Сторінка 1 з 3
Що зробити з кизілом, журавлиною?

Додано:
19 вересня 2010, 19:50
happymami
Мо хтось знає, як готувати варення, чи сироп, чи кампот? Муж назбирав півлітра таких червоних подовгастих (я так розумію, шо то кизіл) і шкода викинути і їсти я не буду. Кілька років тому варила варення. Але зараз не згадаю. Ніхто таким не захоплюється?
Re: Що зробити з кизілом?

Додано:
19 вересня 2010, 21:48
мешканка
ми п"ємо компот. Заморозили добрі 2 літри-і по декілька ягід даємо до компоту. Корисний він дуже, кажуть, а щось інше робити-не знаю.
Re: Що зробити з кизілом?

Додано:
20 вересня 2010, 09:07
Naya
ага, аналогічно.
я ціле відерко наморозила, зимою компотик смачний.
Кизил дуже багатий вітаміном С.
Re: Що зробити з кизілом?

Додано:
20 вересня 2010, 13:15
happymami
Дякую. Так і зробила)) А то шось забула зовсім за морозілку)))))
Re: Що зробити з кизілом?

Додано:
20 вересня 2010, 15:46
taranjka
гг, де того кизілу взяти мона???
Re: Що зробити з кизілом?

Додано:
20 вересня 2010, 16:33
happymami
Ми збирали на закинутих дачах на БАМі між Аляскою і Київською. А у ваших дебрях - поняття не маю, де таке росте

. Бабусі не мають дач? А може продають, слухай, на центральному ринку там всередині, де всякі насіння, соняшник... Може й там є?
Re: Що зробити з кизілом?

Додано:
20 вересня 2010, 16:37
taranjka
тре спитати гугла)) спочатко шо то таке, а потім де його взяти, ггг) а то я перший раз про таку штуку чую)
Re: Що зробити з кизілом?

Додано:
20 вересня 2010, 16:44
happymami
ну то може барбарис його ше кличуть. Чи ні? Короче, такі подовгасті червоні ягідки. Капку менші, ніж виноград киш-миш. З великою кісточокою подовгастою. Воно кисле і мене не пре. Але малий хавав прям з кістками

. І ше. Ми збирали його ще зеленим. Поклали в холодильник і воно само собі там достигло
Re: Що зробити з кизілом?

Додано:
20 вересня 2010, 23:22
бережаночка
в нас росте.Так я його щороку морожу.Воно по кількості вітаміну С таке як шипшина,колись пробували компоти крутити.Досить цікавий смак.І варення робили але ж зараза цукру багато хоче бо кислятина
Re: Що зробити з кизілом?

Додано:
21 вересня 2010, 08:55
happymami
таак. цукру тре 1,5 кіло на кіло ягід. Але то таке. Общім, питала я в родичів де його взяти. Казали, шо на базарі його продають в сезон. Але не масово. Будеш гуляти по ринку - зверни увагу