Сторінка 1 з 9

Лазанья

ПовідомленняДодано: 07 травня 2010, 18:40
lore1ei
Лазанья класична.

Потрібно:
Готові пласти для лазаньї(можна і вдома зробити)
100 грам пармезану(якщо є родичі в Італії, бо в нас він дорогий)
300 грам сулугуні(можна моцареллу)
300 грам російського сиру
400 грам творогу
-для соусу "Болоньєзе"
500 грам фаршу(можна свинного або говяжого)
томатна паста(в мене італійська, з цілими помідорками)
1 цибулина
оливкова олія
базилік(по сезону сухий або свіжий)
сіль
-для соусу "Бешамель"
0.5 л молока
50 грам масла
2 ст. л. муки
сіль
мускатний горіх

1.Підготовлюєм необхідні продукти.

2. Робим соус "Болоньєзе"
Терту цибулину смажимо на оливковій олії, потім додаєм фарш і добре прожарюєм, щоб не було комочків.

Потім добавляєм томатну пасту, солим по смаку і додаєм базилік.

3. Робим соус "Бешамель"
На розтопленому маслі обжарюєм муку. Слідкуєм щоб мука залишалась біла і не утворювались комочки. Добавляєм молоко і постійно перемішує хвилин 15 щоб соус загус. Добавляєм сіль і мускатний горіх.

4.Тремо сири і перемішуємо їх. ще трохи свіжої петрушки.

5. Форму для запікання змазуєм оливковою олією. Виладаєм пласти тіста.

Зверху заливаєм соусом "Бешамель", потім поливаємо "Болоньєзе, кладемо творог, посипаєм сиром.

В мене получились такі 4 слої. Останній я просто посипала сиром і полила соусом "Болоньєзе".

6. Накриваємо форму фольгою і ставим в духовку на 180-200 градусів на 25-30 хв.

Перед подачею даєм остигнути 15 хвилин, ріжемо гострим ножем і прикрашаєм зеленью.

Смачного!!!!

Re: Фото-рецепти основних страв

ПовідомленняДодано: 07 травня 2010, 22:25
mala-karta
ой, як її тяжко готувати!
я думала скорше якось :)

Re: Фото-рецепти основних страв

ПовідомленняДодано: 07 травня 2010, 22:27
гра з вогнем
ми раз робили лазанію, а раз канелоні, більше не хочем
то ж поки зробиш. а потім ше терпцю треба бо воно в тисячу раз смачніше коли встоїться. а не відразу їсти

Re: Фото-рецепти основних страв

ПовідомленняДодано: 08 травня 2010, 15:15
lore1ei
mala-karta написав:ой, як її тяжко готувати!
я думала скорше якось :)


то так здається що довго.
хвилин 40, не більше. потім 30 в духовці.

Re: Фото-рецепти основних страв

ПовідомленняДодано: 08 травня 2010, 15:18
lore1ei
гра з вогнем написав:ми раз робили лазанію, а раз канелоні, більше не хочем
то ж поки зробиш. а потім ше терпцю треба бо воно в тисячу раз смачніше коли встоїться. а не відразу їсти


я роблю чоловікові постійно.
зручно зробити, а потім він собі підігріє сам, і мене не треба)

Re: Фото-рецепти основних страв

ПовідомленняДодано: 10 травня 2010, 08:53
TattyMummy
І я частенько готую своєму чоловікові лазанью - любить страшенно. Складно і довго перший раз. Кожен наступний раз процес пришвидшується і все просто робиться. А смакота то яка... :drink:

Re: Фото-рецепти основних страв

ПовідомленняДодано: 10 травня 2010, 10:18
TattyMummy
Ще хотіла додати, що сир я беру тільки російський або голандський. (Як на мене, то смак з пармезаном той самий). Томатну пасту можна брати "чумак", або свіжі помідорки (влітку!), ми ще закриваємо просто помідори без шкірок у своєму соку, от їх я і додаю. Ну і Болоньєзе без додавання доброго червоного вина - то не той смак зовсім. І ще в Болоньєзе додаю морквочку і деколи корінь салери.

Re: Фото-рецепти основних страв

ПовідомленняДодано: 10 травня 2010, 10:34
mari
То ви тісто самі робите чи купуєте?

Re: Фото-рецепти основних страв

ПовідомленняДодано: 10 травня 2010, 12:33
lore1ei
TattyMummy написав:Ще хотіла додати, що сир я беру тільки російський або голандський. (Як на мене, то смак з пармезаном той самий). Томатну пасту можна брати "чумак", або свіжі помідорки (влітку!), ми ще закриваємо просто помідори без шкірок у своєму соку, от їх я і додаю. Ну і Болоньєзе без додавання доброго червоного вина - то не той смак зовсім. І ще в Болоньєзе додаю морквочку і деколи корінь салери.


Для нашої сім'ї з пармезаном не рівняється жоден сир.
І у лазанью якщо не пармезан, то кладу сулугні, він "мокрий", що важливо для цієї страви.
Помідори ми теж закриваємо, але зараз весна і вже всі закінчились.
А вино чомусь у нас не прижилось.

Re: Фото-рецепти основних страв

ПовідомленняДодано: 10 травня 2010, 13:16
Apolloniya
Я тісто сама роблю, таке ж, як і для вареників, тільки додаю в нього 1 яйце і ще 2 жовтки, на 500г муки. Те, що не використалось - в морозильник, до наступного разу. :dance: