09 липня 2013, 04:01
Мені сподобався квас з цього сайту:
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!
Мені трохи не хватає ігристості (
сказала шанувальниця шампанського і мінералки з газом), але на смак дуже добрий, а запах... солодовий такий...
Виходить кожен день біля трьох літрів смачного квасу і так - декілька днів, красота!
Natalinda написав:Дівчата, а хтось любить домашній квас? А робить? Поділіться рецептом. бо мій вже трохи піднадоїв.
а ти який робиш, колісь!
13 липня 2013, 07:29
У нас влітку найпопулярніший напій імбирний. Великий пучок свіжої м'яти (у несезон можна запарити і суху, хоча смак від цього програє) порізати, додати цукор (я даю столову ложку на кожен літр готового напою, любите солодке - додайте ще), терту цедру з двох лимонів, залити 0,5 л окропу, залишити настоюватися. Корінь імбиру (тут діло смаку, я люблю гостре, тому тру великий корінь) потерти на терці, залити 0,5 л окропу, залишити ностоюватися. За годинку перецідити обидва настої, змішати, залити 3 л охолодженої газованої води, додати сік з 3 лимонів. Дуже гарно тонізує у спеку. Гарно виглядає у прозорому великому графині з гілочкою свіжої м'яти та кількома кружальцями лимону.
31 липня 2016, 22:20
А хтось робить домашній квас? За яким рецептом? Чи дійсно виходить смачний?
01 серпня 2016, 07:58
erinaceus, минулого року часто робила, цього року якось все забуваю солод купити.
Я заливаю літром кип’ятку житній хліб (третину від такого круглого) і 2-3 ст. л. солоду. Коли охолоне проціджую у велику каструлю, додаю цукор і пів пачечки дріжджів сухих. Наступного дня можна пити. Можна ще додати лимон.
Виходить смачний.
01 серпня 2016, 10:35
Галина А солод де купляєте?
01 серпня 2016, 13:14
erinaceus, солод є у магазині "тортіно", той, що на Острозького по сходах вверх.
02 серпня 2016, 08:26
Забула дописати, що доливаю ще 4л охолодженої кип’яченої води, після того, як проціджую. Виходить 5л. квасу.
26 липня 2017, 16:11
Хто робить собі вдома напій з м"яти і лимону.
Які його секрети?
27 липня 2017, 01:09
Marichka я запарюю спочатку кип"ятком свіжу м"яту, як чай запарюю. Тоді, коли вистигне, додаю лимон і паличку кориці. Можна ще меду підсолодити. Можна і без, тоді кисленьке.
27 липня 2017, 08:57
я на сиру воду в 3л 6анку нарізала м"яти сирої,порізала 1 лимон і трохи меду-смак дуже класний,як постоїть трохи в холодильнику
ще хочу перемолоти на 6лендері м"яту
і попро6увати з корицею, і з ім6ирем