vikilandi » 21 жовтня 2016, 00:47
кcuxa, як такого рецепту, то я ніколи не мала, все на око як у будь-якоі господині. Але спробую описати технологію.
В киплячу воду кинути підготовлені овочі: картопля на 4-8 частин розрізана, морква соломкою, декілька вимочених у холодній воді сушених шапочок з білих грибів, 5-10 сушених груш (у бабусі була цілою висушена солодка бера), 1-2 цілих буряки і жменя квасолі. Коли буряки будуть не до кінця відваренимии, але м'якими настільки, щоб ніж легко входив, вийняти їх і порізати кубиками. вкинути у пательню, де вже спасеровалася цибулька до світло-жовтого кольору, тушкуючи разом цибулю і бурячок можна додати, за бажанням, томатний соус (я не даю.). Всипати вміст зі сковорідки, нашинковану капусту та сардини в олії 1-2 консерви (раджу брати виробника Аквамарін, там мені не потрапляли хвостики і роздроблені тушки риби). Посолити за смаком. Дати, щоб весь борщ ще раз закипів. Після того як готова страва постоїть декілька годин, борщ стає солодкуватим від груш.
А ще я часто не можу вгадати з об'ємом каструлі. Починаю варити з 3 л, потім переливаю у більшу, майже відро того борщу наварю, що може декілька днів бути на обід-вечерю (я нездала господиня, щодня не виготовляю)