Сторінка 1 з 3
Все про кутю

Додано:
11 січня 2011, 11:58
happymami
От люблю я цю страву і навіть їла би певно не в Різдво))) Але скільки людей, стільки рецептів, секретів, смаків. Хто яку екзотичну кутю їв? Яку роблять у вас: густу чи рідку? Що добавляєте понад традиційні мак, горіхи та родзинки? А знаєте якусь хитрість, як обробляти горіхи перед додаванням, щоб вони не гірчили?
Чула колись шось, що через часникодавку його тре пропутсити і лишити лише сік, чи навпаки - лише жмих? Не пам*ятаю. От і питаю.
Найекзотичніша для мене - з вишнями і шоколадом. На львівщині в гостях пробувала.
Re: Все про кутю

Додано:
11 січня 2011, 12:24
taranjka
я кутю практично не їм - пару ложок на Різдво мені вистачає на цілий рік :) муж любить. готуємо шоб вона була не дуж густа, але й не рідка. ну і кидаємо туди шо в хаті знайдеться - цьогоріч була з фініками і багааааато чеколяди чорної)))) горіхи цього року злегка в блендері перемололи і просмажили, то ніб не гірчили))
гм, а про вишні то цікава ідея, наступного року мона шось таке спробувати))
Re: Все про кутю

Додано:
11 січня 2011, 12:34
Любов
в нас вдома люблять рідкувату кутю, замість горіхів колись додавала жарений арахіс, тепер горіхи прожарюємо, знімаємо шкірочку з них ( чоловік любить таким бавитися) і тоді мелені даю в кутю, ізюм, ще багато перетертого в макітрі маку і мед додаю. думаю кутя має бути традційна, тобто без вишень, тоді вже напевно інше блюдо виходить, але хто як любить :)
Re: Все про кутю

Додано:
11 січня 2011, 12:50
happymami
Любов написав:тепер горіхи прожарюємо, знімаємо шкірочку з них ( чоловік любить таким бавитися)
А як шкірку знімати? Просто зрізати?
А як щодо маку? Моя мама категорично проти тертя його на блендері. тіко макогоном в макітрі. Ніби смак псується. А як ви трете його? Чула, що й м*ясорубкою дріьнять
Re: Все про кутю

Додано:
11 січня 2011, 14:24
мешканка
і я люблю кутю традиційну: горіхи+мак+мед і цукровий сироп. (часом родзинки). Я дуже люблю рідку, а чоловік-густу..зате маємо привід для дискусій... ;) Чула, що на сході роблять з рисом і без маку... щось собі уявити не можу таку кутю

Re: Все про кутю

Додано:
11 січня 2011, 14:34
Ludmila
Моя бабця готувала саме таку - з рисом замість пшениці, і така кутя мені до цього часу смакує більше, щоправда в таку кутю додають багато маку, родзинок, горішків і меду, як на мій смак вона виходить якась ніжніша, ніж з пшеницею. Зараз я готую кутю традиційну: пшениця, мак, родзинки, горішки, мед, саме така найбільше подобається нашому таткові, він каже, щзо їв би таку кутю навіть влітку, не те що на Різдво ;-) :zybu:
Re: Все про кутю

Додано:
11 січня 2011, 15:26
Shalimar
Я люблю традиционную. Пшеница-изюм-орехи-мёд. Средней густоты. Без мака. Орехи не горчат!
Тоже.. ела бы и ела))
Re: Все про кутю

Додано:
11 січня 2011, 16:32
Любов
happymami написав:Любов написав:тепер горіхи прожарюємо, знімаємо шкірочку з них ( чоловік любить таким бавитися)
А як шкірку знімати? Просто зрізати?
А як щодо маку? Моя мама категорично проти тертя його на блендері. тіко макогоном в макітрі. Ніби смак псується. А як ви трете його? Чула, що й м*ясорубкою дріьнять
в нас якісь такі горіхи є, коли вони прожарюються, то з них гарно шкірочка теребиться, а є ще інший сорт, то їх важко потеребити :hz: тертя маку в макітрі стало вже традицією :) , перед вечерею тато з чоловіком сідають і труть його, один тримає макітру, а другий старанно розтирає :zybu:
Re: Все про кутю

Додано:
11 січня 2011, 16:47
lore1ei
Я люблю таку як Шалімар, і теж би їла і їла)
Re: Все про кутю

Додано:
11 січня 2011, 16:51
Shalimar
Еще ела с добавлением халвы (измельчённой) (но по количеству - без фанатизма!) - очень даже ничего!!