Сторінка 7 з 7

Re: Рецепти хліба

ПовідомленняДодано: 27 червня 2015, 18:49
flash-ka
роблю за схожим рецептом. часом даю і житнє і пшеничне борошно. теж усі прицмокують, коли їдять його ;)

Re: Рецепти хліба

ПовідомленняДодано: 15 листопада 2015, 21:04
Галина
В мене сьогодні хлібний день.
Зображення
Житній на заквасці та гарбузовий той, що Таня поділилася посиланням. Смакота. :nyam: :nyam: :nyam:

Re: Рецепти хліба

ПовідомленняДодано: 16 листопада 2015, 01:23
nelly
то все в дечці чи в хлібопічці?

Re: Рецепти хліба

ПовідомленняДодано: 16 листопада 2015, 08:02
Галина
nelly, я ще до хлібопічки не дожилася... Все в духовці в формах хлібних.

Re: Рецепти хліба

ПовідомленняДодано: 19 березня 2017, 18:39
Наталка
Дівчата, може хтось пік кукурудзяний хліб? Поділіться рецептом .

Re: Рецепти хліба

ПовідомленняДодано: 19 квітня 2018, 12:46
thestarnataly
Хліб в хлібопічці на сироватці

Готувати хліб в хлібопічці з використанням сироватки - одне задоволення. Врахуйте, що чим кисліше сироватка, тим щільніше буде буханець.

Інгредієнти: дріжджі (сухі, пів столової ложки), борошно пшеничне (450 грам), борошно житнє (110 грам), сироватка молочна (200 мл), вода (100 мл), цукор (20 грам), слоль (2 чайні ложки).

Спосіб приготування

Змішуємо воду і сироватку. Окремо викладаємо борошно, сіль і цукор, додаємо отриману суміш сироватки. Викладаємо масу у форму і вибираємо режим «Основний». Деякі хлібопічки мають режим «Цільнозерновий», він теж підходить. Такий хліб дуже добре підходить для тостів.

Re: Рецепти хліба

ПовідомленняДодано: 19 квітня 2018, 12:47
thestarnataly
Наталка написав:Дівчата, може хтось пік кукурудзяний хліб? Поділіться рецептом .

Інгредієнти для хліба

300 мл води

2,5 ст. ложки соняшникової олії

400 г пшеничного борошна

100 г кукурудзяного борошна або дуже дрібної крупи

1 ч. ложка солі

1 ст. ложка цукру

1,5 ч. ложки сухих дріжджів.


Налити у форму для хлібопічки воду та олію. У рідину додати сіль та цукор.

Зверху насипати обидва види борошна, додати дріжджі.

Поставити форму у хліб опічку, закрити кришку.

Вибрати основну (чи базову) програму, обрати рівень рум’яності скоринки та запустити процес.

Готовий кукурудзяний хліб дістати з хліб опічки, вийняти з форми та охолодити на решітці.

Щоб у готовому буханці не було дірочки від лопатки для замішування, після її завершальних (повільних!) обертальних рухів лопатку можна вийняти з тіста змоченою у воді рукою. А тоді розрівняти поверхню тіста і закрити кришку хлібопічки. Головне – запам’ятати точний час цього процесу у циклі і не пропустити його. На цьому ж етапі можна посипати хліб маком, горішками або кунжутом.

Кукурудзяний хліб за цим рецептом можна спекти і в духовці. Для цього потрібно замісити з зазначених інгредієнтів тісто, дати йому підійти. Глибоку форму змастити олією, покласти туди все тісто і дати ще раз підійти у теплому місці приблизно 30 хв. Поставити хліб у розігріту до 170 градусів духовку і запікати до зарум’янення верхньої скоринки (40-50 хв.). Перші 30 хвилин дверцята духовки не відчиняти.