Сторінка 1 з 12

Консервація

ПовідомленняДодано: 06 липня 2010, 12:14
мешканка
Що саме і як консервуєте? Особливо мене цікавить "Вишня у власному соку" та "Квашені огріки-помідори"

Re: Консервація

ПовідомленняДодано: 06 липня 2010, 14:19
бережаночка
вишню в соку я робою так-вишні мию і видаляю кісточки.Пересипаю цукром в пропорції на літр вишень-півлітри цукру.Залишаю на ніч,зранку засипаю в банки і стерилізую 20-25 хв

Квашені помідори

ПовідомленняДодано: 06 вересня 2010, 19:53
Naya
Хто квасить помідори? Розказуйте як.
Я їх єдиний раз в житті квасила, років 8 тому..
Вже не пам"ятаю...а хочу квашені помідори..

Малосолені огірки

ПовідомленняДодано: 08 вересня 2010, 23:48
mari
Малосолені огірки

№1.
1 кг огірків кладу в банку чи в каструлю. На 1 л газованої мінер.води-3 ст.лж.солі, 1 порізана велика головка часнику. На 1 добу в прохолодне місце.

№2. На 1 кг огірків додати кріп, перць горошок 8 шт, листя хрону. сородини, 1 вел.зубчик часнику. Заливаємо киплячим розсолм:на1,5 літрів води - 2 ст.лж.солі. На ніч

№3. На 1 кг.огірків-2 порізаних кислих зелених яблука. кріп, птрушка, листя смородини. Залити теплим розсолом. На 1 л:2 стол.лж. солі, 10 горошків перцю, 3 шт.гвоздики. На добу.

Смачного!

Re: Квашені помідори.

ПовідомленняДодано: 09 вересня 2010, 11:32
Natalinda
Naya, певно трохи пізно, але може ше баночку за моїм рецептом заквасиш, для порівняння.

Листя виші, смороіни, хрону, кропу. То на низ банки і на верх. (Помідори тільки круглі)
На 3-х літрову банку 3 ст. ложки солі, грубої. Залити холодною водою, закрити капроновою кришкою, такою що треба в гарячій воді розпарювати. Всьо.

Re: Квашені помідори.

ПовідомленняДодано: 09 вересня 2010, 11:54
Naya
зробила майже так само, тільки ше давала кільця цибулі ріпчастої, зубчики часнику, петрушку і селеру, лавровий листок і перець горошком і червоний.
побачу шо вийде.

Re: Квашені помідори.

ПовідомленняДодано: 10 вересня 2010, 13:01
Vika
О цибулька з квашеними помідорами дуже смачна . молодець що положила .

Re: Консервація

ПовідомленняДодано: 13 липня 2011, 09:29
Natalinda
Шото тема давно простоює.
Господиньки, бігом пишіть як консервувати горошок, ато перестигає :clapping2:

Re: Консервація

ПовідомленняДодано: 17 липня 2011, 22:45
TanenRom
Natalinda в морозилку його та й все :)

Re: Консервація

ПовідомленняДодано: 29 липня 2011, 17:20
Marichka
Цього року консервувала огірки так:на низ:кріп,часник,листок смородини,вишні,перець чорний і духмяний.Огірки

різала кусками,заливала сиропом:1л350гр води,1 ст цукру,1ст оцету,2 ст л солі,1 кетчуп Чилі-варити до кипіння,тоді

залити огірки і стерилізувати 10-15 хв від кипіння.Виходить 9 півлітрових банок