На майбутнє, буду знати, що треба посуду з високими бортика, а то коли вже відокремлювалась водичка і масло, то і я і вся кухня була в маслянці :grin: .

З 0,5л домашньої збираної сметани вийшло 200г масла.

Ніхто не пробував масло робити в комбайні, як думаєте зіб"ється?

І ще питання, я на ситце постелила марлю і відкинула туди масло з маслянкою, так стоїть стікає, правильно чи по іншому треба робити?
Востаннє редагувалось Milichka в 15 грудня 2011, 16:50, всього редагувалось 1 раз.
Milichka Офлайн

Почуваюся, як вдома

Повідомлення Галина » 15 грудня 2011, 16:49

Олеся, з 1 л. сметани виходить до 0,5 кг масла. Я думаю, що то ще від сметани залежить. Бо пробувала з сепараторної, то виходить майже в 2 рази більше.
Галина Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Nymydora » 15 грудня 2011, 17:04

Галинка все гарно написала.
Напишу ще я - для певності )))
Беру в преревіреної молочниці літру сметани, тримаю через ніч на столі, бо зимова сметана не така добра, як літня і перед збиванням має трохи підкиснути або, принаймні, не стояти в холодильнику. Б'ю міксером. У мене теж такий, що сам б'є, у мами - такий, що тримати. Час збивання - від 20 хв. до години, залежно від сметани. Сметану беру збирану. З літра виходить 400 гр масла + маслянка, яку дуже добре пити: смачно і корисно (моя дитина п'є із задоволенням).
Масло можна давати всюди, як і звичайне, магазинне. хіба що у випічку трохи менше, ніж в рецепті.
Я не відкидаю на ніяку марлю. Просто, коли відійшла маслянка, ложкою стискаю масло докупи, а маслянку зливаю. Потім ще трохи збиваю, і знов зливаю маслянку (через широке чайне ситечко прямо в банку). ПОтім руками формую масло - і в масляничку. Моя мама ще промиває, а я ні, бо люблю трошки кисленьке. От і все.
Не набагато дорожче, ніж в магазині, зате смачно і натурально!
Зображення
Зображення
Мрії збуваються
Nymydora Офлайн

Я тут живу

Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2120 раз.
Подякували: 3049 раз.
Діти: Троє

Домашнє масло

Повідомлення Milichka » 15 грудня 2011, 17:09

Галина, Nymydora дякую :roses: :roses: :roses:

А в комбайні не знаєте, чи можна збивати? Прбувала збивати сметану на крем, то не збивається - рідне. А на масло :? ?

У мене міксер ручний - трохи надоїло мені там стояти :(
Milichka Офлайн

Почуваюся, як вдома

Повідомлення Nymydora » 15 грудня 2011, 17:10

хм.. навіть не знаю. теоретично - якщо навіть в банці збивалося - то можна. А от практично.... :?
Зображення
Зображення
Мрії збуваються
Nymydora Офлайн

Я тут живу

Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2120 раз.
Подякували: 3049 раз.
Діти: Троє

Далі

Повернутись до Рецепти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість