Сторінка 1 з 2

Пастуємось

ПовідомленняДодано: 04 квітня 2011, 16:11
Super Pap
Інгридієнти:
Цибуля 3 великі головки
Ковбаса варена (хороша)
Сир (твердий)
Перець червоний мелений
олія соняшникова
зелень петрушка (можна свіжу і заморожену)
2ложки цукру
14 вершкового масла
томатний соус 0,5 л
спагеті (бажанно твердих порід пшиниці)


Готуємо
Ставим воду на спагетті, як тільки закипить засипаєм туди спагетті варити приблизно 20-25 хв або поки не звариться :)))

1. Чистим цебулю, мием і ріжем на маленькі кубіки або ще кажуть шинкуєм мілко. Все нарізане висипаєм в любу ємкість.
2. Ріжем ковбасу на кубики , так як на олівє теж висипаєм в ємкість.
3. сир натираєм на терці і теж висипаєм в якусь ємкість
4. Ставим на плиту велику сковороду наливаєм олії, не жалієм, коли нагріється на кінчик ножика набираем пересь і висипаєм туди перемішуєм.
5. Висипаєм цибулю перемішуючи піджаруєм до золотистого кольору
6 Висипаєм ковбасу доводим до бордового кольору
7 Виливаєм соус і як почне кипіти даем маленький вогонь
8 Через 3 хвилини висипаєм 2 ложки цукру перемішеєм ще 2 хвилини і соус готовий

За цей час спагетті має вже бути готове (принаймі в мене так виходиить :) ) Зливаєм воду кидаєм масло і прямо в кастрюмі перемішуєм спагеті з маслом.

Дальше 2 варіанти
1. Спагетті викладаєте на тарілку поливаєте соусом , посипаєте сиром, додаєте зелень
2. Прямо в кастрюлю з спагетті виливаєте готоий соус, натарілки , сир зелень

Реально смачна штучка

сіль не добавляється при варці спагетті но якщо хоче може добавляти

всім смачного :)

Re: ПАСТУЄМОСЬ

ПовідомленняДодано: 04 квітня 2011, 19:08
mariana
Я теж дуже люблю пасту,часто її готую і різних варіаціях. Оскільки зараз сезон черемші, то можу запропонувати шкидкий рецепт пасти з черемшою.
Отож : ставите варити ваші улюблені макарони (спагетті,пенне,фузіллі і т.і), тим часом розігріваєте на сковороді 2-3 ст.ложки оливкової олії, кидаєтн 1 дрібно нарізану цибулину. пучок дрібно нарізаної черемші,все помішуючи тушкуєте, приблизно хвилин 10, помім солите, перчите,додаєте чуть базиліку і орегано,і виливаєте томати в власному соку, грам 300-400(може бути томатний соус або свіжі помідори) і кілька хвилин протушуєте. Зварені макарони кидаєте в сковорідку до соуса. перемішуєте. викладаєте на тарілки і посипаєте тертим сиром. Виходить смачно і черемша протушкована має набагато м"якший смак.

Re: ПАСТУЄМОСЬ

ПовідомленняДодано: 02 вересня 2011, 15:33
happymami
Паста - це типу матсіка на канапки? Чи для чого її використовують?

Re: Пастуємось

ПовідомленняДодано: 02 вересня 2011, 16:03
ЗІрка
нє, кажись то макарон з сосусом :)

Re: Пастуємось

ПовідомленняДодано: 02 вересня 2011, 17:04
mariana
Паста - це макарони з твердих сортів пшениці, з найрізноманітнішими соусами! Саме з твердих, тому що вони не розварюються і найкраще впитують соуси. Я готую пасту в найрізноманітніший варіантах.

Re: Пастуємось

ПовідомленняДодано: 02 вересня 2011, 17:32
ЗІрка
а на упаковці вказують тверді чи мякі сорти?

Re: Пастуємось

ПовідомленняДодано: 02 вересня 2011, 22:18
mariana
Так,на макаронах пише, всі італійські макарони з твердих сортів пшениці, в нас теж тепер такі роблять (Чумак, Галіна Бланка, Макфа і т.і.), ну і коштують вони як мінімум в 2 рази дорожче ніж прості. Але я найбільше полюбляю італійські, тим більше зараз їх не проблема в Тернополі купити за нормальну ціну, купа бусів возять з Італії.

Re: Пастуємось

ПовідомленняДодано: 02 вересня 2011, 23:02
svetla
Ага, італійські макарони таки смачні :гуд:
Я ще полюбляю пасту з "песто"- то такий вже готовий зелененький соус.В його склад входить базилік,олія оливкова і ще всяка зелень.
А перший рецептик від Super Pap думаю смачненький.Треба буде попробувати.
А я чомусь найчастіше до макаронів роблю стандартну "зажарку":цибуля з морквою пасеровані на олії.Можу додати часничок, соус томатний або помідорки кусочками.

Re: Пастуємось

ПовідомленняДодано: 02 вересня 2011, 23:06
гра з вогнем
оце люба тему підняла вдало :гуд:
я називаю по старинці - макарони :)

Re: Пастуємось

ПовідомленняДодано: 03 вересня 2011, 02:17
mariana
А я песто сама роблю - оливкова олія. базилік зелений, часник і горіхи( в оригіналі кедрові треба, але через їх високу вартість заміняю кеш"ю, можна і миглалем). все перебити в блендері в пасту, додати сир потертий(пармезан найкраще) і знову збити (якщо загусте, то розбавити трошки водою). Полити готовим соусом макарони. Взагалі песто універсальний соус, моїй сім"ї смакує і до овочів на грілі запечених, і в салати можна давати як заправку.