Дівчата, ну кури, то ж не качки і не гуси.
Хоча я також остерігалася раніше. Коли вагітна була, то взагалі не робила й не їла.
Ще десь в мене був рецепт майонезу без жовтків, на молоці, якщо жовтки насторожують. Пошукаю.
Модератор: irinka
Milichka написав:Оце мій МАЙОНЕЗ.
Ми років два взагалі уже не купляємо магазиний, а використовуємо такий і на будерброд, і в салат. Рецепт похожий:
2 жовтки
0,5 ч. ложки солі
0,5 ч.л. цукру
0,5 ч.л. перцю
1 ч.л. гірчиці
2 ч.л. оцету або лимоного соку
300г олії
Спосіб приоготування такий і в Naya. Тобто спочатку збиваємо спеції з жовтками, а потім включаємо найбільшу швидкість комбайна або бленlера і тонесенькою (як голочка) цівкою вливаємо олію. ГОловне не спішити! Майонез виходить дуже густий і я в кінці ще додаю декілька ложок кип"яченої холодної види. СМАЧНОГО
Радмила написав:Я теж про сальмонелу хотіла спитати. Давно хочу приготувати домашній майонез, але сирі жовтки, щось страшнувато.
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість