Nymydora » 15 грудня 2011, 17:04
Галинка все гарно написала.
Напишу ще я - для певності )))
Беру в преревіреної молочниці літру сметани, тримаю через ніч на столі, бо зимова сметана не така добра, як літня і перед збиванням має трохи підкиснути або, принаймні, не стояти в холодильнику. Б'ю міксером. У мене теж такий, що сам б'є, у мами - такий, що тримати. Час збивання - від 20 хв. до години, залежно від сметани. Сметану беру збирану. З літра виходить 400 гр масла + маслянка, яку дуже добре пити: смачно і корисно (моя дитина п'є із задоволенням).
Масло можна давати всюди, як і звичайне, магазинне. хіба що у випічку трохи менше, ніж в рецепті.
Я не відкидаю на ніяку марлю. Просто, коли відійшла маслянка, ложкою стискаю масло докупи, а маслянку зливаю. Потім ще трохи збиваю, і знов зливаю маслянку (через широке чайне ситечко прямо в банку). ПОтім руками формую масло - і в масляничку. Моя мама ще промиває, а я ні, бо люблю трошки кисленьке. От і все.
Не набагато дорожче, ніж в магазині, зате смачно і натурально!

Мрії збуваються