nadusha написав:Велике спасибі вам, дівчата, що відгукнулись! Вже записані ваші рецепти... Я шукала щось типу такого, щоб порізати на шматочки, залити маринадом і на день-два в холодильник. Колись таку робила, але згубила рецепт... Знайшла в
Неті такий рецепт:
2 кг мороженої риби (скумбрії або оселедця)
1 л. води
100 г. солі
50 г. цукру
50 г. оцту
перець чорний і духмяний горошком
лавровий листок
приправа для маринування оселедця
З усіх інгредієнтів зварити сироп-маринад, в кінці додати оцет. Рибу почистити, нарізати шматочками, скласти в банку (напевне 2літрову), залити маринадом. Поставити в холодильник, через 2 дні рибку можна їсти.
Хоча рецептам з Нету довіряю на 80%, але мабуть спробую...
Я за цим рецептом вже робила 2 рази, виходить смачно.... Тільки приправи до оселедця я не давала. Перший раз робила на маминих 50 років, то гості змели всі півтори літри і добавки просили...