Глобальні оголошення!



Пироги, вареники, пляцки (несолодкі)

Модератор: irinka

Пироги, вареники, пляцки (несолодкі)

Повідомлення mari » 27 вересня 2010, 11:17

Пиріг Яворівський (гречаний) Фото моє:)))
Зображення
Пиріг смачний, дуже ситний, рекомендую зверху поливати мачанкою.
Я роблю таку: підсмажити цибульку з шампіньйонами, підрум"янити, спеції, додати сметану і потушкувати ще 3 хв. Готово.
Так як люблю холодну підливку з теплим пирогом- ставлю її в холодильник. А якщо будете їсти чи доїдати на 2 день, тоді він буде ще ліпший, і можете його підсмажити на пательні трішки, або розігіріти з соусом.

Отже що потрібно:

Картопля - 600-700 гр
Гречка - стакан (200 гр.)
Яйця - 2 шт.
масло - 100 гр.
Мука - 3 стол. ложки
Сіль, перець, кріп
4 ст.лж.підсмаженої цибульки
сметана- 2 ст.лж.

а також:
1 яйце і 1 ст.лж.холодної води
2 ст.лж. настояного чаю

Для тіста:
Яйце - 1 шт.
Мука - 1,5 стакана
Кефир - сколько забере тісто ( в мене десь 5 ст.лж.)
Сода, сіль - на кінчику ножа


Інструкція по приготуванню:
1.Гречку промити 3 рази, посолити ( добре), як закипить, воду зменшити до мінімуму і так на 7 хв. Має бути трішки не доварена.Ні в якому вмпадку не розлізла!
Картоплю відварити, размяти с маслом в пюре.Поперчити.Не жаліти перцю!!!!

2. За той час поки все вариться: замішати туге тісто (соду не гасити!). Поділити на 2. Тонко розкачати(товщиною по 0,5 см). Глибоку сковорідку чи форму змазати олією, обсипати мукою. Викласти тісто в форму так, щоб хватило до верху бортиків, надлишки зрізати.

Теплу, не гарячу картоплю змішати з слаботеплою гречкою, яйцями, мукою, злегка збити вилкою.
Викласти на тісто, розрівняти, зверху присипати цибулькою, помастити 1 шаром сметани.
Накрити 2 шаром тіста. Защипати кінчики, завернути косою( Вчуся). Попроколювати вилочкою. Змастити збитим з водою холодним яйцем!

Запалюємо духовку (220)
Даємо ще ттісту постояти хвилин 15-30 в теплому місці! (біля чайника чи духовки).
Знову змазуємо яйцем і в духовку на 15 хв. Дивимся, мало зарумянитись, накриваємо фольгою, температуру знижуємо на 30 градусів і так ще 30-40 хв.

Витягаємо, змащуємо зверху чаєм. Укутуємо і можемо ще потримати 30 хв. біля виключеної духовки чи в перині:)))



Ще є цього пирога такий рецепт: Я ще не пробувала, бо не люблю возитись з дріжджями
Тісто
Борошно -1кг
Вода або молоко-500мл. теплої рідини
150 мл. олії
Дріжджі свіжі -50гр
2ч,л солі
1ст.л цукру
Дріжджі розвести в невеликій кількості води, добавити цукор, і 2-3ст.л муки, зачекати щоб дріжджі запрацювали(підніметься шапка), добавити решта ігнрідієнтів і замісити тісто, місимо хвилин 8-10, даємо години 2 -2,5 щоб підросло.
Начинка
Зварити картоплю, відвар не виливаємо, картоплю розім’яти, добавити сиру гречку, відвар, багато жареної цибулі, сіль, перець( треба трішки пересолити/переперчити, гречка вбере сіль і перець). На дві частини картоплі відвареної беремо одну частину сирої гречки, і пів частини жареної цибулі. Тісто розділяємо на дві частини, більшу на дно і стінки і меншу на верх. Тісто викладаємо в глибоку форму, зверху начинку і прикриваємо також тістом. Змастити все яйцем можна посипати грубою сілью або тмином. Пекти при температурі 170-180гр хвилин 50-60. Готовий пиріг завертаємо в два рушника і кладемо в тепле місце( в перину) прикрити ковдрою, щоб пиріг дійшов.
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Аватар користувача
Психотерапевт
 
Повідомлень: 6650
З нами з: 13 листопада 2009, 16:55
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Re: Пироги, вареники, пляцки (несолодкі)

Повідомлення Nymydora » 27 вересня 2010, 21:26

Пиріг з помідорами і моцарелою (здертий з нету)

Листкове тісто (найліпше "Атос" - в міру жирне, в міру солоне)
Моцарела
Помідори
Орегано

Помідор і сир порізати гарними кружальцями
Тісто викласти на форму так, щоб вийшли бортики (як у піці)
На тісто викладати "лускою" помідор-моцарела-помідор-моцарела і т.д.
Посипати приправою
Пекти хвилин 30, поки не зарум'яниться.
Зображення
Зображення
Мрії збуваються
Nymydora Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 3167
З нами з: 09 квітня 2010, 20:53
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 6
Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2120 раз.
Подякували: 3049 раз.
Діти: Троє

Re: Пироги, вареники, пляцки (несолодкі)

Повідомлення Ludmila » 29 вересня 2010, 12:31

Пиріг закусочний

Тісто
1 склянка сметани
0,5 склянки майонезу
3 яйця
0,5 ч.л. соди
муки,як на оладки(у мене пішло 1,5 склянки)
Спочатку гарно збити яйця ,додати майонез,сметану,соду і ще раз збити.Борошно додаємо поступово,гарненько вимішуючи масу.

Начинка1 куряче відварене філе
300 гр. шампіньйонів
2 плавлених сирка
2 цибулини
пучок зеленого укропчику
сіль,чорний мелений перець,часник(за смаком)
Курятину дрібно посікти,гриби порізати і підсмажити на олії разом із цибулею,додати подрібнений плавлений сир.Вимішати.,посолити і поперчити,додати товчений часник і різаний зелений укропчик

У глибоку сковорідку або тортівницю,змащену олією,виливаємо більшу частину тіста, потім кладемо начинку, а зверху викладаємо ложкою тісто ,що залишилось.Ставимо випікатися на 20-30 хв. Виймати,як зарум"яниться.Пиріг гарно підходить,збільшуючись у два рази.Акуратно вийняти з духовки і нарізати порційними шматочками.
До пирога можна подати кетчуп ,маслини,салат овочевий.
Дуже ніжний смак!
Я готувала такий пиріг уже декілька разів і для гостей, і просто вдома, чоловіку сподобалось. Спробуйте! :)
Зображення
Ludmila Офлайн


Впевнено спілкуюся
 
Повідомлень: 271
З нами з: 22 вересня 2010, 10:34
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 1
випускниця школи материнства (1)
Дякував (ла): 496 раз.
Подякували: 325 раз.
Діти: дівчинка Сашенька

Re: Пироги, вареники, пляцки (несолодкі)

Повідомлення Любов » 17 листопада 2010, 23:29

такий пиріг ще сьогодні пекла
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!
, тільки замість шампіньйонів поклала гливи, попередньо зварені і протушені з цибулькою і морквою, смачний получився. Домашнім дуже сподобався, просили кожного дня його пекти :)
Зображення
Любов Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 1484
З нами з: 24 листопада 2009, 13:34
Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2250 раз.
Подякували: 1641 раз.
Діти: хлопчик і дівчинка

Re: Пироги, вареники, пляцки (несолодкі)

Повідомлення ksana » 23 квітня 2012, 22:22

В мене була мрія - навчитися пекти пиріжки (булочки). Сьогодні знайшла рецепт і спекла нарешті. Якраз вистигають мої пиріжки. Спробувала шматочок з одного, смачні вийшли.
Ось рецепт (з інтернету): На 20 пиріжків треба взяти:
• 300 мл молока
• 100 г масла
• 1 ч.л. солі
• 1 ст.л. цукру
• 30 г дріжджів
• 3-4 скл. борошна
• начинка за смаком
Розтопити масло, додати тепле молоко, сіль, цукор, розвести дріжджі, потім додати просіяне борошно і замісити тісто. Поставити в тепле місце на 30 хв, щоб підійшло. Сформувати пиріжки, викласти на деко і дати їм трошки підійти. Потім змастити яйцем і пекти в попередньо нагрітій до 200 гр духовці приблизно 15 хв.

Рецепт цього дріжджового тіста підійде і для овочевих пирогів, і для пирогів з солодкою начинкою.
Начинка для пиріжків може бути наступна:
• тушкована капуста + варене яйце
• варене яйце + зелена цибуля
• варена картопля + обсмажені печериці
• варена курка + тушкована морква, цибуля
• сир + цукор + родзинки
• яблука + цукор + кориця

Я як начинку використавала перемелену квасолю із смаженою цибулею та зеленню.
ksana Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 1566
З нами з: 25 жовтня 2010, 01:27
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 1
Мамуся-творець (1)
Дякував (ла): 883 раз.
Подякували: 1043 раз.
Діти: ще немає

Re: Пироги, вареники, пляцки (несолодкі)

Повідомлення mari » 01 травня 2012, 13:05

Знайшла такий рецепт чебуреків. ще не пекла, якщо з вас хтось робив раніше, подивіться чи все добре?

Чебуреки

Інгредієнти:

тісто
200 мл. води
1 ч. ложка (не повна) солі
0.5 ч. ложки цукру
1 ст. ложка горілки
2.5 склянки борошна
начинка
350 гр. фаршу з цибулею (будь-якого, можна змішаного, у мене яловичина + свинина)
сіль, перець мелений, зіра за смаком
50-75 мл. води
рослинне масло для фритюру

Приготування:

Борошно просіяти в миску, посипати зверху сіллю і цукром, зробити поглиблення, влити горілку і воду, розмішати спочатку виделкою, потім перекласти тісто на стіл, вимішувати хвилин 5, по необхідності додаючи борошна, поки тісто не стане дуже еластичне. Тісто накрити мискою, дати постояти 5 хвилин, потім розкатати пласт, можна розкатати не надто тонко, потім скласти його конвертиком, щоб вийшло кілька шарів, сформувати кулю, посипати його мукою, загорнути в пакет і поставити в холодильник на 30-40 хвилин.
У фарш додати сіль, спеції, порціями додавати воду і перемішувати, поки м'ясо не насититься вологою, не стане соковитим, багато води лити не потрібно, потім готову начинку теж поставити в холодильник на кілька хвилин.
Тісто дістати з холодильника, ще раз вимішати, потім поділити на шматочки вагою по 45 грамів.

Розігріти олію в глибокій каструлі або в воке. Шматочок тіста трохи помісити, сформувати кульку, придавити долонею, потім розкачати тонким кружочком, розміром з блюдечко, на одній половину розподілити фарш.

Накрити другою половиною, придавити долонею щоб вийшло повітря, краї зліпити, придавити краї виделкою. Готовий чебурек повинен бути не більше ніж долоня за розміром.

Опустити чебурек в киплячу олію (щоб визначити чи нормально розігрілося масло можна опустити в нього шматочок тіста, якщо воно почне обжарюватися рівномірно значить температура вже хороша), вогонь повинен бути трохи нижче середнього, інакше чебурек відразу підгорить а всередині залишиться сирим. Перевертати обережно двома широкими лопатками.
Готові чебуреки складати на серветку стоячи швами вгору.

Автор рецепта - olyaw (olyaw.livejournal.com /)
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Аватар користувача
Психотерапевт
 
Повідомлень: 6650
З нами з: 13 листопада 2009, 16:55
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Re: Пироги, вареники, пляцки (несолодкі)

Повідомлення ksana » 28 травня 2012, 15:19

Булочки з сиром та шпинатом
Для тіста:
• 300мл молока
• 30 гр. мокрих дріжджів
• 2 ч.л. цукру
• 1 ч.л. солі
• 3 ст.л. олії
• 550 гр борошна
• 1 яйце (розмішати виделкою і поділити навпіл)
У тепле молоко додаємо дріжджі, сіль, цукор, половину розбовтаного яйця, розмішуємо. Поступово додаємо половину просіяного борошна, замішуємо тісто. Додаємо олію, вимішуємо. Підсипаємо поступово решту просіяного борошна і продовжуємо місити доти, поки тісто не почне відставати від рук (борошна може знадобитися трохи більше або трохи менше). Перекладаємо тісто в чистий посуд, підсипаний борошном, і ставимо в тепле місце на годину, щоб воно підійшло.
Для начинки беремо будь-який сир за смаком - сулугуні, горгонзола, твердий чи плавлений сир і листя шпинату (добре промити і просушити). Стосовно начинки для булочок, то можу сказати тільки одне - який сир візьмете, такий смак і отримаєте.
Формуємо булочки і залишаємо їх на 20 хв, щоб підійшли. Змащуємо верх булочок яйцем змішаним з молоком.
Печемо булочки у попередньо розігрітій духовці при 200гр протягом 25 хв.
ksana Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 1566
З нами з: 25 жовтня 2010, 01:27
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 1
Мамуся-творець (1)
Дякував (ла): 883 раз.
Подякували: 1043 раз.
Діти: ще немає

Re: Пироги, вареники, пляцки (несолодкі)

Повідомлення Natalinda » 12 червня 2012, 19:52

Мене потягнуло знову на печення)))
Ну і 2 грядки шпинату тоже просяться кудись

Пиріг з шпинатно-сирною начинкою


щойно з духовки, смачно, варте уваги і проби)))

Зображення

Для тіста:

400 гр муки
200 гр маргарина
1 чайная ложка порошку до печива
сіль
2-3 ложки сметани


Для начинки:

400 гр. свіжого шпинату
200 гр сиру домашнього (творога)
4 яйца
125 гр сметани
1 велика цибулина
сіль
перець
150 гр твердого сиру

Форма діаметром 24 см.

Маргарин разтопити додати просіяну муку з порошкм до печива, сметану і замістити еластичне тісто.

Розкатати, викласти в форму, зробити бортики і поставити в холодильник поки готуватимете начинку.

На сковорідці розтопити трішки маргарину, обжарити цибульку. додати порізаний шпинат, тушити 10 хв, посолити, поперчити.

Яйця збити з сиром (ттворогом) додаьт сіль, сметану, змішати з шпинатом.

Викласти начинку в форму, зверху натерти твердий сир.
випікати не меньше ніж півгодини.

Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 10980
З нами з: 26 листопада 2009, 17:16
Звідки: Звідси)))
Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Re: Пироги, вареники, пляцки (несолодкі)

Повідомлення гра з вогнем » 12 червня 2012, 19:53

лиши частину шпинатного пирога на завтра в холодильнику! він матиме зовсім інший і більш насиченіший смак
(це дуже важко зробити, бо і так дуже добрий. але потім стає ше кращим)
гра з вогнем Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 6099
З нами з: 23 листопада 2009, 17:43
Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Re: Пироги, вареники, пляцки (несолодкі)

Повідомлення Nymydora » 12 червня 2012, 21:43

Спробую, але на маслі і без порошку для печива.
Зображення
Зображення
Мрії збуваються
Nymydora Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 3167
З нами з: 09 квітня 2010, 20:53
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 6
Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2120 раз.
Подякували: 3049 раз.
Діти: Троє

Далі

Повернутись до Рецепти



Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 6 гостей