Сторінка 1 з 4

Що зробити з лаваша?

ПовідомленняДодано: 21 лютого 2011, 16:28
happymami
А хто шось цікаве робить з тоненького лаваша? Купила на свою голову, а стільки з'їсти не зможу. Та й не хочу. Хочу чогось едакого :oops: . Бачила в нас є теми про плов з лаваша, про пельмені, і про запіканку. От запіканку я би хотіла, але в тій, що Марі подала - забагато інгредієнтів. щей таких, яких зараз не тойво. Наприклад огірків. Чекатиму вже своїх. А може хтось ще знає якість лавашні запіканки? Чи то я вже вибагаю? ;-)

Re: Рецепт на замовлення

ПовідомленняДодано: 21 лютого 2011, 17:03
Dashko
Я з лаваша тоненького роблю таке:
Кожний лист мащу майонезом, але дуже небагато, посипаю сиром, маслинами порізаними, інколи ще бринза (ну тут вже в кожного своя фантазія і смак), начинки небагато, бо лаваш тоненький. Лаваш один на один складаю. І в духовку хвилин на 10. Виходить такий сирний пиріжок. А в літку роблю рулети з баклажанами - ням-ням! Але зараз не сезон.

Re: Рецепт на замовлення

ПовідомленняДодано: 28 лютого 2011, 16:39
Ірунця
happymami написав:А хто шось цікаве робить з тоненького лаваша? Купила на свою голову, а стільки з'їсти не зможу. Та й не хочу. Хочу чогось едакого :oops: . Бачила в нас є теми про плов з лаваша, про пельмені, і про запіканку. От запіканку я би хотіла, але в тій, що Марі подала - забагато інгредієнтів. щей таких, яких зараз не тойво. Наприклад огірків. Чекатиму вже своїх. А може хтось ще знає якість лавашні запіканки? Чи то я вже вибагаю? ;-)

Я таке роблю:
Сир Сулугуні натертий на грубій терці+багато зелені (кріп,петрушка),можна ще ковбасу,хто любить. Все це загортаю в лаваш,і на малесенькому вогні той сир в лаваші сплавитись має(в сковороді під кришкою)
Сиру має бути багато. В мене на 4 лаваші - 500 г сиру.

Re: Рецепт на замовлення

ПовідомленняДодано: 06 березня 2011, 15:49
бережаночка
сьогодні по 1+1 був рецепт запіканки лавашової

на велику бляшку 2 лаваші так щоб повністю бляшку закрили.тоненько по них настругати масла посипати домашнім сиром і подрібненою зеленню.окремо збити 8 яєць, додати до яєць стакан сметани і стакан кефіру і половиною яєчної суміші залити сир,трішки підсолити і накрити зверху лавашами,потім другий шар сиру і яєчної суміші,накрити знову лавашами,посипати твердим сиром і в духовку

Що зробити з лаваша?

ПовідомленняДодано: 10 квітня 2011, 22:29
Natalinda
mariana написав:рулетик з сиром в лаваші

mariana а нипишіть шо там і як
Давно хочу шось з того лаваша прпробувати зробити, а ніякого рецепту не знаю

Re: Що ви сьогодні готували?

ПовідомленняДодано: 11 квітня 2011, 15:01
mariana
З лаваша простіше простого щось готувати,можна запхати все що маєте в холодильнику, я найбільше люблю сирні. Вчора готувала :на один лист лаваша - 2 плавлені сирка(потерти на дрібній терці), 2 зубці часнику,2-3 ложки майонезу, все перемішати,викласти на лист лаваша, зверху посипати зеленим кропчиком і зеленою цибулькою дрібно порізаними. згорнути рулетиком і в холодильник на 1-2 год. далі розрізати і їсти. А ще люблю такий: 250-300 грн творогу,2 зубці часнику, кілька ложок майонезу або сметани,все збити в блендері, викладати на лист лаваша, зверху по начинці листя зеленого салату, по салату зкраєчку лаваша перець свіжий порізаний на скибки,закручуємо так щоб перець був по середині,смачно виходить. Дівчата,якщо не в тій темі написала, то вибачайте.

Re: Що зробити з лаваша?

ПовідомленняДодано: 27 листопада 2011, 17:15
happymami
А я ще побачила лаваш з крабовими паличками (2 упаковки лаваша - 4 шт., Крабові палички - 250г, яйця - 2 шт, плавлений сирок або твердий сир - 100г, майонез - 200г, зелена цибуля / кріп). Палички, яйця і сир терти на тертці, додати туди дрібно порізаний кріп, все перемішати. Перший лаваш змастити майонезом, зверху викласти суміш, накрити другим лавашем - так само майонез і зверху суміш, накрити третім - за тією ж схемою, четвертий - те ж. загорнути - і в холод!

Re: Що зробити з лаваша?

ПовідомленняДодано: 27 листопада 2011, 17:21
Alisa
Салатик з капустки чи моркви заверни в лаваш.

Re: Що зробити з лаваша?

ПовідомленняДодано: 27 листопада 2011, 17:22
Nymydora
я роблю бурітос
листок лаваша ділю на 2 частини (на 2 бурітоси)
на половину кладу пластинку твердого жовтого сиру типу голандського, на сир - начинку: порізаний кубіками помідор, варене яйце, цибульку, солодкий перець, приправа, яка в хаті є - можна каррі, можна прованські трави або щось таке. Це все завертаю рулетиком, але щоб вся начинка була закрита, щоб з боків не вивалювалося. Складаю на бляшку і в духовку, поки не підрум'яняться. Лаваш робиться твердим і хрустким, сир топиться.
Всередину можна класти абсолютно все, що хочете. Тут основне - намотка ;-) :lol:

Re: Що зробити з лаваша?

ПовідомленняДодано: 27 листопада 2011, 18:17
krapk@
на лаваш помастити йогурт, порізати яблучка кружальцями, додати кориці+меду-завернути і в духовку на 20 хв(проткнути, головне щоб яблучко спеклося).