Сторінка 11 з 12

Re: Консервація

ПовідомленняДодано: 10 вересня 2016, 10:39
Marichka
Я люблю рідший сік пити,то розводжу холодною водою.Я люблю багато пити,до піци можу випити до 400 г соку :)
А якщо до якогось рецепту треба ошпарити,щоб зняти шкірку,то кидаю якоюсь шумовкою і витягую всі на миску,а потім обчищаю.Вони вже не такі гарячі.

Re: Консервація

ПовідомленняДодано: 12 вересня 2017, 22:44
гра з вогнем
Порадьте який соус з помідорів накрутити, нервують мене, нічого не хочеться з них робити і викинути жалко.
Я робила переважно лечо з перцем і навіть закрила 2 баночки маринованих (100% ніхто їсти не буде :cray: ) Хотіла б ще якийсь смачний соус.
Минулого року робила різні, то лиш лечо з перцем вподобала, а інші щось не моє. Може у вас є якісь улюблені соуси? Може і моїм стане :aplo:

Re: Консервація

ПовідомленняДодано: 13 вересня 2017, 15:50
Vikibee
Я цьогоріч робила соус до м’яса зі слив. Гарно нам пішов, буду по другому колу закривати.

Re: Консервація

ПовідомленняДодано: 13 вересня 2017, 17:53
Marichka
Можна рецепт?

Re: Консервація

ПовідомленняДодано: 13 вересня 2017, 22:37
кcuxa
гра з вогнем написав:Порадьте який соус з помідорів накрутити, нервують мене, нічого не хочеться з них робити і викинути жалко.
Я робила переважно лечо з перцем і навіть закрила 2 баночки маринованих (100% ніхто їсти не буде :cray: ) Хотіла б ще якийсь смачний соус.
Минулого року робила різні, то лиш лечо з перцем вподобала, а інші щось не моє. Може у вас є якісь улюблені соуси? Може і моїм стане :aplo:

Соус з помідорів.
10 кг. помідорів,
1 кг. цукру,(мені засолодке, тому давала менше)
6 ст.л. солі, по 1 ст.л. меленого чорного і червоного перцю, 1 гол. часнику, 0,5 ч.л кориці, 6-10 шт. гвоздики,200 гр.оцту. Помідори перетерти (я перекрутила на машинці для соку).Разом з спеціями варити 2 год .15 хв. до закінчення варіння добавати оцет і пропущений через чесникодавку часник. Надібрати 1 л. рідини і остудити додати 6 ст.л. крохмалю. Влити в гаряче і прокипятити 5 хв. помішуючи. Розкласти в стерилізовані банки і закрутити. Я ще хвилин 10 простерелізувала.

Re: Консервація

ПовідомленняДодано: 13 вересня 2017, 22:41
Vikibee
Marichka, Соус смакує із запеченою телятиною, курятиною та іншими видами м'яса, можна використовувати як маринад.
2 кг чищених слив , 2 великих голівки часнику , 2 паприки гострі , 16 ст л цукру , 2 ст л солі , 1 чл перцю чорного меленого. 25 гр приправи карі. 0,5 чл кориці. Сливи , часник , перець перемолоти додати всі перелічені інгрідієнти і варити 30 хв, (я ще блендерила після варки) розлити в стерильні банки або простерилізувати 10 хв .
Соус не є гострим. Вихід - 1,5 л.

Re: Консервація

ПовідомленняДодано: 25 червня 2018, 19:52
oksana_tern
Пробувала робити варення "Вишня в шоколаді". Багато в фейсбуці за нього писало. Дуже смачне. Особливо мала зацінила.

Re: Консервація

ПовідомленняДодано: 27 червня 2018, 19:29
кcuxa
і я таке робила. А у Вас густе вийшло бо в мене не дуже.

Re: Консервація

ПовідомленняДодано: 27 червня 2018, 19:33
mariana
oksana_ternану рецепт киньте.

Re: Консервація

ПовідомленняДодано: 28 жовтня 2022, 15:32
Xafik
Тара зі скла – це незамінний, бюджетний та абсолютно нешкідливий спосіб зберігання консервованих продуктів. Я шукаю, де в Чернівцях можна купити банки на 250 мл. Підкажіть, які переваги у таких ємностей зі скла?