Сторінка 1 з 2

Пророщування зерна

ПовідомленняДодано: 07 січня 2015, 12:15
taranjka
Розказуйте хто як пророщує і що :help: які є хитрощі. в чому це робите?
де купуєте зерна? і де зелену гречку можна знайти.
що готуєте з пророщених зерен - напишіть пару рецептів :help:

Re: Пророщування зерна

ПовідомленняДодано: 07 січня 2015, 22:23
zhuchka
я пророщую соняшник, гречку, маш, пшеницю. Але трошки розлінилась останнім часом - то забуду воду поміняти, то злити... може зацвісти... тому частіше купую пророщені зерна від чойс, перетерті в порошок, тоді і дитині можна всюди підсипати. Але все пророщене мені дуже смачне. Маш виходить як горошок зелененький. Крупи купую в Клубі органічного землеробства, але гречку зелену не там, бо знайшла дешевше в одної бабусі на ринку. Якщо хочеш, то пиши в приват, дам номер

Re: Пророщування зерна

ПовідомленняДодано: 07 січня 2015, 22:31
eney
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!
тепер такі чуда є, до тисячі можна купити.

Re: Пророщування зерна

ПовідомленняДодано: 07 січня 2015, 23:02
flower
zhuchka ну а для чайників які ніколи нічого не пророщували, як це робиться? процес?

Re: Пророщування зерна

ПовідомленняДодано: 12 січня 2015, 23:08
nelly
мала я зерно вівса то десь зо три тижні тому а може ще скоріше насипала у тарілочку і залила трохи водою, підливала 1 раз вдень то проросли тоненькі стебельця (до великих не дотримали)давала Марго по пару штук в день, то казала мені що ми як коники їмо овес :crazy: :crazy:
а потім щось мені набридло то робила салат з зеленої цибулі то туди все зкришила. Тоді так само питання воно щоб була користь треба постійно вживати але для цього треба мати купу місця щоб вирощувати. І в тарілочці запашок такий собі був не дуже. Ще маю пластмасову ширшу ринку попробую в ній щось виростити. А може то краще в землю його запапарпати так швидше зійде чи ні? Жучка а ти соняшник пророщуєш без шкарлупки??? і скільки приблизно зерно росте щоб його вже можна було їсти бо до такого як озимина в полі тре з місяців 3 :dash:

Re: Пророщування зерна

ПовідомленняДодано: 13 січня 2015, 00:02
flower
nelly я в пророщуванні повний нуль, але в землі не вийде))) бо їдять не те зелене що виросло, а власне саме зерно яке проросло, там не треба чнкати поки виросте здоровенне стебло. Але чекаю ще на розповідь експертів у цій справі :yes:

Re: Пророщування зерна

ПовідомленняДодано: 13 січня 2015, 00:26
nelly
:confused: мати інет під боком і не глянути ото вже я тойво(((

Re: Пророщування зерна

ПовідомленняДодано: 13 січня 2015, 02:04
pan_kotskyy
Ми колись пророщували пшеницю і соняшник. Сам процес детально не скажу, знаю, що на тарілочці з марлечкою і водою, кажись дня три-чотири. Скажу тільки, що на смак соняшник ставав як молодий, пророщували в лушпайці, і коли з лушпайки виглядає біленький проросток - пора їсти. Так само і з пшеницею - головне не переростити, трохи "наклюнулась" - пора їсти.

Re: Пророщування зерна

ПовідомленняДодано: 13 січня 2015, 15:49
Kskz
Пророщую гречку, квіноа і мікрозелень (різна суміш люцерна, пажитник ще щось). Ще овес раніше проробувала, але останнімм часом якесь не добре почищене попадається і лушпиння мішає нормально їсти.
З гречки пророщеної робиться мій улюблений сніданок: гречка пророщ., грейпфрут (можна впринципі любий фрукт), мелений льон, стевія (можна підсолодити чим подобається), можна ще горіхової пасти якоїсь добавити.
Квінов їм як кашу, трохи олії, сіль.
Мікрозелень пророщую довго днів 5-6, у спеціальному пророщувачі. Добавляю до салатів чи просто вприкуску до чогось.
Десь вже була тема про пророщування.

Хто знає чи можна на городі гречку посадити? Як її потім збирати?))

Re: Пророщування зерна

ПовідомленняДодано: 31 березня 2015, 23:42
Karisma
zhuchka написав:я пророщую соняшник, гречку, маш, пшеницю. Але трошки розлінилась останнім часом - то забуду воду поміняти, то злити... може зацвісти... тому частіше купую пророщені зерна від чойс, перетерті в порошок, тоді і дитині можна всюди підсипати. Але все пророщене мені дуже смачне. Маш виходить як горошок зелененький. Крупи купую в Клубі органічного землеробства, але гречку зелену не там, бо знайшла дешевше в одної бабусі на ринку. Якщо хочеш, то пиши в приват, дам номер


От я також недавно натрапила на це пророщене зерно в порошку від чойс в одному з еко-магазинів. Воно то зручно, але чи воно в порошку таке ж дієве, як "живе" пророщене чи це просто маркетинговий хід? :confused: