Сторінка 1 з 4
Голубці

Додано:
03 квітня 2015, 23:03
nelly
Мій чоловік не дуже їх любить то я ніколи їх не готувала, хіба що в молодості неудачно
Поки вариться капуста, то тут попитаю
Скільки ту капусту варити? на око не підходить бо не може моє око оприділити. В неті пише 5хв, а я щось варила певно з півгодни і якась вона мені тверда, хоч оцту мало дала.
Секрети хорошої начинки і заливки.
Моя мама завжди трохи гречки додає, а свекруха варить у воді а потім окремо підливу подає, то мені вони якісь дуже пісні
Я певно буду в мультиварці робити то капуста надіюся не буде тверда.
Але хочу такого рецепту щоб АХ і кожен тиждень їх потім варити

Re: Голубці

Додано:
03 квітня 2015, 23:11
mariana
nelly зараз капуста твердюща, я варю довго, явно не 5 хв, візьми ножик, якщо буде М"яко заходити, то виключай. В мене начинка класична - рис зварений до напівготовності, фарш змішаний(свинина+яловичина або телятина), тушена цибулька, морква, зелень яка є, приправи. Я варю просто в воді, тепер також в мультиварці, коли подаю до столу, то обоВязково роблю соус-заливку - сметану змішую з томатною пастою, можу порцію голубців в тому підтушити, а можу зразу полити на тарілку.
Re: Голубці

Додано:
03 квітня 2015, 23:13
Оксанютка
А мої хлопці голубці дуже люблять,особливо синочок
Капусту справді треба варити на око, залежитиь від сорту...Мені пощастило, моя бабуся наквасила на зиму крижівки(так в нас кажуть на листки).До рису теж додаю гречки,так мені смачніше.Трошки протушковую цибульку і моркву.Фаршу,звісно,чим більше, тим смачніше.Часом додаю замість фаршу домашню тушонку.Заливаю сметаною з томатом, або тру консервовані помідори.Сіль,перець до смаку.Дуже добрі виходять з приправою до голубців, що на ринку продає азіат, там де м"ясо.В пропорціях рецепту не підкажу, бо завжди роблю на око

Re: Голубці

Додано:
03 квітня 2015, 23:18
nelly
Маріанна, а в мульті на якому режимі готуєш? чи ск часу і яка темп? Я думала на плов поставити...
Re: Голубці

Додано:
04 квітня 2015, 09:48
taranjka
я собі і мужу роблю голубці з рисом і грибами :) але так щедро грибів даю)
Re: Голубці

Додано:
04 квітня 2015, 13:47
Marichka
Я голубці печу в духовці,так зовсім вони одинакові,не розлізлі.Найчастіше з рисом і фаршем,плюс трохи спецій.Підливка з томатом,сметаною і цибулькою або грибна.Чоловік любить просто з сметаною.Діти їдять без нічого.
Re: Голубці

Додано:
04 квітня 2015, 15:00
Галина
taranjka, я теж з грибами роблю, дуже мені подобаються. Готую на воді зі сметаною, морквою і цибулькою. Але підливку все одно окремо роблю, помідорки підтушую з морквою, цибудькою і вкінці сметану додаю, закипить і виключаю. Часто в той соус гриби даю.
Re: Голубці

Додано:
04 квітня 2015, 15:35
Тиха
моя мама робить голубці не з фаршем, а з підсаженими кусочками м"яса, морквою і цибулею. Тушить в казанку, коли майже готові, заправляє соусом сметана+томатна паста. Мені подобаються більше, ніж з фаршем. До того ж вони такі маленькі, що цілком в рота влазять) Я сама ще ніколи не робила голубці - лякає мене ота капуста. Але в сезон перців роблю фаршировані перці за таким рецептом, а запікаю їх в духовці в скляній посудині, одразу заливши соусом.
Re: Голубці

Додано:
04 квітня 2015, 15:52
zhuchka
а я роблю голубці з рисом коричневим та гречкою ( по половині) даю багато морквии, цибулі, літом зелені, а не в сезон сушених кропу та петрушки, базиліку і т.д. Чоловік спочатку навіть не замічав, що без м'яса. Просто дивувався як то так їсти голубці, будучи вегетаріанцями, але моя мама йому розкрила секрет.
Re: Голубці

Додано:
04 квітня 2015, 16:00
mariana
nelly може тобі вже не актуально, я в мультиварці в режимі тушіння готувала, але збільшувала час приготування трохи, бо в мене за замовчуванням стоїть 1 год, і темп.можу змінити з 100 гр.до 95, щоб вони томилися.