Глобальні оголошення!



Перші страви

Модератор: irinka

Перші страви

Повідомлення гра з вогнем » 06 серпня 2010, 15:09

Я вчора робили цибульовий суп. Нашій сім'ї подобається ця страва, але оскільки вона трохи далека від традиційної української кухні, смак не дуже звичний, ми робимо її досить рідко. Та завжди, коли купуємо багато цибулі, кажемо: "ооо! завтра буде цибульовий супчик!" :)
Зображення
Рецепти.
Рецептів є багато пребагато.
Я колись брала рецепт з французької вікі, там хоч і був бульйонний кубик, але в основному хорошенький рецепт, а кубик заміняла бульйоном. Зараз цей рецепт не можу знайти, а на сторінці, де я його записувала якісь помилки і замість красивої французької якась абракадабра перемішенах рос і франц літер.
Тому дам посилання на рецепти та обговорення, які дівчата давали в моїй темі.
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!


Я переважно готую світлий цибульовий суп.
Також прочитавши трохи про цей суп, я прийшла до висновку, що це як наш борщ. Скільки господинь, стільки й рецептів, а правильний той, який смакуватиме вам.

Я готую так.
Багато цибулі. Багато-пребагато. Чим більше. тим краще.
Бульйон.
Вершкове масло.
Сіль, перець.
Сухарики, сир.
Часто я додаю ще моркву, бо мені так подоється.
Я рідко додаю вино, бо мені алкоголь в стравах не подобається.

Спочатку потрібно порізати цибульку. На вершковому маслі пасерувати її на малому/середньому вогні дуже довго. Поки вона не карамелізується. Я роблю до золотаво-коричневого кольору'). Додати бульйон, варити 30 хв. Додати приправи.
Налити суп у порційні мисочки, додати сухариків, сиру і запекти.

Якщо даєте вино, то додавайте одначосно з цибулею у бульйон.

З вас окрема тема з чихохбілі :oops: Я таке не вмію готувати, дуже цікаво :)
гра з вогнем Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 6099
З нами з: 23 листопада 2009, 17:43
Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Re: Цибульовий суп

Повідомлення Рижуля » 06 серпня 2010, 15:56

Уау! В мене аж слинка потекла.
А як довго запікаєш?доки сир не розплавиться, чи як?
Зображення
Єдина справжня розкіш — це розкіш людського спілкування...
Рижуля Офлайн

Аватар користувача
Добре орієнтуюся
 
Повідомлень: 60
З нами з: 20 березня 2010, 19:16
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 11 раз.
Подякували: 66 раз.
Діти: Макс 31.08.2007р.н., Тимофій 17.05.2013 р.н.

Re: Цибульовий суп

Повідомлення гра з вогнем » 06 серпня 2010, 16:16

Угумсь. Він має так трішки запектися, але то треба верх духовки вмикати.
Або горілкою робити, як карамель. Оскільки горілки у нас нема (точніше надійно схована від любителя нею гратися), верх вмикати зараз дуже спекотно, ставлю на хв 10-15, щоб сир розплавився, але ше не кипіло.
гра з вогнем Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 6099
З нами з: 23 листопада 2009, 17:43
Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Re: Цибульовий суп

Повідомлення Natalinda » 07 серпня 2010, 14:51

гра з вогнем написав:З вас окрема тема з чихохбілі :oops: Я таке не вмію готувати, дуже цікаво :)


Нажаль я теж не вмію їх готувти :(
Це була фірмова страва покійного дідуся. Знаю що вариться гусячий бульйон. Теж дуже багато цибулі. Якесь вино. І напевне мука зажарюється, бо воно було коричневого кольору.

Я так хочу рецепт, кого не питаю, ніхто таке не готує :(
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 10980
З нами з: 26 листопада 2009, 17:16
Звідки: Звідси)))
Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Re: СУПИ. Усе про них

Повідомлення mari » 20 жовтня 2010, 22:59

Мій легкий дієтичний гарбузовий!

А рецепт- супер простий.ВАРИТИ 700 гр.гарбуза мякоті на 1 л води.
Додати 1 стол.лж солі і 0.5 ст.лж.цукру. Варити 20 хв.
Одночасно зварити 4 невеликі барабольки. Усе перетерти у блендері.
Зварити 3 ст.лж.рису.
Додати 0, 5 чн.лж.тміну,селери, 100 гр.пармазану, кип"ятити ще 10 хв.
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Аватар користувача
Психотерапевт
 
Повідомлень: 6650
З нами з: 13 листопада 2009, 16:55
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Re: СУПИ. Усе про них

Повідомлення taranjka » 22 жовтня 2010, 21:38

гра з вогнем,а багато цибулі то скільки???зорієнтуйте в співвідношенні вода-цибуля)
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 5407
З нами з: 22 липня 2010, 22:11
Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Re: СУПИ. Усе про них

Повідомлення гра з вогнем » 22 жовтня 2010, 22:45

на 1 л води - 5 грамадних цибулин
но я стільки даю літрів на 2.

грамадних це по справжньому грамадних. інколи на ринку є велика ьіла цибуля, то жавта має бути така сама, або більша.
гра з вогнем Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 6099
З нами з: 23 листопада 2009, 17:43
Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Re: СУПИ. Усе про них

Повідомлення lore1ei » 21 листопада 2010, 22:36

Суп-пюре з цвітної капусти.
Я беру все на око.
Приблизно так:
1 кг цвітної капусти
2-3 картоплини(якщо є кабачки можна 1 картоплину і 1 кабачок маленький)
1 середня селера
1 цибулина
700 мл молока
40-50 г масла
2 ложки сметани
сіль

Отже, чищу картоплю, кабачок, селеру. Подрібнюю.
Розділяю на суцвіття цвітну капусту.
Закидаю все це у кастрюлю, заливаю молоком, якщо не покриває повністю, то доливаю ще води.
Ставлю на малий вогонь і варю до готовності. Періодично помішую і слідкую щоб молоко не збігло.
Ріжу цибулю і підтушую її у вершковому маслі до того поки не стане прозорою. Закидаю у зварені овочі.
Збиваю блендером, додаю сметану і сіль.
Подаю з сухариками і петрушкою.
Фото виставлю завтра, коли буду у Львові.
lore1ei Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 1384
З нами з: 04 січня 2010, 15:54
Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 1104 раз.
Подякували: 1772 раз.
Діти: Дівчинка

Re: СУПИ. Усе про них

Повідомлення Nymydora » 22 листопада 2010, 20:55

Любов написав:
Nymydora написав: суп-пюре з печериць, цвітної капусти, молодого горошку і перцю.

а можна детальніше, рецептик хочу ;)


суп-пюре - страва унікальна тим, що не вимагає майже ніяких зусиль. Рецепт простий: поскладала всі інгредієнти в банячок, залила водичкою, поклала лавровий лист і варила хвилин 40, щоб зварилися печериці і горошок. Під кінець посипала приправою, щоби пахло. Коли все готове - перемолола в комбайні. Можна потім додати часничок, сметану чи масло, сухарики чи грінки.
Просто, швидко і здорово, бо без зажарок.
Зображення
Зображення
Мрії збуваються
Nymydora Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 3167
З нами з: 09 квітня 2010, 20:53
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 6
Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2120 раз.
Подякували: 3049 раз.
Діти: Троє

Re: СУПИ. Усе про них

Повідомлення Рижуля » 22 листопада 2010, 22:17

Недавно готувала сирний супчик з мисливськими ковбасками. Задля експерименту спробувала додати ще брокколі - моїм хлопцям сподобалось. Як варити суп, я розповідати не буду, думаю кожна господиня робить це по своєму, але запропоную інгредієнтидля приготування:
- картопля
- морква
- брокколі
- мисливські ковбаски (заздалегідь трошки підсмажені)
- плавлений сир
- спеції за смаком
п.с. Брокколі закидати наприкінці готування, попередньо розділивши її на суцвіття, далі плавлений сир потерти на дрбній терці і дати розчинитися, після чого суп виключаємо. Досить смачно!
Зображення
Єдина справжня розкіш — це розкіш людського спілкування...
Рижуля Офлайн

Аватар користувача
Добре орієнтуюся
 
Повідомлень: 60
З нами з: 20 березня 2010, 19:16
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 11 раз.
Подякували: 66 раз.
Діти: Макс 31.08.2007р.н., Тимофій 17.05.2013 р.н.

Далі

Повернутись до Рецепти



Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей