Салат Цезар з креветками
Смачний, хоч трішки треба з ним повозитись, але за 2-3 разом виходить все швидко.
Інгредієнти:
Креветки очищені 10 шт.
Мед 1 ст. л.
Лимонний сік 1 ст. л.
Сіль за смаком
Перець чорний мелений за смаком
Часник 3 зуб.
білий хліб 200 г
Cпец за смаком
Куряче яйце 1 шт.
Гірчиця 0,2 ч. л.
Лимонний сік 1 ч. л.
Оливкова олія 50 мл
Салат ромен або Айсберг 1 Пуч.
Пармезан 30 г
Помити креветки, очистити, посушити паперовими рушниками і покласти в невелику миску.
Додати в миску мед, лимонний сік, масло, сіль і перець, ретельно перемішати і залишити постояти півгодини.
Дістати креветки з маринаду і посушити паперовими рушниками.
Нагріти олію на невеликій сковороді, покласти в нього креветки і обсмажувати пару хвилин, потім перевернути і обсмажувати ще пару хвилин, до готовності (готові креветки повинні стати матовими, непрозорими).
Викласти креветки в миску і відкласти в сторону.
Грінки:
Нарізати часник і змішати в маленькій мисці з олією Залишити постояти 2-3 години.
нагріти його на сковороді на середньо-сильному вогні.
Нарізати хліб шматочками.
Обсмажити нарізаний хліб в цьому, покласти на лист для випічки, приправити сіллю і спеціями.
Поставити в духовку на кілька хвилин, щоб хліб підсох.
Соус Цезар:
Злегка збити в мисці яйце, додати гірчицю, лимонний сік, оливкова олія, сіль і перець. Ретельно перемішати.
Помити листя салату і замочити в холодній воді на годину. Потім злити воду, посушити листя і нарізати або нарвати на шматочки.
Покласти листя салату в невелику миску, налити зверху невелику кількість приготованого соусу і перемішати.
Змастити плоске блюдо зубчиком часнику і покласти на нього листя салату ромен.
Посипати зверху грінками і тертим сиром.
Красиво викласти на листя креветки, скропити соусом Цезар і подавати.